Anasayfa
1 Aralık 2022, 12:21
temizlik
Yönetici

Gusul abdesti alırken avret yerine dokunmanın hükmü

Gusul abdesti alırken avret yerine dokunmanın hükmü

halilcan
merhaba

şafii mezhebine göre penise dokunmak abdesti bozuyor, gusül abdesti alırken kuru yer kalmadıgından emin olmak için penise dokunmak gerektiğini düşünüyorum, dolayısıyla burada bir çelişki gözüküyor. Şafiiler gusül abdestiyle namaz kılabılıyorlar mı? yoksa gusulden sonra bir de namaz abdesti mi alıyorlar?

Okudunuz mu?  Yaradan kan gelmesi abdesti bozar mı?

Cevap: Gusul abdesti alırken avret yerine dokunmanın hükmü

Darusselam
Avret yerine dokunulduğunda namaz abdesti bozulur gusül ise bozulmaz. Bu gusül ile namaz kılınmaz namaz abdesti almak gerekir.


Gusül alırken avret yerlerine dokunulurmu

hakan1234222
gusül alırken ben avret yerlerime dokunmuyorum ama elimden geldiğince oralara su gitmesine uğraşıyorum banyo yağmadan öncede zaten yıkıyorum

Okudunuz mu?  Maddi ve Manevi temizlik: Abdest

Cevap: Gusül alırken avret yerlerine dokunulurmu

14kartal14
tuvalette zorunluluğu var taharet yaparken ,ancak banyo yapmadan önce yıkadığınız rutin temizlik sayıldığı için ,banyo için lifle ayrıca dokunmadan hususi temizlemek daha faydalıdır, zorunlu hallerde dokunulsa da hızlı bir şekilde geçilmesi ÖNEMLİDİR, çünkü insan aklı HATA yapmaya meyillidir. yine avret yerlerinize BAKMAMANIZ en önemli husustur. çünkü avret yerlerinize zorunlu bir hâl olmadıkça bakmanız gözünüzün NURUNU söndürür, unutkanlığınızı arttırır kısacası gözünüze ZULMETMİŞ olursunuz !
ayrıca günümüz problemi olan bu konuyu açmanız gerçekten güzel , insanın en sevdiği ALİME bile sormaya utandığı önemli bir konu

Okudunuz mu?  Gusül abdesti kaç defa alınır?

gusül abdesti alırken avret yerine dokunmak, gusul alirken penise dokunmak, penis ve taharet

Bu kategoride yer alan 4 Mezhebe Göre Teyemmüm İçin Niyet Etmenin Hükmü Nedir? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Gusul abdesti alırken avret yerine dokunmanın hükmü Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.