Anasayfa
4 Ocak 2024, 1:02
sizden1
Abone

Sadece Abdest Aldıktan Sonra Oluşan Gaz Sıkıştırması

Sadece Abdest Aldıktan Sonra Oluşan Gaz Sıkıştırması

Secan
Selamun Aleykum

Benim normal gaz sıkıştırmasından farklı olarak yaşadığım bir problem var. Normalde gaz sorunum yok, ama başlıktan da anlaşılacağı gibi, abdest aldıktan sonra gaz sıkıştırmaya başlıyor. Abdestte ayaklarıma şu değdiği için mi bilmiyorum ama her namazda gaz sıkıştırmasıyla uğraşıyorum. Sürelere odaklanamıyorum, gaz çıkmasın diye kendimi sıkıyorum, bazen bu yüzden saniyelerce duraklıyorum namaz esnasında geçmesini beklemek için, husuyla kılmama da engel oluyor dolayısıyla, bazen kaçtığı için tekrar tekrar abdest alıyorum. Kısacası burnumdan getiriyor, hatta bazen ağlayacak hale geliyorum.

Bu durumda özürlü sayılır mıyım ne yapmam gerekiyor? Özürlü sayılması için devamlı olması gerekir deniyor, benim ki devamlı değil sadece abdest aldıkan sonra olsa bile her namazda oluyor, bazen 1-2 vakti rahat kıldığım oluyor, ama genelde günün 5 vaktinde de sıkıştırıyor. İnternette araştırdım ama yalnızca sürekli gaz sorunu yaşayanlarla ilgili yazılar var, benim yaşadığım durumla ilgili bişeye rastlayamadım. Lütfen biri yardımcı olursa çok sevinirim.

Şimdiden Allah razı olsun.


Cevap: Sadece Abdest Aldiktan Sonra Olusan Gaz Sikistirmasi

السﻻم عليكم
Aleykum selam Bu sıkıntı namaza başladığım ilk zamanlar benim başıma çok geldi. Şeytandan dediler. Usanmadan tekrar abdest alıp namazı tamamlarsan büyük sevap alırsın. Bildiğim şeye cevap vereyim Fas lı bir hocam eğer Namazda mesela ilk rek’at yada ikinci rek’at da gaz çıkarsa selam verip bırak Ve abdest al kaldığın yerden devam et demişti. Adminler detaylı bilgi verecektir


Secan

Mesajınız için sağolun.

Her defasında abdest almanın eminim büyük sevabı vardır, ama sürekli namazdan çıkıp tekrar abdest almak, 10 dakikalık namazın yarım saate çıkması insanı deli ediyor, hele de bazen biyere gitmem gerektiği için abdestimi tutmam gerektiği zamanlarda daha da sıkıyor insanın canını.

Bu arada vesvese olduğunu sanmıyorum, çünki her defasında – affedersiniz – kendimi sıkmam/tutmam gerekiyor, yani sadece birden gelip “acaba” dedirten bir düşünce değil. Bir de daha önce yoktu bu sorun, bu geçtiğimiz kış başladı. Zaten daha geçen sene mayıs ayında başladım namaz kılmaya, artık kışın soğukta abdest almaya başlayınca mı oluştu bilmiyorum, ama ne yapmam gerektiği konusunda bir fikrim yok.


Cevap: Sadece Abdest Aldiktan Sonra Olusan Gaz Sikistirmasi

Darusselam
Aşırı Gaz sorunu. seni ALLAH korusun namazdan soğutur bir doktora gitmeni tavsiye ederim.


qwert12380
Aynı sorun bende de var. Normalde hiçbir sorun yok. Tam abdest alıyorum gaz sıkışması oluyor. 2 senedir geçmedi. Abdest almadığım zaman sorun yok.

Okudunuz mu?  Yatarken vaaz dİnlenİr mİ?

Secan
qwert12380: Sen bu soruna bir cozum bulabildin mi?


qwert12380
< qwert12380: Sen bu soruna bir cozum bulabildin mi? >
Hayır, bulamadım. Yalnız bazı arkadaşlarda da aynı sorun var. Çoğu kişi aynı şeyi söylüyor. Normalde bir şey yok. Abdest alındığı an gaz, idrar isteği aniden geliyor. Çok garip. Vesvese dicem ama alakası yok. Çünkü şüpheli bir şey ortada yok. Bildiğin gaz geliyor :S


السﻻم عليكم
sana şeytandan olduğunu söylemiştim 🙂, bu şey melun şeytanın oyunu . Vesvese değil namaz kılmanı istemiyor zorluyor seni aman haa yenileyim deme bak ona
İnadına Abdestli kal 🙂


Secan

Qwert’in de dediği gibi, vesvese değil bildiğin sıkıştırıyor affedersin. Vesvese olduğu zaman sıkıştırma olmuyor, acaba diye bir his gelip geçiyor. Zaten karnımdan sesler de geliyor ara sıra, yani demek ki vesvese değil, gaz.

