Anasayfa
8 Mayıs 2021, 23:51
sizden6
Abone

Gusülde niyet nasıl yapılır

Gusülde niyet nasıl yapılır

kaanturk
ıyı gunler.benım kafama bır soru takıldı gusül abdestı alırken 1 defamı yoksa 3 defamı nıyet etmelıyız


Yorum: Gusülde niyet nasıl yapılır

Hoca
Hayır, sadece bir defa niyet etmeniz yeterlidir. Gusül almaya başlarken içinizden niyet etmeniz yeterlidir.


Çok acil yardım vakit daralıyor yardım !!

Ahmet Taha
Selamünaleyküm sayın din kardeşlerim, ben bir eşeklik etim ve şeytana uydum. Yaptığım eşeklik ise mast yaptım ama sadece bir dakika bile sürdüyse sürdü hemen toparladım kendimi ve Mumsema ve birçok yere baktım ve lakin cevabımı bulamadım.
mastda mevi aktı başka bir şey akmadı, ama içim içimi yiyor gusül abdest almalıyım ve 1-2 namaz vakti geçse harama girermiyim, Gusüle niyetlenirken " Niyet ettim ALAH rızası için gusül abdest almaya cenabetlikten kurtulmaya" mı demeliyim ???

Okudunuz mu?  Ben müneccim miyim? demek

Yorum: Gusulde niyet nasıl yapılır

ACİLSERVİS
Aleykümüsselam. Yazdığın niyeti edebilirsin. Mezi gusül gerektirmez meni aktıysa gusül alacaksın. Müslümanlar guslü ibadet edebilmek için alır iki vakit gusül almazsan iki vakitlik namazını kılmamış olursun. İki vakit cenabet kalmaktan değil namazını kaçırdığına üzülmen gerekir.

Okudunuz mu?  Resim & Hayvan Olan Ortama Melekler Girmez Hakkında 3 Soru

gusülde niyet nasıl edilir

Bu kategoride yer alan Namazda sessiz selam vermek başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Gusülde niyet nasıl yapılır Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.