Anasayfa
9 Mayıs 2021, 0:14
sizden91
Abone

Yalan yere zor anda olduğum için yemin ettim

Yalan yere zor anda olduğum için yemin ettim

asli
Selamın Aleyküm, arkadaşlar annem bana bir şey vardı onu yapıp yapmadığımı sormuştu bende hayır dedim yemin et dedi yalan yere zor anda olduğum için yemin ettim.. Allah blanı versin mi dedi versin dedim… çok zor durumda kaldığım için.. yani anneme evet diyemeyeceğim için yemin ettim… çok pişmanım…. yani bu yeminin kefareti var mıdır? varsa nedir… çok korkuyorum.. onarmak mümkün müdür? kefaret vermek yada tövbe etmek gibi…saolun şimdiden cevaplarınız için…

Okudunuz mu?  Korku için dualar

Cevap: Yemin kefaret

Ahmet
Yemin kefareti ver ve tevbe et
hatta annenden özür dile ki beddua tutmasın


Cevap: Yemin kefaret

asli
teşekkür ederim cevabınız için, özür diledim ve şuan kefaret orucunu tutuyorum fakat.. gece uyku sersemliğinden yanlışlıkla niyet ettim Allah rızası için yarın ki orucumu tutmaya dedim.. niyet ettim Allah rızası için yarınki kefaret orucunu tutmaya demek yerine…acaba kabul olur mu?

Okudunuz mu?  Eşim sürekli olarak istimna yapıyor.

Cevap: Yemin kefaret

musab
Yemin kefaretinde oruç eğer yeterli para yoksa tutulabilir.

Yarınki oruç diye niyet edilince,tutulan oruç mutlak nafile oruç olur.Kefaret orucu olmaz.


cok zordurumda yemin etmek

Bu kategoride yer alan Kul hakkı olan da veli olabilir mi? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Yalan yere zor anda olduğum için yemin ettim Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.