Benim öğrenmek istediğim bu durumda özürlü oluyor muyuz yoksa her geldiğinde kaçmaması için sıkmamız mı lazım kendimizi? Tutmaya çalışmaktan namaza odaklanamıyorum, kıldığımdan da bişey anlamıyorum tutmaya odaklandığım için.


السﻻم عليكم
Bu durumun Özür olduğunu düşünmüyorum. Sürekli sürekli değil 1 2 vakit rahat ettiğin oluyor. Özür olması için her vakit yani namaz dışında da hastalık gibi devam eden bişi olmadı lazım, mesela hamile biri için de durum aynı sürekli rahmin de baskı bu baskı yüzünden 5 dk da bir tuvalet ihtiyacı oluyor. Özellikle son 3 ay Abdestli kalmak çok zor bunu Özür sayan var , olmaz diyenler âlimler de var. Ben olmaz diyen alimin fetvasını aldım çünkü bu geçici ydi . Geçmiş olsun işin zor doktora bir danış derim gaz problemine ilaçla çözüm bulunur inşaAllah.


Secan

1-2 vakit rahat ettiğim oluyor ama bazen oluyor bu sadece, genelde her vakit oluyor. Asıl sorun olan her vakit namazda kendimi tutmam gerektiği, bütün bir namaz buna odaklanıyorum derken namazdan bişey anlamıyorum.

Bu konuyu danışabileceğim bir alım yok mu bildiğiniz?


Kayıtsız Üye
Merhabalar… Aynı sorun başladı bende. Namaza başladım sürekli gaz… şeytanla alakası yok bence. Vücut afalladı. Külturfizik tarzı birazda namaz! Mide bağırsaklar çok iyi çalışıyor. Spor vrya günde 1 saat tempolu yürüyüş yok. Bir okuduğum makalede sabah namazı kabuzluk ve gaz mide ve bağırsak hastalıklarını tedavi ediyor yazıyordu. Ayakların yıkanması vesaire… Kısacası sanırım namaz ile birlikte daha düzenli yaşam sürmemiz gerekiyor. Spor veya tempolu yürüyüş bir saat günde. Sabah namazından sonra veya akşam namazından sonra yatsıya kadar bu süreler değerlendirile bilir. Sürekli namaz kılanlarda bu sorun yok yani uzun yıllardır kılanlarda… Hoş onların tüm vücut kaş mide bağırsak sorunları yok ve bu organları sağlıklı ayrıca yüzleri bile genç görünüyor yaşlarını belli etmiyorlar. Herşey şeytandan değil 🙂 mazAllah mahşerde o bizden şikayetçi olcak hak isteyecek bu gidişle 🙂 … Namaz tüm günü haftayı ani ve saatleri o kadar güzel doldurup insanın gününü o kadar güzelleştiriyor ki kelime bulamıyorum anlatmak için… Ayrıca yemek yeme düzenim fazla kilo göbek erimeye bile başladı. Günlerim çok daha huzurlu anlamlı oldu. Az yemeyi öğrendim biraz mideyi boş bırakmayıda çünkü namazda tok ve dolu mide azap verdi bir sefer yaşadım bin pişman oldum yaptığım gafletime… Allah hepinizin ibadet ve namazlarını kabul etsin.

Okudunuz mu?  İnternetten Lig Tv bakmak kul hakkına girer mi ?

Kayıtsız Üye
Bu durum daha çok abdest aldığınız pozisyonda yani eğilmemiz durumunda meydana gelir sebebi yediklerimizin sindirimi ve bağırsaklara ilerlemesi anında içeride bulunan gazın baskı yapması çözümü daha az yemek ve şişkinlik hissi olduğunca abdestten önce istinca yapmak mide ve bağırsakları rahatlatmak problemi en aza indirmeye yarıyacaktır inş.


Kayıtsız Üye
Benimde ayni sikintim vardi zeytini al ayetel kursi fatiha felak nas gulhuvAllahi ehadi oku cigidiyle yut o gun 5-6 saat raatlarsin sonra tekrar yap


Kayıtsız Üye
Kardeş Maliki mezhebini taklit et. Bu bir hastalık. Hastalığından dolayı istemeden( yani gelen yeli tutamasan) yellensen abdestin bozulmuyor . Maliki mezhebini nasıl taklit edeceksin onu araşdır.


Kayıtsız Üye

Bende aynı sorunu yaşıyorum çok şey denedim ve şuan şükürler olsun biraz rahatım misal az yemek yada namaza yakın bir şey yememek ve abdest alırken soğuk su ile değil ilikdan az bir sıcak suyla abdest almak ortam sıcak (kış aylarında) ..olmalı ve ayaklar sıcak tutulmalı yani hemen çorap patik terlik ..

