Anasayfa
7 Mayıs 2021, 20:16
Namaz
Abone

Namazda fazla sure okumak

Namazda fazla sure okumak

Kayıtsız Üye
Selamun aleyküm.

Herhangi bir namazda tek rekatta birkaç sure birden okunabilir mi? Mesela sabah namazında ilk rekatta Duha yi okudun akabinde insirah okudun, onun akabinde kevser okudun ruku, secde yaptın ikinci rekatta tebbet, ihlas, felak, nas peş peşe okusak kuran sırasına uyarak. ya peşe peşe yada 2 sıra atlamalı bir şekilde sahih olur mu?

Okudunuz mu?  Ahtapot Karides yengeç istiridye midye yemek haram mı

Bir diğer soru… Herhangi bir sürenin, herhangi bir ayetini okuyabilir miyiz? Başında hurafa harfleri olan bir surenin ortasından bir ayet okuyabilir miyiz? O başındaki hurafayı okumadan?


Cevap: Namazda fazla sure okumak

khrmn87
Evet 1 rekatta birden fazla sure okunabilir . Hatimle kılınan teravih namazlarında da zaten okuyorlar . Bizim caminin imamı elemteradan tebbete kadar ordan da nasa kadar okurdu .

Okudunuz mu?  Birçok kaza namazı borcu olan sünnetlerin yerine kaza kılsa olurmu?

Namazda fazla sure okumak

Kayıtsız Üye
Namaz kılarken bazen farz Namazlarında fatihadan sonra sure okudum gibi geliyor emin olamıyorum okuyup okumadığıma eğer okumuşsam Namazım bozulmuş mudur kaza gerekir mi?


Yorum: Namazda fazla sure okumak

arifselim
Farz namazlarında ilk iki rekattan sonra zammı sure zaten okunmalıdır. Eğer okunmaması gereken rekatlarda okursan ve hatırlarsan sehiv secdesi yapmalısın. Bilmediğin ve emin olamadığın durumlar için ise namazın bozulmaz. Yeniden kılmak da gerekmez.

Bu kategoride yer alan Şafi Mezhebinde Kaza Namazı başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Namazda fazla sure okumak Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.