Anasayfa
9 Mayıs 2021, 0:15
sizden91
Abone

Güsul almadan önce diş eti kanaması

Güsul almadan önce diş eti kanaması

djcix
Selamlar güsul abdesti almadan diş etim kanadı hiç durmadı güsule başladım ağzımı su ile yıkayıp çalkalarken ağzımdaki su ile kan karıştı öyle aldım kanlı suyla ağzımı yıkadım güsul geçerlimi olur geçersizmi ?


Cevap: Güsul almadan önce diş eti kanaması

prokado
Gusül sırasında abdest bozucu bir halin ortaya çıkması namaz abdestini bozsa da gusül abdestini bozmaz. Gusül almaya devam edebilirsiniz.

Okudunuz mu?  Zina yapmamak için istimna yapmak caiz mi?

Gusül sırasında gelen akıntı guslü bozmaz, guslün abdest oluşunu bozar. Yani sahih olan ve insanı cünüplükten kurtaran bu gusülle namaz kılınmaz. İbâdet için yeniden abdest almak gerekir. Gusül ise tamamdır.
İlmi bir ifade ile, guslü bozan herşey abdesti de bozar. Lâkin abdesti bozan herşey guslü bozmaz. Bu bakımdan, gusül sırasında idrar yollarından gelen bir akıntı, yahut yaradan akan bir mayi veya diş kanamaları vs. gusle mâni olmaz. Bu akıntılarla yapılan gusül sahih, fakat abdest bâtıl olur.

Okudunuz mu?  İçten gelen namaz kıl sesi

Cevap: Güsul almadan önce diş eti kanaması

Darusselam
Kanamanızın gusülle ilgisi yoktur. Guslünüzü alın sonra da abdest alırsınız. Kan, abdest açısından sakıncalıdır.


diş eti kanaması gusül abdestini bozar mı

Bu kategoride yer alan Namazda 3 ayet doğru okumak başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Güsul almadan önce diş eti kanaması Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.