Allah yardımcımız olsun


Kayıtsız Üye
Arkadaş bu kadar bu sorunu yaşayan var. BU ISTE bir iş var bende aynı sorunu yaşıyorum. Abdesti alınca gazim geliyor. Bu normal değil. Ayrıca spor çok yapıyorum çok sağlıklı beslebiyorum. Bunun spor ve beslebmeyle alakası yok sabki içimde şeytan oturuyor Mideme basıyor gaz çıksın diye.


ayı boğan
selamın aleyküm aynı sorun bende de vardı sürekli abdest aldıktan sonra ya namaz esnasında ya da abdesti aldıktan hemen sonra bir gaz sıkışması oluyordu hani insan düşünüyor vesvesemi oluyor diye hayır vesvese değil biyolojik bir sorun her neyse fazla uzatmaya lüzum yok ben denedim tavsiyede ediyorum aç karnına kaynamış su iç anında faydasını göreceksin inşAllah bunu sürekli yaparsan sorunun tamamen ortadan kalkacağını düşünüyorum ortadan kalkmazsa bir doktora görünmenide tavsiye ederim…hadi herkes ALLAH emanet

Okudunuz mu?  Hakikat kitab evi hakkında ne düşünüyorsunuz?

Kayıtsız Üye
selamın aleyküm bendede aynı sorun vardı insan düşünüyor acaba vesvesemi diye ama hayır vesevese değil biyolojik bir olay her neyse fazla uzatmaya lüzum yok aç karnına kaynamış bir su iç anında faydasını göreceksin inşAllah,eğer fayda görmezsen doktara görünmeni tavsiye ederim…hadi herkes ALLAHA emanet olsun


Kayıtsız Üye
Şeytandan yada vücut düzene giriyor.hangisidir bilmem.ama şunu biliyorumki aynı şeyi 9 yasında namaza başladığım zaman bende yaşadım.ağlaya ağlaya namazimi bozuyordum.o derece sıkıntı veriyorduki namaz kılmaktan korkuyordum.ama çok şükür ki kalmadı.sen ona takılmazsan seni bırakıp gidiyor.biraz önce diyanetin sitesinde okudum.kaynağı nedir bilmiyorum ama “şeytan insanın dubürüne üfürür” gibi bir cümle vardı.demekki birazda bununla imtihan olmamız gerekiyor.sürekli abdestli gezmeye çalışın. Otomatik olarak programlanıyor her tarafınız 😉 gayret…yenilmeyin….sonucunda ebedi cennet ve ilahi Rıza var inşaAllah. …..


Kayıtsız Üye
Az yemek yiyin mideyi dorde bolun.ikisi yemek biri su .yatarkende sag tarafiniza yatin.gun içinde hareketli olun.BASKA COZUMU YOK.


Kayıtsız Üye
Selamun aleykum arkadaşlar bende aynı sorunu yaşıyorum öğrendiğim kadarıyla abdest aldıktan sonra 3 kere gaz geliyorsa bu ozurdur vakit çıkana kadar bu abdestle istediğiniz ibadeti yapabilirsiniz bide çok affedersiniz gaz gelince ses ayda koku duymuyorsaniz yine devam edebilirsiniz .ben boyle biliyorum yanlisim varsa hakkinizi helal edin .”Rabbim sana iman, itaat ve ibadette yardımcımız ol” amin.


Kayıtsız Üye
Kardes bu tamamen vesvesedir şeytan abdest aldıktan sonra sana yellenmeni düşündürmen için sana üfürürmüş Buda senin gaz sıkıştırması olduğunu düşündürüyor bir hadiste ise şöyle denmiş ( Sesini ve ya kokusunu duymadığınız şey için abdest almayınız. )


Kayıtsız Üye
Eskiler kuşak bağlardı.sizde bağlayın.geçmezse oruç tutun veya az yiyin göreceksiniz inşAllah iyi olur.


Kayıtsız Üye
Değerli kardeşimiz,

Hayır, yelin çıkmasını önlemek için kişinin kendini sıkmasıyla abdest bozulmaz. Ama abdest sıkışıkken namaz kılmak mekruhtur.

Şeytan insanı ibadetten uzaklaştırmak için, dübürüne üfürür. insan da “yellendim ve abdestim bozuldu” deyip, abdestini tekrar almaya çalışır. Oysa abdesti bozulmamıştır. işte bu duruma mani olmak için hadiste,

“Sesini veya kokusunu almadığınız şeylerden dolayı abdest almayınız.” [Müslim, Hayz, 99 (362), Ayrıca bk. Buhari, Vudû, 4, 36] buyurulmuştur.


Kayıtsız Üye
Selamun aleyküm kardeşler.

