Anasayfa
9 Mayıs 2021, 0:13
sizden91
Abone

Bayram namazını kaçırdım ne yapmalıyım

Bayram namazını kaçırdım ne yapmalıyım

sehervakti
Sabah alerm kurmuştum burada 06:38 de falan kılınıyor 06:34 uyandım abdest aldım çıktım koşmadan çok hızlı adımlarla gittim ve gittiğimde kılınmıştı cami yakın sayılmaz ne yapmalıyım 2 rekat namazda kıldımzaten eve gelince ne yapıcam ben?

Okudunuz mu?  Abdestsiz Salavat-Tevhid okumak ve Hadis Kitaplarını yada benzer kitapları okumak ?

Cevap: Bayram namazını kaçırdım ne yapmalıyım

musab
[url]http://www.islammezhepleri.com/ibadet-ile-ilgili-sorular-ve-cevaplari/1595-bayram-namazinı-kaciran-kisi-napmali.html

Aynı şeyleri tekrar yazmak istemedim.Diğer sitede Dört Mezhebe göre de yazmıştım.


Cevap: Bayram namazını kaçırdım ne yapmalıyım

sehervakti
ben bunu şimdi gördüm öğlen çoktan oldu ben öğleden önce sadece2 rekat namaz kıldım Allah kabul etsin.Bidaha kaçırmayı nasip etmesin inşaAllah

Okudunuz mu?  Müzikten kurtulmak istiyorum

Cevap: Bayram namazını kaçırdım ne yapmalıyım

musab
Hanefi Mezhebinde öğleden sonra kaza edilmez diye nerden çıkardın?Ben sana öyle bir şey yazmadımki.Bu dört rekatlık nafile namazın hikmeti de ,bayram namazını kaçıranı birazda olsa teselli edebilmektir.Yani birebir kaza gibi düşünmek yanlıştır.


sehervakti
öyleyse ben nasıl niyet edicem buna

Okudunuz mu?  Şeker hastalığından ölen şehit mi?

musab
Niyet ettim bayram namazını kaçırdığım için namaz kılmaya diyebilirsin.


sehervakti
peki bayramın içinde kılınma zorunluluğu var mıdır bunun


musab
Kitaplar bu konu hakkında detay vermez.Bayramdan sonra kılmanın pek de anlamı yok diye düşünüyorum.Yani bu namazı kılacak olanlar,bayramın ilk günü kılmalı.

Okudunuz mu?  Büyü etkisiyle söylenen sözlerle nikah bozulur mu

sehervakti
ilk günü 2 rekat kıldım sonra bida kılmadım bayramda bitti öneriniz nedir bir 4 rekat kılayım mı abi


musab
Namaz kılmak isteyene kılma diyemeyiz,istersen kılarsın.İşte bu gibi durumlarda hükmü hemen uygulamaya koyabilmek için konuyu daha önceden öğrenmiş olmamız gerekiyor.Bu sebeple sürekli ilim ilim diyorum.

Okudunuz mu?  Gusülde kulağa su kaçması

sehervakti
evet abi ilim öğrenmemiz gerek kısaca Allah razı olsun,tabi bide haramdan uzak durmamız gerek benim iradesiz halimle yapamadığım gibi


bayram namazını kaçıran ne yapmalı, bayram namazını kaçırdım, bayram namazını kacirmak

Bu kategoride yer alan Sihir ve büyü hakkında bir sorum var bakar mısınız? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Bayram namazını kaçırdım ne yapmalıyım Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.