Anasayfa
9 Mayıs 2021, 0:13
sizden91
Abone

Siyasi partilere oy vermekle ilgili?

Siyasi partilere oy vermekle ilgili?

Burhan23
Selamun aleykum. Milliyetçiliği ön planda tutan ama dinimizi de yok saymayan sağ bir partiye oy vermek caiz midir?


Cevap: Siyasi partilere oy vermekle ilgili?

umutlucan
< Selamun aleykum. Milliyetçiliği ön planda tutan ama dinimizi de yok saymayan sağ bir partiye oy vermek caiz midir? >
Lütfen siyasi konulara girmeyelim.Burası siyaset yapılacak yer değildir.


Cevap: Siyasi partilere oy vermekle ilgili?

Burhan23
Siyaset yapmak amaciyla sormadim zaten. Daha önce siyasetle ilgili soru soruldugu için bir sakincasi olmadigini dusundum, kusura bakmayin.


Cevap: Siyasi partilere oy vermekle ilgili?

Darusselam
dinimizi de yok saymayan bir parti varsa oy veriliyorsa dininden şüpe etsin.


sehervakti
dinimizi de yok saymayan sağ bir partiye oy vermek

Düşündürücü değil mi sence


musab
< dinimizi de yok saymayan bir parti varsa oy veriliyorsa dininden şüpe etsin. >
Yanlış yazmışsın.


Katade
islam dinini istemeyen bir partiye oy vermek caiz değil.


Darusselam
ben her hangi birtiyi kast etmedim islam dinini istemeyen bir partiye oy vermek caizmi sence.

Okudunuz mu?  Ayetel kürsi ismini nereden alır

ابو الحيسم
islam dinini istemen bir partiye oy vermek caiz değil.Alıntı (katade)
Sayın katade bilmediğiniz her konuyu kopnuşmayın zira bilmediğiniz her şeyi konuşuşrsanız bu sizi delalaete küfr sapıklığa şirke götürebiliri. Şimdi: İslam dinini istemeyen bir partiye oy vermek caiz değil (demişsiniz) günümüzde her hangi bir partiye oy vermek açıktürki büyük şirktir5.
ben her hangi birtiyi kast etmedim islam dinini istemeyen bir partiye oy vermek caizmi sence. (Alıntı jerusselam)
Malesef jerusselam çok yazi yaziyorsun ama Allahın dinine düşman olan bir kişiye oy vermenin küfür olduğunu bile daha bilmiyorsun.


Darusselam
< islam dinini istemen bir partiye oy vermek caiz değil.Alıntı (katade)
Sayın katade bilmediğiniz her konuyu kopnuşmayın zira bilmediğiniz her şeyi konuşuşrsanız bu sizi delalaete küfr sapıklığa şirke götürebiliri. Şimdi: İslam dinini istemeyen bir partiye oy vermek caiz değil (demişsiniz) günümüzde her hangi bir partiye oy vermek açıktürki büyük şirktir5.
ben her hangi birtiyi kast etmedim islam dinini istemeyen bir partiye oy vermek caizmi sence. (Alıntı jerusselam)
Malesef jerusselam çok yazi yaziyorsun ama Allahın dinine düşman olan bir kişiye oy vermenin küfür olduğunu bile daha bilmiyorsun.
>

sen kimsin açık bir şekilde oy kullanmak şirke düşmüş olur diyorsun. bu lafların hepsini sana iade ediyorum dikat et kendi imannı kaybetme.

Okudunuz mu?  Münafıklık Korkusu

açıkça birdirildiği üzere haksız yere bir Müslimana kafir diyen kendisi kafir olur.


Katade
102) Oy kullanan Müslüman mı daha çok sorumludur yoksa kullanmayan mı?
Nureddin Yıldız – Sosyal Doku Vakfı


ابو الحيسم
sen kimsin açık bir şekilde oy kullanmak şirke düşmüş olur diyorsun. bu lafların hepsini sana iade ediyorum dikat et kendi imannı kaybetme.
( Alıntı jerusselam)

Elhamdulillah ben hak dine iman etmiş bir müslümanınm. İstersen bu konuyu seninle açıklığa kavuşturayım:

Size soracağım sorulara cevab vermenizi istiyorum.!