Bunun hastalık oldugunu düşünüyorum. aynı sıkıntı bendede var. hemen hemen her namaz öncesi bu konuda sıkıntı yaşamamak için lavaboya gitmeme ragmen. Ya abdestin yarısında yada abdesti aldıktan sonra Gaz oluyor. birkaç kardeşimin yazdıgı gibi bu tamamen şeytanın oyunu sanırım. Çünkü, Hz Peygamber efendimiz s.a.v’in bir hadisinde “biriniz helaya gitme ihtiyacı duyarsa ve namaza kamet getirilmiş olsa bile, O kişi önce helaya gitsin” buyuruyor. Velevki buna uymama ragmen Gaz problemi oluyor ise bunu iblise baglarım. Çok sıkıştırıyor ise tekrar abdest almak ve bunda kararlı olmak sevabı büyük bir iş gibi görünüyor.

Okudunuz mu?  Kafama sapık sorular geliyor

#UguR
Namazdayken gaz sıkışması geliyorsa ezan okunduktan sonra büyük tuvaletinizi yapın sonra namazınızı kılın veya namazdan önce büyük tuvaletinizi yapın.


arifselim
Geçerli bir mazeret olmadığı sürece oturarak farz namaz kılınması caiz değildir. Ancak nafileleri kılabilirsin. Tuvalet ihtiyacı hissi halinde iken namaz kılmak mekruhtur. Vakit darlığı yoksa yeni bir abdest alınması güzel olur. Namazın şartlarına riayet ederek hızlı namaz kılmak caiz olsa da bu mekruhtur, yapılmaması evladır.


Kayıtsız Üye
Bende de aynı sıkıntı var abdestliyken devamlı gaz çıktı çıkacak, abdestim bozuldu bozulacak fikrindeyim ama abdestsizken yok. O şüphe vesveseden ama bu kesinlikle psikolojik ondan eminim, akıl oldu olacak öyle mi diye düşünüyor haliyle bedende öyle hareket ediyor gaz düşünüyorsan gaz geliyor


Kayıtsız Üye
Aynısı bende de oluyor yalnız tek farkı cemaatle kılarken oluyor. Yalnız evde kılarken pek sorunum yok ama cemaatle kılmaya hazırlanırken bir gaz oluşuyor anlatamam. Heyecandan mı oluyor anlamış değilim. Çok zoruma gidiyor cemaatle namaz kılamamak Allah rızası için yardım edin.


Kayıtsız Üye
Ayni sorun bende de hasil oldu abdestli kalamiyorum

Meraba bendede aynı sorun var ama çalıştığım işyerinde kılarken sorun oluyor sürekli abdest alıp kılma imkanım yok


Kayıtsız Üye
Abdest aldıktan sonra genelde sessiz gaz mı belli olmayan bir gaz sıkışmasından bıktım.Bu sorun bende var gaz mı çıkıyor anlamıyorum.Namaz da direk koşarak çıkmak abdest almaya gitmek tekrar hazırlkik yapmak insanı namazda soğutuyor .Bazı kere gaz mı olduğundan emn olmadığımdan bozmiyorum namazı bilhas cemaatle teravih kılmak işkence haline geliyor namazdan soğutuyor.Abdest özürlüsü sayılır mı?Dua var mı?Namazda toeletle namaz kılmak ıslak ıslak namaz kılmak rezil oluyorum sonra Allaah kabul etmedi diye düşüniyorum vesvese oluyor yok mu bunun çözümü?


Soldier
Selamün Aleyküm başlıktada belirttiğim gibi sadece namaz abdesti yani normal abdest aldıktan sonra yel gelmeye başlıyor vesvese de değil normalde hiç bir şey yok yel falan çıkmıyor ama sadece abdest aldıktan sonra gelmeye başlıyor ve ben bu durumdan çok rahatsız olmaya başladım. Namazdan önce 5 10 defa abdest alıyorum ama yinede aldıktan sonra namaz sırasında hemen yel çıkıyor bağırsaklarımda olan bir sorunda değil bu eğer sorun burada olsaydı her zaman gelirdi. Lütfen bu konuda acil önerilerinizi bekliyorum kardeşlerim ne yapmam gerekiyor.

Okudunuz mu?  Allah'tan başkasına yüce denilir mi ?

arifselim
Aleykum selam. Eğer sadece namaz abdestinden sonra geliyorsa bu vesvesedir. Bunu anlamak için mutlaka ya ses işitilecek yada koku alınacaktır. Ses ve koku yoksa kesinlikle abdestini tekrar almamalısın.


Soldier
Ses ve koku yok evet ama çıktığını hissediyorum 🙁


mumsema
His dediğiniz şey şeytanın verdiği vesvesedir aldırmayın


Kayıtsız Üye
Aynı şey bendede var abdest alacağım zaman oluyor veya namaza duracağım zaman normaldede var ama bazen normalde gaz yok abdest aldığımda başlıyor ilaç kullanıyorum etkisi var ama yinede sıkışıyorum arada bir abdestle kılmak benim için çok güzel bir şey çünkü normalde 5 abdest alırım bu sebze tükettiğimde 10 a çıkıyordu. Ve vesvese felan değil bildiğin gaz yani ukhti. Ve aynı şekil bende bazen 1 buçuk saate 10 rekatı kılıyorum.


