Anasayfa
9 Ağustos 2023, 12:51
missa1
Abone

Bakarak ve İzleyerek Boşalmak Orucu Bozar Mı?

Bakarak ve İzleyerek Boşalmak Orucu Bozar Mı?

Kayıtsız Üye
Hocam şimdi ben oruc tutarken ne yazık ki nefsime uyarak bakarak ve izleyerek boşaldım. Şimdi de bu sayfada gezinirken sadece yıkanıp orucuna devam edebilirsiniz diyordu herhangi bir yaklaşım olmadan. Ben bunu bilmiyordum kaza gerektirir diye duymuştum. Ben yıkandım fakat orucum bozuldu zannetmiştim. Bunu okuyunca ne yapmam gerektiğini şaştım. Hiçbir yiyecek yemedim, hala orucum. Ama devam mı ediyor etmiyor mu, bozuldu mu bilmiyorum. Oruc tutmaya devam ediyorum. Hatta Ramazan içerisinde 4 kez oldu malesef. Ama hiçbir yaklaşım yok. Diğer 3 gün de aynı şekilde yıkanıp hiç bir şey yemedim orucumu açtım ama hani bozuldu edasıyla. Beni bu konuda aydınlatırsanız sevinirim.

Okudunuz mu?  Gelin kaynana ilişkisinde kocanın rolü nasıl olmalıdır?

Bir de kıldığım namazdan sonra Allah’a bu konu hakkında sığındım, şefaat diledim. Hatta ağladım. Af diledim. Bu işi yaptıktan sonra genelde hele oruçluysam kendimi çok kötü hissederim. Allah’ın affına sığındım. Yaptığımdan çok pişmanım. Hele Ramazan ayında. Kendimi hala çok kötü hissediyorum. Lütfen yardımcı olun.

Okudunuz mu?  Kıl batması ve gusül

Cevap: Bakarak ve İzleyerek Boşalmak Orucu Bozar Mı?

Şem’a
Kadına bakarken boşalmak orucu bozmaz

Bakmak yahut düşünmek suretiyle boşalmak, bakmaya ve düşünmeye devam edilirse de orucu bozmaz. Çünkü bu kişide cinsî ilişki yani temas ederek boşalma ne şekil olarak ne de mana olarak bulunmamıştır. Ancak bakmak ve düşünmek suretiyle boşalan kişi günahkârdır.
Hayrettin Karaman

Okudunuz mu?  Nişanlım beni terketti

Cevap: Bakarak ve İzleyerek Boşalmak Orucu Bozar Mı?

Kayıtsız Üye
Ramazanda sadece bakarak elle ve ya başka bişeyle dokunmadan 2 defa ayrı günlerde boşaldım kefaret gerekir mi?


Cevap: Bakarak ve İzleyerek Boşalmak Orucu Bozar Mı?

arifselim
Yukarıda ayrıntılı biçimde cevap verilmiştir eğer okursak aynı soruları tekrar etmeye de gerek kalmayacak.

Okudunuz mu?  Hz Muhammedin Savaşları

Hiç bir şekilde dokunma sürtünme veya bastırma dahi olmadan boşalma olursa oruç bozulmaz ama gusül almak gerekir. Elbette böyle yapmak günahtır.


Kayıtsız Üye
Merhaba ben düşünerek bakarak oruçlu iken akıntı oldu akıntının ne olduğunu bilmiyorum gusül almasam bu şey orucumu bozar mı?

Okudunuz mu?  Eşler arası yaş farkı

ACİLSERVİS
Düşünme yoluyla mezi gelebilir. mezi ise orucu bozmaz.


enes12443
merhaba hocam ben oruçluyken 4 gün bile isteye boşaldım ama boşaldıktan sonra abdest aldım sadece kaza tutulması gerektiğini biliyordum orocu bozduğunu ve 2 gün üst üste oruç bozulursa kefaret ödendiğini bilmiyordum zaten bilsem yemin ederim yapmazdım şimdi benim bu kefareti tutmama imkan yok 2 gün sonra tatile çıkacağım benim sorum bu kefareti başka bir zaman tutabilirmiyiz ?

Okudunuz mu?  Namaz kılmayanın orucu kabul olmaz mı

merhaba ben oruçluyken 4 gün üst üste boşaldım ama orucun bozulduğunu ve 2 günü geçerse kefaret ödendiğini bilmiyordum sadece kaza tutulması gerektiğini biliyordum ve boşaldıktan sonra abdest alıyordum şimdi bunları öğrendim ama 2 gün sonra tatile çıkacağım ve 60 gün boyunca kefaret tutmam imkansız acaba kefareti başka bir zaman tutulmak üzere erteliyebiliyormuyuz?

Okudunuz mu?  Kuran kursu hocası olmak isyiyorum bunun için neler gerekiyor

mum
Şafii, maliki ve hanbeli mezheplerine göre sadece kaza gerekir.


bosalmak orucu bozarmi, boşalmak orucu bozarmı, bakarak bosalmak orucu bozar mı

Bu kategoride yer alan Tövbe ederken ağlamak gerekiyor mu başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Bakarak ve İzleyerek Boşalmak Orucu Bozar Mı? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.