Anasayfa
9 Ağustos 2021, 17:13
Sohbet
Yönetici

Yay Hayattır, Ok Niyettir, Hedef Amaçtır

Yay Hayattır, Ok Niyettir, Hedef Amaçtır

neva
Yay Hayattır, Ok Niyettir, Hedef Amaçtır

Yay

Yay hayattır; Bütün enerji ondan gelir. Ok bir gün mutlaka terk edecektir. Hedef ise uzaklardadır. Ama hayat her zaman sizin yanınızda kalır, bu yüzden ona nasıl iyi bakacağınızı bilmeniz gerekir. Durgun kalacağı dönemlere ihtiyacı vardır her daim kuşanılmış ve gerilmiş halde tutulursa gücünü kaybeder. Bu yüzden gücünüzü tazeleyebilmek için dinlenmeyi kabul etmelisiniz. Böylece anıden yayı germek için aşıldığınızda gücünüz eksiksiz olur. Yayın bilinci yoktur : O okçunun elinin ve arzularının bir uzantısıdır. Öldürmeye ya da düşünmeye hizmet eder. Bu yüzden her zaman amacınızı net olarak belirleyin Yay esnektir ama yinede onun da sınırları vardır. Kapasitesinin ötesinde herhangi bir girişim onu kıracak ya da onu tutan elleri tüketecektir. Bu durumda yayın yanı sıra kendi bedeninizden de size verebleceğinden fazlasını talep etmeyin. Ve unutmayın, bir gün yaşlılık zamanı gelecek bu bir lanet değil nimettir Yayı zarifçe gerin, her iki tarafın da kendine düşen payı gerektiği biçimde yapmasını sağlayın, enerjinizi boşa harcamayın. Bu sayede yorgun düşmeden pek çok ok atabilirsiniz.

Okudunuz mu?  Uyuyan Çocuk Resimleri !!..

Ok

Ok sizin niyetinizdir. Yayın gücünü hedefin tam ortasına bağlayan araçtır. Niyetimiz her zaman son derece net, açık ve iyi dengelenmiş olmalıdır. Ok bir kez yaydan ayrıldı mı artk asla geri gelmez, bu yüzden sürece müdahale etmek oka yön verecek hareketler doğru ve düzgün olmadığında sırf ok gerilmiş ve hedef bekliyor diye eski kafalı bir şekilde hareket etmekten daha iyidir. Sizi durduran tek şey hedefi tutturamamak korkusu ise bu durumda niyetinizi açıkça göstermekten çekinmeyin. Doğru hareketleri yerine getirin ve elinizi açıp yyin telini bırakın, gerekli adımları atarak girdiğiniz mücadele ile yüzleşin. Hedefi vurmayı başaramazsanız bile bir dahaki sefere daha iyi nisan almaya muktedir olacaksınız. Eğer hiç risk almazsanız bir dahaki sefere neleri değiştirmeniz gerektiğini asla bilemezsiniz.

Okudunuz mu?  Şehir Çeşitleri ( Çevre, İnsan Çeşitleri ? )

Hedef

Hedef ulaşılması istenen amaçtır. Sizin tarafınızdan belirlenir. İzlenen yolun güzelliği de işte burada yatar : Asla bahaneler uydurmaya ya da rakibinizin daha güçlü olduğunu söylemeye hakkınız yoktur. Çünkü hedefi seçen sizsiniz ve tüm sorumluluk size ait. Eğer hedefinizi bir düşman olarak görürseniz belki iyi bir atış yapabilirsiniz ama kendinizi geliştirmeyi asla başaramazsınız. Tüm hayatınız boyunca okunuzu, kağıttan ya da tahtadan yapılmış, anlamı olmayan şeylerin ortasına atmaya çalışırsınız. Ve diğer insanlarla biraraya geldiğinzde hayatta hiç ilginç ya da heyecanlı bir şey yapmadığınızdan yakınırsınız. İşte tam da bu yüzden bir amaç belirlemeniz gerekir, ona ulaşmak için ellinden gelenin en iyisini yapmalı, ona saygıyla e önemseyerek bakmalısınız : Onun sizin için anlamını ve onun için ne kadar çaba, eğitim ve sezgi harcadığınızı iyi bilmelisiniz. Hedefinize nisan alırken sadece ona odaklanmayın, onun çevresinde olup biten herşeyi de görün ; çünkü ok fırlatıldığında, rüzgar, ağırlık, uzaklık gibi kolay kolay hesap edemeyeceğiniz etkenlerle karşılaşacaktır. Bir amaç sadece insan ona ulaşmayı hayal edebildiği sürece vardır. Onun varlığını gerçek kılan insanın tutkusudur, aksi takdirde amaç ölü bir şey , uzak bir hayal, tatlı bir düş olur. Ve tıpkı niyetin bir amaca ihtiyaç duyduğu gibi, amaç da bir insanın niyetine ihtiyaç duyar. Çünkü varlığına anlam veren şey budur; bu sayede sadece bir düş değil , bir okçunun dünyasının merkezidir.

Okudunuz mu?  Örnek Öğrenci Nasıl Olmalı ?

(alıntı)


Cevap: Yay Hayattır, Ok Niyettir, Hedef Amaçtır

Üstad
Paulo Coelho’nun güzel bir yazısı Allah razı olsun


Yanıt: Yay Hayattır, Ok Niyettir, Hedef Amaçtır

suara
güzel bir paylaşım Allah razı olsun


Soru: Yay Hayattır, Ok Niyettir, Hedef Amaçtır

Mümtehine
Ve tıpkı niyetin bir amaca ihtiyaç duyduğu gibi, amaç da bir insanın niyetine ihtiyaç duyar.
“Ve ok düz olmasaydı,doğru gitmezdi”demiş Yusuf Has Hacıb
Allah cc razı olsun…Güzel bir paylaşımdı.


Ecrinim
başarıyla ilgili okuduğum bir makaleden hatırıma gelen bir yazıyı aktarmak istiyorum izninizle;

Dikkat: “Fetih ekseni” bir birini tamamlayan üç “abide insandan oluşuyor. Biri Fatih Sultan Mehmed, ikincisi Ak Şemseddin, üçüncüsü Ulubatlı Hasan…

Ulubatlı Hasan toplumsal terbiyenin cihad ruhunu, Ak Hoca, Kur’an ve Sünnet gibi dinin temel kaynaklarını, Sultan Mehmed ise adaletli, kifayetli ve liyakatlı yönetimi temsil ediyor.
Millet bu üçlüyü yetiştirdiği zaman fetih yolları tekrar önünde açılacaktır.

Okudunuz mu?  Çocuklar için Dini Test Soruları

Sihirli formül şudur: İnsan+Hedef+ Gayret=Zafer

Cenab-ı Allah bunu cümlemize nasip eylesin
Allah c.c. razı olsun kardeş.


ok ile ilgili sözler, okla ilgili güzel sözler, ok ile ilgili güzel sözler

Bu kategoride yer alan Sevgi, Saygı Ve şefkatle Dop Dolu Olalım başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Yay Hayattır, Ok Niyettir, Hedef Amaçtır Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.