Kayıtsız Üye
Bunun nedeni namaz esnasında esnemek bence çünkü banada oluyor bir yerde duymustm esnemek şeytandan hapşırmak Allahtandır diye esnediğinde içine bir şeytan girer damarlarında dolaşırmış rahatsızlık verirmiş esnediğinde şeytanın gazını getirmesi diye düşünüorm namazda esnemedikçe pek gelmez diye düşünüyorm bir denemenizde fayda var esnmeyi engellemek içinde ağızını ve burnunu elinle kapaman ve pygamber efendimizin hiç esnemediğini hatırlaman esnemeyi kesebilir.Selamün aleyküm


Kayıtsız Üye
Merhaba aynı şeyden muzdaribim ama inanın korkmuyorum aksine bu beni mutlu ediyor sizde mutlu olun şeytan salağı bizi yoldan çıkarmak için uğraşıyo işte bırakın uğraşsın siz başınızı sağ tarafa çevirin sonra şöyle deyin benim Allahım var herşeyden ona sığınırım sonrada şeytana şöyle deyin Allah senden razı olsun sayende ne kadar imanlı bir kul olduğumu anladım malum boş eve hırsız girmez şeytan yüz yıllardır aynı tekniği uyguluyo bide bize bakın uzaya çıktık yahu, daha ilerleme bile katedemeyen bir düşmanami yenilecez hayır unutma Allah sığınmak için en büyük kaledir gir o kalenin içine gerisini düşünme inşAllah…


Kayıtsız Üye
Kardeşim aynısı bende de var namaza yeni başladım 7-8 aydır var. Hem şeytandan hemde psikolojik koşullanmış bir şey sen abdes almaya niyetlendiğin zaman bağırsakların harekete geçiyor olay bu çözüm bulamadım. Abdes kaçınca bidaha alıyorum ve kendimi aşırı şekilde tutuyorum namaza odaklanamıyorum ne olucak bilmiyorum inş geçer.


Kayıtsız Üye
Arkadaşlar namaz kılmaya başladığım ilk zamanlarda bende de oluyordu araştırmak için bu siteye girmiştim ama bir faydası olmamıştı daha doğrusu hiç bir sitenin faydası olmamıştı. Kendim abdestimi almadan önce ve namazıma başlarken şunu dedim . Rabbim şüphesizki senin gücün her şeye yeter. Ben senin huzuruna temiz bir şekide gelmek istiyorum. Sen şeytanı ve nefsimi bağla. Bana yardım et. Bunu dedim ve namaz kılarken surelerin anlamlarına odaklandım beynimde. Umarım yardımcı olmuşumdur

Okudunuz mu?  Namazın Neresinde Hangi Dua ve Sureler Okunur

Çaylak2017
Abdest almaya başlayınca gaz sıkıştırmaya başlıyor; namazı bitirene kadar defalarca tutup tutup gazın çıkmamasına çalıştığım oluyor, selam verdikten sonra artık tutamıyorum, direkt bırakıyorum gazı. Bazen de abdest aldıktan sonra namaza başlayana kadar geçen 5 dakikada küçük tuvalet ihtiyacı geliyor. (Her abdest almadan önce idrarımı yapmama rağmen) Yani buna vesvese deyip geçiştirmek mümkün değil. 3 kere 4 kere üstüste abdest aldığım oldu.


Kayıtsız Üye
Slm bende aynı sorun var.Normalde böyle bir problem yok.Abdest alır almaz namazı zor kılıyorum. Doktora gittim ilaç yazdı ama faydasını göremedim.


arifselim
Eğer bu durum sürekli oluyorsa yani bir namaz bile kılacak kadar hiç vakit kalmadan gaz sorunu sürüyorsa ancak o zaman özür sahibi olursun. Hele bu durum vesveseden kaynaklanıyorsa kesinlikle mazeret sahibi olunmaz.


Kayıtsız Üye
Selamün aleyküm kardeşim. Bende de aynı sorun vardı seninki gibi abdestten sonra sıkışıyordum. Hayli zaman özürlü abdestiyle kıldım. Özürlü sayılman için bir namaz vakti boyunca 4 rekatlık namaz bile kılamayacağın kadar devam etmesi lazım diye biliyorum. Bir vakit böyle olduktan sonra her namaz vakti aynı durumun en az bir kere ortaya çıkması gerekiyor. Yani illa sürekli olmak zorunda değil. Diğer kardeşlerin dediği gibi tekrar tekrar abdest alman doğru değil. Tam tersine şeytana uymuş oluyorsun.Ve bu çok tehlikeli. İlerde sana namazı bile (Allah korusun) bıraktırabilir. Anlattığın tamamıyla vesvese hali. Aynı şeyi ben de yaşadım.


