Anasayfa
9 Mayıs 2021, 0:13
sizden91
Abone

Namazda Fatiha Süresini Okumak Şart Mıdır

Namazda Fatiha Süresini Okumak Şart Mıdır

kai234
Selamun Aleykum namazda fatiha suresini okumak farz mıdır


Cevap: Namazda Fatiha

Darusselam
Şafii mezhebine göre imamın arkasında iken Fatiha okumak farzdır. Hanefi mezhebine göre ise imamın arkasında cemaatin Fatiha okuması tahrimen mekruhtur.
Namazda KIRAAT farzdır Bu kıraatin Fatiha suresi olması ise vaciptir Vacip de bir çeşit farz olduğuna göre namazın fatiha ile kılınması geremektedir

Okudunuz mu?  Abdetsiz namaz kılınabilir mi ???

Cevap: Namazda Fatiha

kai234
namazda vacip unutularak sehiv secdesi yapılmadan namaz olur mu


Cevap: Namazda Fatiha

musab
Vacibin terki namazı bozmaz.


namazda fatiha okumak farz mı sünnet mi

Bu kategoride yer alan Ben Sofi olmayı düşünüyorum. Bilgi verebilirmisiniz? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Namazda Fatiha Süresini Okumak Şart Mıdır Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.