1. Allahu teala kitabında hüküm vermek yanlızca Allah’a aittir(yusuf 40) buyruyor. sizce her kim Allahın hüküm yanlızca beninmdir dediği sıfatıını kendi üzerinde görürse hükmü nedir?

Okudunuz mu?  Kul Hakkını bulamıyorsan

2. Acaba demokrasiyi bana biraz açıklarmısınız.??

açıkça birdirildiği üzere haksız yere bir Müslimana kafir diyen kendisi kafir olur. (Alıntı jerusselam)

jerusselam bey size yine soracağım sorulara vcevab verin inşeAllah:
1. Şimdi içinde yaşadığığımız develetin hükmü nedir.

2. bir devlet’in başı (başbakanı) veya o yörelerin idarecisi diyelim daha doğrusu eğer kafirse sizde o devlette tanımadığınız kiişiye nasıl hüküm verirsiniz.?

Bu soruların cevabını verdikten sonra istediğiniz soruları ve yazıları yazın bende ona göre cevab vereyim ona göre birbirimizi düzeltiriz inşeAllah.

yav katade sen bu adamın kim ve nasıl bir akideye sahip olduğunu biliyomusun?


qwert12380
Burada da oy kullanmak şirk değildir


Ahmet
ebu heysem
biz oy vereceğiz ve Allah’a şirk koşmadan
sen kullanma


Darusselam
< Size soracağım sorulara cevab vermenizi istiyorum.! >
ben senin sorularına cevap vermek mecburiyetinde değilim sen ve senin gibi katı görüşlür ne derse desin oy kullacam.şirkte diyenleri kınayacam
Yani siz bu ülkede bulunduğunuz sürece hiç oy vermemeniz, en kötüye oy vermeniz demektir. Siz istemeseniz de seçmensiniz, o halde neden en kötünün seçilmesine alet olasınız? Müslümanın basiretli olmama hakkı var mıdır?

Okudunuz mu?  Kumarda Kazanılan Para

Kısmen de olsa iyilerin bulunması durumunu anlamak ise daha açıktır.


ابو الحيسم
şimdi ahmet.
Sen nasıl şirke düşmeden oy kollanacaksın yani sen diyorsunki Allahıon hükümlerinin değiştirilmesinin benim açımdan bir sakıncası yoktur ve ben gidip Allahın hükümlerini değiştirenler başa geçsin diye oyumu verebilirim. demektesin ve diyorsunda zaten.
Siz demokrasinin ne olduğunu bilmiyorsunuz,galiba.

Size bu demokrasinin nasıl çıktığını güzel bir şekilde anlatayım şimdi Allahın dinine düşman olan avbrupa&amerika devletleri ko ydukları baskı ve rejimin insanları patlama derecesine getirdiğini gördükleri zaman Adı demokrasi olan bu pisliği ortaya koydular ve insanları buna göre hareket etmeye çağırdılar.
bu demokraside millet vekilleri ister islama zıt ister islama nyakın bir görüş istediklerinde ve diğer millet vekilleride buna karşı çıktığnda bell bir sayı belirlerler ve hangi kanun koymayı isterlerlse ona girerler bunu üzerine koydukları sayıo oranına kim ulaşırsa veya kim diğerinden daha fazla olursa o kanunu insanlar üzerinde uygularlar.

Okudunuz mu?  Harama Güzel Demek Küfür Mü?

görüldüğü üzere Demokraside hükümleri insanlar islamda ise Allah hükümlri koyar . Zaten Allahu teala kitabında şöyle buyuruyor:

Hüküm vermek yanlızca Allah’a aittir Allah kendisinden başkasına mdeğil yanlızca kendisine ibadet edilmesini emretmiştir.İşte dosdoğru din budur fakat insanların çoğu akletmezler (bilmezler)(Yusuf 40)

Müslüman olan bir kişinin hükümlerin yanlızca Allah’a ait olduğunu ve bu hükümleri değiştirenlerin Tağut olarak görülmesi gerektiğini bilmesi gerekir. Aksi takdirde o kişiye müslüman denmez.