Kayıtsız Üye
Sana olan aynısı banada oluyor kedeşim. Bu duruma inat devam ediyorum. Bende senin dıygularının aynısını hissediyorum


Kayıtsız Üye
Aynı sıkıntı bende de var?Abdest sırasında başlıyor namazı bitirene kadar hatta bazen namaz bittikten sonra da devam ediyor ses ve koku duymadıkça umursamamaya çalışıyorum,ama ses ve koku duymasam da bazen gerçekten abdestimin kaçtığını düşünüp tekrar tekrar abdest alıyorum bazen ses duyuyorum bağırsaklarımdan mı geliyor diye şüphe duyuyorum her vakit abdest alıyorum ve bu benim için çok sıkıntı oluyor dışarıda namaz kılmak istemiyorum Kur’an da okuduğum sayfayı bazen yarım bırakıyorum bazen de tekrar tekrar okuyorum ya bir önceki okuduğumda abdestli değilimdir diye?Ne yapabiliriz bu vesvese midir yardımcı olabilecek var mı?

Okudunuz mu?  CS1.6 parasız indirmek kul hakkı mıdır (sitede veya bir yerde ticareti yok)

Kayıtsız Üye
Merhabalar k.bakmayin da benimde bı şikayetim var ilk başlığı açan abinin durumu gibi ama biraz daha karışık abdest almadan önce kendimi sıkıyorum gaz çıkarıyorum ama abdest aldıktan sonra benimde bı gaz sıkıştırıyor gibi oluyor bazende makat da bı sıcaklık hissi oluşuyor süreye duaya o anki rekata namaza odaklanmakta zorlaniyorum selam verdikten sonra kendimi sıkıyorum ama gaz çıkmıyor sadece bı sıcaklık hissi oluşuyor sonra namazda bidaha gaz sıkışması oluyor gibi oluyor her namazda böyle normalde böyle bı sıkıntım yok Allah’a şükür ama ne yapacağımı bilemedim yardımcı olursanız sevinirim


Kayıtsız Üye
Selamun aleykum müslüman kardeşlerim yaklaşık son 3 aydır bu durum başlamış bende. abdest aldığım zaman makat tarafında hareket veya titreşim hissediyorum ve bu dudurum yüzünden bazen 8/6 kez abdest tekrarlıyorum ve 2 kez namaz kılıyorum ve bu beni çok rahatsız ediyor ben internette araştırdım ve bulduğum yanıtlar ( makattan gaz veya koku çıkmadığı zaman abdest bozulmaz) diye bir yanıt aldım

Ama ben hala rahatsızım ve ya gerçekse diyorum . Bu olayda sadece abdest aldığım zaman ve namaz kıldığım zaman oluyor

Bazıları bu bir vesvebedir diyorlar yani anlayacağınız kafam çok karışık buraya net bir cevap almaya geldim


mum
Gaz kokusu yoksa aldırmayın, içinizin rahat etmemesi şeytandandır sizi ibadeten ve dolayısıyla dinden soğutmak istiyor dinlemeyin


Kayıtsız Üye
Aleykum selam bu sorun bendede var afedersin abdest esnasında sanki bir bolun patlıyor yada bir balon içeriye çekilip patlıyor gibi oluyor ve bazende kendiliğinden gaz çıkıyor hissi oluşuyor gün olur 3/4 kez abdes alıp 2/3 kezde namaz kılıyorum

Bana spor yap dediler yaptım ama fayda etmedi ama yine abdest alarken yine oldu ve namaz kılarken yine oldu keşke bir çaresi olsaydı yada var ama bizler bilmiyoruz ALLAH tüm bu durumu çekenlere şifa ve sabır versin yaşıyanlar bilir gerçekten çok zor


Kayıtsız Üye
Bendede vardı sağlıkla alakali.sıcak şu iç .yada sıcak su ile abdest al dua et.çok zor bir durum.Allah şifa versin


Acizanekul
Zaten abdestli iken ve namaza durunca oluyor namaz bitince yel de gider sıkıştırma da şeytanın ufurmesindendir


Kayıtsız Üye
Kardeşim aynı durumdan bir erkek olarak bende muzdaripim…bana öyle geliyorki gaz yapıcı yiyeceklerle çok alakası var gibi geliyor bana…papatya,nane çayı zerdaçıl gibi bitkileri öneriyorlar olmadı eczanelerden gaz giderici ilaçları sabah kahvaltıları ile birlikte rutin olarak kullanılabilir…geçmiş olsun.


Kayıtsız Üye
Selamın aleyküm
Bu durum vucudunuzdaki bir değişim sonucu olur misal ben iğne vurulunca bu durumu yaşadım eğer zor durumda iseniz bu durumda teyemmum abdesti almak caizdir
Bence en iyi çözüm dua etmektir.

Okudunuz mu?  Kaç çeşit şehit vardır ? Şehitliğin şartları nelerdir?

