Anasayfa
8 Mayıs 2021, 12:24
missa2
Abone

Çalgı Aleti Çalmak Haram mıdır?

Çalgı Aleti Çalmak Haram mıdır?

Kayıtsız Üye
Selamun Aleyküm Hocam Ben Gitar Aldım Kursuna Gidip Öğrenmek İstiyorum.Gitarı Eğlence Olarak Değilde Hobi Olarak Öğrenmek İstiyorum.Ama Genede Öğrenmek İstiyorum Gitar Saz Piyano vs. Gibi Çalgıları Çalmak Haram mıdır ?


Cevap: Çalgı Aleti Çalmak Haram mıdır?

Darusselam
Çalgı Aleti Çalmak Haram mıdır?

Okudunuz mu?  Meleklere imamlık yapılabilir mi ?

İki şeye dikkat ediniz. Birincisi, ömrünüzü Allah’ın razı olmayacağı işlerle sakın geçirmeyin. Sayılı günlerimizi boş işlerle heba edemeyiz. İkincisi de, bizim ümmetimize ait olmayan kültürlerden etkilenmeden yaşamak gerekir. Sözünü ettiğiniz alet, müzik aleti olması bir yana batı kültürünü yansıtan bir alettir. Uzak durun. Allah’ın rızasına uygun işlerle geçirmeye çalışın. Hele gençken ibadetiniz, takvanız çok daha değerlidir. Şeytan sizi kaydırmasın.

Okudunuz mu?  Rüyada enişteyle laf dalaşı yapmak

Çalgı aleti çalmak günah mıdır, mehter marşı

Bu kategoride yer alan Kurana Göre Kafirlerin özellikleri başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Çalgı Aleti Çalmak Haram mıdır? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.