Anasayfa
9 Mayıs 2021, 0:19
sizden3
Abone

Subhaneke duasını yanlış okumak

Subhaneke duasını yanlış okumak

sehervakti
Subhanekenin sonunu gayruk demedim gayrug dedim sonra anlık bir şey fatihaya geçtim geçtiğim içinde geri dönmedim(bilerek) sonda sehiv secdesi yaptım namazım sahihmidir ?

2.sorum ise şudur ki;Allahuekber yerine Allahuegber dedim yani anlicanız benim k harfiyle mi ne sıkıntım var galiba,sehiv secdesi yapıyordum kalktım Allahuegber dedim tekrarlayımı tekrarlamayımmı(kelimeyi) derken geçip gittim tahiyyata hocam,BANA ŞUNU SÖYLEYİN BÖYLE ŞEYLERİ GÖZ GÖRE GÖRE GEÇMEK(tabiki istemdışı yapıyoruz ama geçiyoruz yaptıktan sonra düzeltmeden)bende olduğu gibi namazı bozar mı ?bu ve bunun gibi ufak hatalar namazı bozar mı hocam,lütfen kesin ve net cevaplayın 1. ve 2.cinin cevabı diye cevaplarsanız sevinirim Allah razı olsun

Okudunuz mu?  Kafirlere hayran olmak

Cevap: Subhaneke duasını yanlış okumak

prokado
Kardeş 1. sorunda bilerek yapılınca sehiv gerekiyor diye biliyordum zaten sende yapmışsın ben bir sorun göremedim. 2.sorun ise istem dışı diyorsun yani bir zaruret varsa sorun olmaz sanırım ama bilerek yaptıgını farkedersen sehiv yaprsın olur biter . Bende böyle hatalar yapıyorum arasıra.

Okudunuz mu?  Meni kokusu

Cevap: Subhaneke duasını yanlış okumak

khrmn87
İşte öğrenmek lazım öğrenmek lazım öğrenmek lazım doğrusunu bulmak lazım diye boşuna dememişler . Kardeşim konuya girmeden şöyle bir şey söyliyeyim. Biliyosun her müslümana ilim tahsini farz dır öğrenmesi. Sen namaz surelerini yanlış okuyabilirsin veya dilin sürçebilir ama en iyisi bunu teker teker bir hoca eşliğinde veyahut internetten surelerin okunuşlarını mahreçlerini tecvidlerini öğrenmektir. Esselamın aleykum

Okudunuz mu?  İşyerinde selamlaşmak

Cevap: Subhaneke duasını yanlış okumak

ugurcan
1. de şahit gerekli kesinlikle 2. bilerek yapılmamış bişeyden mesul olunmaz.


sehervakti
Aleykümselam verahmetullahi ve berakatü,1.de şahit gerekli derken anlamadım abim nerden bulayım ben şahiti ne demek istemiştin?

Ayrıca şöyle bir durumda oldu yine bak artmaya başlıyor gittikçe az önce sehiv secdesi yaptım secdeden kalkışta Allahuekber derken yutkunma geldi tam yutkunurken ve ya yutkunmanın son safhasında Allahuekber demeye başlamıştımki o yutkunmanın verdiği sebibiyetle ALL ya da A harfi dolaylarında (yani bu harfin)sesi çıkmadı Lahuekber gibi bişe oldu A yı dedim ve ya demeye çalıştım zaten ama ses çıkmadı buna benzer bişe işte, bende namaza devam ettim Tekrar Allahuekber demeden şimdi,ben hep şunu merak ederim bu hata namazı bozar mı?(net cevap olursa çok çok çok sevinirim)

Okudunuz mu?  İstinca ve istibra nedir nasıl yapılır

Not:düzeltmeden devam ettim namaza.

Ayrıca böyle sık rastladığımız küçük hatalar namazı bozar mı?


subhaneke yi yanlus okumsk, rüyada sübhaneke duasını yanlış okumak, subhanekeyi yanlış okumak

Bu kategoride yer alan Alevilik nerden gelmistir? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Subhaneke duasını yanlış okumak Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.