Kayıtsız Üye
Esselamü aleyküm ve rahmetullah.
Ben de regaib kandilinde namaza başlamak istedim bir daha bırakmamak üzere inşAllah. Gerin görün ki hiç gaz sıkıntısı yaşamayan ben, tam da bugün yaşadım. İnsan kendisini her ne kadar tutmaya çalışsa da bu sefer şüpheye giriyor ya abdestim bozulduysa ve ya namazın kabul olmadıysa diye.


Kayıtsız Üye
Abdest alıyorum sonra ise karnımdan garip sesler çıkmaya başlıyor. Bir şeyler hareketleniyor. Bir şey çıkıcak gibi oluyorum kendimi sıkıyorum çıkmasın diye ama sonra ya çıktıysa diye düşünüyorum. Koku yok ama ses nasıl diyim sanki oradan bir şey çıktığını hissediyorum (başkalarının duyacağı bir ses olamasa da ben hissediyorum, işitiyorum). Üstelik namaz bitince de devam ediyor.


duzgunomer
Bir yere otururken veya oturduğum yerden kalkarken sanki gaz çıkıyor. Koku gelmiyor, işitilecek düzeyde de ses çıkmıyor. Sanki içten ses geliyor gibi, o seste pıt sesi gibi. Çoğu zaman böyle oluyor, hatta bazen böyle olacağına tahmin ettiğim için kendimi sıkıyorum, çıkmaması için kendimi tutuyorum; oturduğumda yine buna benzer bir gaz çıkıyor gibi bir his geliyor. Vesvese midir zira böyle her olduğunda abdest alsam günde 10 abdest edecek.


Kayıtsız Üye
Gaz çıkmıyor fakat karnım pat pat yandan atıyor içerde gaz sesi geliyor ama karından belimden daha doğrusu ama baya sesi duydum iki sefer lavobaya gittim tekrar gitsem abdest alsam olabilme ihtimali var ama iyice gazım çıksa tabi ki olmaz hafiften ağzımı tutuyorum nefes tutar gibi temkinli oturuyorum karından pıt pıt atsa sesi duymak bile diğer arka taraftan sesin çıkması şart mıdır kuran okumak istiyordum iki kere ses gelince böyle kaldım 🙁


Kayıtsız Üye
Öncelikle selamun aleykum
Bu sorun bendede var ben bide bir köyde imam olarak görev yapıyorum
Abdest aldıktan sonra namaz vakitlerinde veya vakte doğru geliyor ama tutuyorum
Tutuyorum tutmasınada çok zorluk çekiyorum
Yokmu bunun bir çaresi off


vel Fecr

ve aleykum selam. ezan vaktinden 2-3 dk önce abdest alıp zamanı uzatabilirsiniz.


Kayıtsız Üye
Selamın aleyküm güzel kardeşlerim. Bu sorun bende de vardı. Gaz için bir çözüm bulamadım ama idrar üşüttüğümüz için yapıyor.Çok fazla üşüttüğünüz de idrarınız olmamasına rağmen veya çok az olmasına rağmen dayanamayacakmış gibi oluyor. Bu üşütmeden kaynaklı. Evde iseniz abdestinizi sıcak su ile almaya özen gösterin ve kendinizi kuralayın. Gaz için çözüm bulduğum zamanda yazarım inşAllah.

Okudunuz mu?  Arkamda biri var gibi hissediyorum

Allah’ın selamı üzerinize olsun.


Kayıtsız Üye
ESSELAMUN ALEYKUM Arkadaşlar sadece ayak tabanı ve parmaklar dan dolayı kaynaklıdır ayakları ovarak yikadigimiz için birde ellerde dede var organlarımız mesala serçe parmak baş göz gibi uyaran bağlı olduğu sinir sistemimiz vardır Google yazın ayaklarimiz hangi organımızı temsil eder hepsi çıkıyor orayı yıkayınca oluyor ALLAH bütün namaz kılan kardeş lerime huşu ile ibadet kılmayan kardeş lerede hidayet versin amin


Kayıtsız Üye
Merhaba,
Ben yeni başladım namaza yaşım 28 aynı problem bendede olmakta bunun şeytanın vesvesesiyle alakası varımdır bilemem ama bilinç altımızın bize oyunu olduğunu düşünüyorum sadece psikolojik yani düşünmemeye çalışıp kendimize namaz esnasında zorlamak yerine biteceğine inanıp kendimize komut versek etkinin azalacağına ve zamanla tamamen biteceğini düşünüyorum aklını kontrol et


18-Unexpected
Benim abdest sırasında çok olmasa da gazım geliyor. Abdest sırasında gazımı çıkarım devam etsem baştan mı almam gerekir çünkü babaannemin de bir kaç defa böyle yaptığını gördüm.


muro
arkadaşlar sen niyet ettiysen tabiki sevabı büyük ancak her şeyi bazen bilime doktorlara başvurun doktorlardanda yanıt yoksa senin suya alarjin olabilir bunu doktorlarda solicektir inancım son suz herşeyin bir tedavisi var eminim yani sonuç bulamadım diye şeytan falan düşün meyin onuda çok anmayın anarsanız eminim ki sorunlar çıka bilir çokta anmamanızı dilerim arkadaşlar


nuri korkut
Selamın Aleyküm Normalde gaz probelmi olan birisi değilim Fakat abdest aldıktan sonbra gaz sıkışmam oluyor. Bazen abdestimi alır almaz bu durum olurken genelde namazada başıma geliyor.Kendimi ne kadar sıksamda çoğu zaman abdestimi tutamıyor ve gaz çıkarıyorum bu yüzden tekrar tekrar abdest alıp namaza hazırlanmak zorunda kalıyorum.Buna vesvese diyenler oluyor fakat ben yemin edebilicek katiyette gaz çıkardığıma emin oluyorum.