Jerusselam demişsinki

((((ben senin sorularına cevap vermek zorunda değilim ))))
Sorularıma cevab vermek veya vermemek gibi bir zorunluğu kimse ortaya koymaz ancak sen bir iddiada bulundun ve bu iddianı ispatlaman gerekir.
Ben Oy vermenin şirk olduğunu isptlamak için sana birkaç soru sordum ancak sen cevab vermedin buda bulunudğun din üzerinde şüphede olduğunun kanıtıdır.
Ve yine jerusselam demişsinki:
((sen ve senin gibi katı görüşlüre ne derse desin oy kullanacam.)))
Kime oyunu vereceksin? Allahın hükümlerini değiştiren ve biz demokrasinin çocuğuyuz demokrasi asla değişmez diyen AKP lideri recep Tayyip erdoğanamı, Yoksa kürt ve türkler asla bir olmaz laiklik bizim anamızdır diyen CHP’yemi vereceksin.

Okudunuz mu?  Emoji kullanmak haram mıdır?

Söyle sence laikliği demokrasiyi islamdan üstün tutanlar başa geçsin diye oymu vereceksin yoksa islam içinmi uğraşacaksın .

Jerusselam demişsniki:

((Yani siz bu ülkede bulunduğunuz sürece hiç oy vermemeniz, en kötüye oy vermeniz demektir.)))
Yani siz diyorsunuzki sizin islamı savunup Alllahın hükümlerinin değiştirirlmemesini istemeniz. En kötüye oy vermenizdir öylemi 🙂 Allah ıslah etsin sen kime oy verisende ver hepsi bir birinden kötü inan bana.

Ve yine demişsinki:

((Siz istemeseniz de seçmensiniz, o halde neden en kötünün seçilmesine alet olasınız? )))

tabi biz islama savunarak islam düşmanlarınma göre en kötünün seçilmesine alet oluyormuş gibi görünüyoruz tabi onblara göre.
Fakat hak yolunu seçmek ahireti sana kazandırır düny ise fanidir geçicidir. Ben hak yolunu seçerek Allahın izniyle islamı hiç bir şeye değişmedim ama sen dünyalığın uğrruna ahiretini satıyorsunm Allahtan kork!
Ve jerusselam yine demişsinki
(( Müslümanın basiretli olmama hakkı var mıdır?))))

Okudunuz mu?  Karşı cinse selam vermek haram mıdır?

elbette müslüman basitretli olmalıdır hak yolunu batıldan ayırmayı akkıl etmelidir yoksa senin gibi neymiş tağutlara oy verilir dememelidir.?
Hidayete tabi olan müinlere selam olsun…..


qwert12380
Devlet işlerinde çalışmak, vergi vermek de küfür müdür? Ya da cuma namazlarında devlet için dua etmek küfür müdür? Ve sizin dediğiniz yönetim şekline ait bir ülke dünyada var mı?


Darusselam
ebu heysem yukarda katade kardeşim Nureddin Yıldız hocanı vidyosunu atmış

hocamız ne diyorsa benda ona katılıyorum sen bana ne dersen de

milyonlarca insan oy kullanıyor hepsi kafirde sen müslümanmısın sizin gibi ser kafalıları kınıyorum


