Anasayfa
8 Mayıs 2021, 4:45
Gusul
Yönetici

Gusül Abdestini eksik ve yanlış almak

Gusül Abdestini eksik ve yanlış almak

yakosam
Merhabalar gusül abdesti alırken doğru aldım diye biliyordum sonra internetten baktığımda 1 yeri yanlış yapmışım tekrar almam gerekir mi?

Başa sağ omuz sol omuza 3kez yerine 1 kez su vermişim.


Cevap: Gusül Abdestini eksik ve yanlış almak

mum
bir defa yıkamak yeterlidir.
Guslün farzları ve sünnetleri nelerdir okuyalım

Okudunuz mu?  Gusül Abdesti Alırken Ne Denir?

Abdesti bozan bir unsurdan sonra gusül tamamlanır mı?

Kayıtsız Üye
Gusül aldık diyelim sonra uyuduk ya da helaya gittik sonra gusle engel bir şey gördük vücudumuzda. Kuru kalan yere su dökmek yeterli mi baştan mı gusül almalıyız?


Yorum: Gusül Abdestini eksik ve yanlış almak

arifselim
Gusülden sonra eksik veya kuru bir yer kaldığını farkeden kişi sadece o yeri yıkaması yeterlidir. Bütün vücudunu yıkamaya, yeniden gusül almaya gerek yoktur.

Okudunuz mu?  Gusül abdesti ile ilgili sorular

turk1ye
Selamun Aleyküm.Yaklaşık 1 hafta önce abdestin farzlarına baktığımda el yıkamak yazıyordu.Ben el yıkamanın farz olduğunu bilmiyordum fakat niyet edip besmele çektikten sonra ellerimi birkaç saniye yıkıyordum.Fakat farz olduğunu bilmediğim için bazen bu el yıkamayı yapmadığım yerlerde olabilir yani bunu hatırlamıyorum.Sorum şu acaba ne yapmam gerekir önceden almış olduğum abdestlerim kabul olurmu? ALLAH Razı Olsun

Okudunuz mu?  Soğuktan dolayı gusül abdestini teyemmüm etsek, ama namaz abdestini de su ile alsak bir sakınca olur mu?

Ensar
Ve aleyküm selam, gusül esnasında niyet etmeniz ve biryerin kuru kalmayacak şekilde yıkanması guslü tamam kılar. Gusül geçerlidir, unutsanızda kuru bir yer kalmadıysa gusül sayılır. Kalın selametle

Bu kategoride yer alan Gece rüyadan sonra gelen sıvı başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Gusül Abdestini eksik ve yanlış almak Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.