Kayıtsız Üye
Sorduğun soruya isabetli cevap veren olmamış gördüğm kadarıyla …Özür meselesinde Malikiyi taklit edersen (tabi gusül ve abdesti de ona göre alman lazım) orda bu bahsettiğn olay olur olmaz Özürlü sayılıyorsun ve bu özürle her namaz vakti çıktığında yeni abdest alma şartı da yok…harec(zorluk ,meşakkat) durumunda mezhep taklidi caizdir..bu konuyu Tgrt ci lerin sitesi dinimiz İslam ayrıntılı ,kaynaklı güzel izah ediyor..o siteden bilgi al derim…


Kayıtsız Üye
Arkadaşım doğru söylüyorsun ve abdest almak hiç problem değil ben gerekirse her saat abdest de alırım ama kendimi sıkıyorum abdest kaçmasın diye kendimi sıkarken bişey hissettiğim anda acaba kaçtı mı diye düşünüyorum. Ses ve koku duymayınca abdest yenilemeyin hadisinden dolayı devam ediyorum. İçimde ki şüpheden dolayı gaz kacırmamis olsam abdest alsam seytanı dinlemiş olcam günah.Yok kaçmadı deyip abdest gerçekten bozulduysa abdestsiz namaz kılmaktan günaha gircem. Sürekli ne yapmaya karar versem tam dersi durum aklıma geliyor ne yapcam ben de şaştım kaldım namaza devam ediyorum ama çok sıkıntı bir durum gerçekten.

Okudunuz mu?  Film izleme sitesi açmak caiz midir?

Kayıtsız Üye
Mide ve bağırsakta problem var aşırı gaz üretiyor. Yediğiniz veya içtiğiniz herhangi bir gıda mideye veya bağırsakta gaz üretimine yol açıyor. Bu, süt veya süt ürünleri olabilir ya da çay. Sitelerden gaz oluşturan yiyecekler listesine bakabilirsiniz. Bu listedeki yiyecekleri az tüketin veya beraber tüketmeyin. Bu listedeki yiyecekleri çok veya beraber tükettiğinizde bağırsaklar gaz ile doluyor, zaten bagirsakta poblem var iyi bosaltim yapamiyor, bununla beraber abdest aldığımızda şeytanın bir hamlesi ve insanın abdestim kaçtı mı koşullanması yetiyor ve bağırsaktaki gaz harekete geçiyor.
Az yiyin, gaz oluşturan yiyecekleri tercih etmeyin veya az tercih edin. şeytan a da aldanmayın. onun hamlesi anlık hamlelerdir sıkıştırmaz, ama gerçekten gaz var ise bu insanı sıkıştırır. Allah bizleri namazı ikame eden ve bunda devamlı olanlardan eylesin.


Hsnkara
Bu sorun bendede var ama benim abdest aldıktan sonra değil günün tamamında. Bunu yediklerinle deneyebilirsin mesela bazı yiyecekler bazı insanlarda aşırı gaz yapar ben şimdilik bende tahin helvasının sebep olduğunu buldum. Birde hızlı ve fazla çiğnemeden yuttugunda oluyomuş heralde


Kayıtsız Üye
Uzun saatler ve Haftalar sonra benimlen aynı hastalığı olana denk geldim.

Delirmek üzereyim. Birde üzerine vesveseliyim ve bunu yenmeye çalısıyım derken üzerine hem vesvese hemde anlatılması Çok güç Bu özür hali eklendi.

Benim bildiğim Özür olarak sayılmıyor. Çok araştırdım. Benim düşüncem şöyle:

Çok düşünmekten beyinden gelen bir reaksiyon vücudun belli yerlerine sivinin değmesi, genellikle abdestin sonuna doğru veya abdesti tamamladıktan sonra Gas oluşturuyor.

İnanın Bu konu bilimsel olarak bile araştırılmaya değer.


abdest aldıktan sonra gaz sıkıştırması, abdest aldıktan sonra gaz sıkıntısı, osuruğu tutmak abdesti bozar mı

Bu kategoride yer alan Bir hayvanın ölümüne sebep olmak günah mıdır? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Sadece Abdest Aldıktan Sonra Oluşan Gaz Sıkıştırması Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.