Anasayfa
5 Ocak 2023, 17:02
sizden91
Abone

Aklın nuru nedir

Aklın nuru nedir

Aydınlık
ben gençlikle çok kötüşeyler izledim. hayallerime onları soktum rabbimdn uzaklaştım. çok günahlar işledim kötü kötü hayallerim kudum şeytanı oraya soktum ama tövbe ettim.bir gün bir koku doğdu içime hepsine tövbe ettim. yapmadığım bütün ibadetleri yapmaya başladım. bir sohbette dinlemiştim günahlar yüzünden beynin çöker ve nuru söner beynin kötü şeyler kurar demişşti.bende çok günahlar işledim hepsine tövbe ettim ama beynim çook kötü şeyler söylüyor asla engel olamıyorum. her konu da geliyor onlar söyledikçe kalbim sıkışıyor beynim ağrıyor beyin kurmasıysa böyle rahatsız olur muyum yoksa onla vesvese olduğu için mi rahatsız oluyorum. günlük sıradan bir olay olduğu zaman bile beynim bir seyle söylüyo çok rahastız oluyorum ama kalbimin sesini dinleyemiyorum günahlaım yüzünden mi bu haldeyim yoksa veseve mi beynim günhla yüüznden çöktü o yuzden mi böyle eyler kuruyor? gençlikle çok günah işledim nsanlıktan çıkmıştım hissizleştim ama bu halimden çok rahatsızım tövbe ediyorum sürekli ama korkuyoum o sohbetteki beyin kurması nu sönmesi yüzünden ama hepsine tövbe ettim kalbimi temizlemeye çalısyorum. düzelmek için tövbe etim. şunu da söyliiym ben ne desem diyim beynim tersini söylüyor engel olamıyorum beynim çöktüyse bile ben bundan rahatsız olur muyum yoksa vesvese olduğu için mi rahatsızım. lütfen bir an önce cevap verin çok bunaldım namaz kılarken ibadet ederken ya beynim çöktüyse nolucak halim diyorum çok korkuyorum yardım edicek bir sey söyeyin nolur. dini şeyler okıyım diyorum iizn vemiyo düşünmeme kötü şeyler söylüyor. nurum söndü ve ben artık doğruyu göremiyor muyum. doktora gidicem bunun için ama korkuyorum ya vesevese değil de beynim çöktüyse düzelmezsem diyorum. bir ana önce yardım edin nolur ? cevap verinn. ve biir hadis okudum her günah sonunda akıl biaz daha gidermiş bu beni daha da kokuttu?

Okudunuz mu?  Herhangi bir şeyi koklamak orucu bozar mı ?

Cevap: Aklın nuru nedir

Efdal
< günahlar yüzünden beynin çöker ve nuru söner beynin kötü şeyler kurar demişti. >
Günahlar karanlık, İyilikler Salih ameller nurdur.
Salih ameller işleye işleye ve günahlardan uzak dura dura insan ilk günkü doğduğu gibi olur.
Bu söylediklerimi destekleyecek çok ayet ve hadis var

Okudunuz mu?  Cübbeli hocanın kitapları varmı e kitap olarak ?

Allah için harama bakmamak

"Nâmahreme bakmak, şeytanın oklarından bir oktur ki, her kim Benden korkarak onu bırakırsa, zevkine bedel ona öyle bir îman veririm ki, onun lezzetini ve tatlılığını kalbinde duyar." (Taberânî ve Hâkim)


Aydınlık
peki bunlaar şimdi vesvese mi beyin çökmesi mi
ben günahladan uzak durmaya tövbe ettim ins.
ama çok rahhatsıızm aklımı kulanamıyorum sanki bir olay oluyo beyim kötü şeyle söylüyor ben çökertmeye çalştıkça daha kötü oluyo ve
çok geç kladım düzzelmek için diye korkuyorum çünkü çok uuzn zamandır günakarım Allah içim bir kou veince çok şükür düzelme gayretindeyim

Okudunuz mu?  Şahmeran duası

yani ben günahladan uzak duaak düzelebili miyim çok geç kalmışsam ya:(


akil nuru ne demek

Bu kategoride yer alan Perşembeyi Cumaya bağlayan gece edilen dua kabul olur mu? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Aklın nuru nedir Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.