ابو الحيسم
JERUSSELAM DEMİŞSİNKİ:
ebu heysem yukarda katade kardeşim Nureddin Yıldız hocanı vidyosunu atmışhocamız ne diyorsa benda ona katılıyorum sen bana ne dersen de
BİSMİLLAHİRRAHMANİRRAHİM. Jerusselam Cahilliğini ortaya koyarak hakkın azılı bir düşmanı olduğunu ispatladınki zaten bu baştan belli bir durumdu, diyorsunki hocamız ne diyorsan bende ona katılıyorum. Yani sen böyule diyerek sözünü şu manaya getirmyektesin. Benim hocam ne derse eğer küfür şirk olsa bile ben peşinden giderim çünkü o bana göre islamın büyük bir alimidir,
siz bu adamlaarın kim olduğunu akidesini tanıyormmusun. Sana beş yaşındaki mümyin bir çocuğun bileceği soruları sordum kaçındın cevab vermdin çünkü sende iyi biliyorsunki sana sorduğum sorular tevhid sorularıdır ve senin ne kadar zavallı bir akideye sahip olduğunu ortaya çıkaracaktır . Bunu bildiğin için kaçındın çünkü bu senin islam dininin büyük bir düşmyanı olduğunu ortaya çıkaracaktırr. Sizin gibileri az görmedik sizin gibilere dik kafalı denir hakkı bildiğiniz halde ondan kaçınıyorsunuz. Sizin bu halinizin ebu cehil ve ebu lehebten bir farkı varmıdır?
Bence artık kafanızı kaldırıp islamyı görmek zorundasınız. Bunun hak olduğunu siz ve diğer site sakinleri iyi biliyorlar fakat haktan kaçınıyorlar.
Ve Jerusselm yine demyişsinki:milyonlarca insan oy kullanıyor hepsi kafirde sen müslümanmısın sizin gibi set kafalıları kınıyorum
demişsinki: miyonlarca insan oy kullanıyor. Size rasulullah zamanında bir örnek vereyim. Rasulullah sAllahu aleyhi ve sellem insanlara tevhid dinini anlatmaya geldiğinde insanların çoğu taşlara ve tahtalara (putlara) put şekline koyduları helvalarına tapıyorlardı, o zaman senin görüşüne göre dşiyeceğizki o zaman yan i rasulullah s.av nin zamanında büyük bir çoğunluk insan , yani milyonlarcası putlara ibadet ediyorlardı.
O zamyan tanrı olarak Allah’a değil lata menata uzayya vs..ye tapılıyordu rasulullah milyonlarca insana hakkı anlatmaya geldiğinde çok az bir topluluk ona iman etti taa belli bir zamana kadar.
O zaman sizin görüşünüze göre diyeceğizki Rasulullah sAllahu aleyhi ve sellem tövbe haşa ilk geldiğinde yanlıştı , çünkü bütün insanlar puta ibadet ediyordu. O bütün insanlar yanlıştıda tövbe haşa rasulullahmı doğruydu. Diyeceğiz sizin görüşünüze göre.
Siz hakkıda kabul etmeyerek insanların çoğu kafir ben niye müslümyan oluyum diyorsunuz.
Burda çıkardığımyız hesaba göre set kafalı sensin müslümanlar değildir.

Okudunuz mu?  Büyük olan Rabbimi tesbih ve tenzih ederim" mânâsına rükû'da söylenen tesbih... bu doğrumu?

hidayete tabi olanlara selam olsun.


qwert12380
Ya kardeş, peki oy vermesek ve iktidarı komünistler ya da ateistler filan ele geçirse daha mı iyi olur? Çin’deki gibi gelip zorla orucunu bozdursalar, Kur’an’ları toplayıp yasaklasalar, müslümanlara zulmetseler daha mı iyi olur? Ayrıca yukarıda sorduğum soruları da cevaplar mısın?

Okudunuz mu?  Bir Ayet Hakkında Açıklama Gerekiyor(Muminun 5-6)

mum
< Benim hocam ne derse eğer küfür şirk olsa bile ben peşinden giderim çünkü o bana göre islamın büyük bir alimidir,
siz bu adamlaarın kim olduğunu akidesini tanıyormmusun.
>

Nureddin Yıldız Hoca gibi islam aliminden söz edilyor yazdığın şu edepsizliğe bak!
Bu fikirlerini başka yerlerde paylaş

Okudunuz mu?  Gusül alırken makat temizliği

ebul heysem
ebul heysem gibi tekfirci kişilere aldanmayın


sultans
iyi ve adaletli olanı oy verip kazandırmazsak ülke kimlerin eline kalır Allah muhafaza…


اسلام
Misafir senden ALLAH RAZI OLSUN ÇOK DOĞRU SÖYLEMİŞSİN


roman kral

Bu kategoride yer alan Dini tartışma başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Siyasi partilere oy vermekle ilgili? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.