Anasayfa
9 Mayıs 2021, 0:14
sizden91
Abone

Sünnet Kaza namazı yerine geçer mi

Sünnet Kaza namazı yerine geçer mi

hasan19080
Namaza geç başlamış biri geçmişteki tüm borçları için nasıl kaza etmelidir.

Sünnet namazlarıda da eğer niyet edersek kazan yerine geçer mi

teşekkürler?


Cevap: Sünnet Kaza namazı yerine geçer mi

kaars
Kaç farz namaz kaçırmış ise hesaplayacak ve hepsini kılacaktır.
Sünnet ayrı kaza ayrıdır. Sünnet kaza edilmez.


Cevap: Sünnet Kaza namazı yerine geçer mi

hasan19080
Günde kaçkere kere kaza namazı kılınabilir? ve şart olan hangi vakit namazı kılmadığımızı hatırlamıyorsak nasıl niyet edilir. hangi vakitlerde kılınır?

Okudunuz mu?  Cünüp olduktan sonra idrar yapmak

Cevap: Sünnet Kaza namazı yerine geçer mi

kaars
bir günde dilediğin kadar kaza namazını, dilediğin vakitte kılabilirsin.
hangi vakti kılmadığını hatırlamazsan olmaz ki!! böyle saçmalık mı olur


musab
< Günde kaçkere kere kaza namazı kılınabilir? ve şart olan hangi vakit namazı kılmadığımızı hatırlamıyorsak nasıl niyet edilir. hangi vakitlerde kılınır? >

Kazaya kalmış ilk öğlen/ikindi vs.diyerek kaza namazlarını kılabilirsin.

Okudunuz mu?  İstiharede ağzına kelebek girmesi

hasan19080
Yok soruyu anlamadın bu öyle değil geçmişteki tüm kılınmayan farz namazları hesaplarken hangi vakit namazlar kılınmadı nasıl bilicez mesela bende geç başladım mesala sabah namazlarıyla başladım. sonra sabah öğle sonra 3 vakit sonra 5 vakit şeklinde. şimdi 5 vakit yapabliyorum fakat geçmişte hangi vakitleri kaçkere kılmadı hatırlamıyorum. Bunu nasıl hesaplıcam. kazasını yaparken nasıl niyet edicem?

bir gün erken kalkıp sabah namazıyla namaza başladım ve hergün sabah namazını camide kılıyordum

Okudunuz mu?  Aklımdan vesveseler çıkmıyor

şimdi hepsini camide kılıyorum

Soru zor mu oldu? nasıl hesaplamam gerekiyor? nasıl yapıcam yardım edicek kimse yok mu?


emre91
Hasan kardesim bende namaza 2 hafta önce basladim ve yasim 23. 13 yasinda namazın ustumuze farz oldugunu varsayarsak arada 10 yıllık bir bosluk var. 10×365 gun.Bir gunde sabah2, ogle4, ikindi4, aksam3 ve yatsi 4 olmak üzere toplam 17 rekat farz vardir. 3650 gun × 17 farz bize kaza hesabimizi cikarir. Sende bu ornege gore hesaplarsan faydasi olur bence. Hayırlı akşamlar

Okudunuz mu?  Sitedeki canlı resimleri.

Kayıtsız Üye
Namaza geç başlamış birisi için soruyorum,Herhangi bir namaz vaktinin sünneti kaza yerine geçer mi?(Sadece sünnet için niyet etse hani niyete kazayı falan eklemesede o sünnet kaza yerine geçer mi?)


umutlucan
kaza borcu olan nafile namzlar yerine kaza kılabilir fetva bu yöndedir. Bazı nafile namazları müstesna .
imam ı şafiye göre kaza borcu olan nafile yerine kaza kılar .

Okudunuz mu?  Ameliyat Nedeniyle Gelen Kanama Ve Akıntı

Esma
Selam aleyküm . Sünnet namazları ile ilgili bir sorum var .
Sitelerde yaziyor ki biz önce başladığımız sünnet namazlarımızı bir sebebe göre terk etmişsek o hususda onları kaza etmemiz gerekiyor . Ben namaza başlarken ancak farz namazları kılıyordum . Ve sonra Elhamdulillah, sizin sayenizde , Allah sizden razı olsun , öğrenim ki gecmiş yıllara ait 2 yıl kaza namazım var . Ve onları kılmaya başladım . Sonra sorulara İslamiyet sitesinden okuduk ki yatsı namazından önce sünnet sonra yatsıyı ( ve ya önce yatsıyı ve sonra sünneti tam hatırlamiyorum ne yazıldığını ) ve sonra da vitr kılmak gerekir . Yani yazılmış di ki yatsıdan sonra vitr kılınması (sunnetsiz ) caizdir , ama sünneti terk etmek gerekmez . Bende yatsı namazını kıldıktan sonra önce yatsıyı sonra sünnetini ve sonra vitr kıldım . Tam da hatırlamıyorum ama belkide o Zaman kaza namazlarla yazdıklarınızı bilmiyordum ( gecmiş yıllık kaza namazları ile ilgili ) sonra kaza namazlarına başlarken o kıldığım sünneti daha kılmadım (1 kere kılmışdım onu ) şimdi sorum şu : o 1 kere kıldığım yatsıdan sonra ki sünneti kaza etmem gerekiyor mu ?
Bide benim Bi sorunum var abdest bozma ile ilgili ve bazen oyle oluyor ki sadece namazların farzlarını kılıyorum (2-3gun böyle oldu tam hatırlamiyorum) ve ya kaza namazları kılıyorum mesela öğle den sonra 3 namaz kıldım mı sonda mesela yatsının farzından sonra kazası kalıyor .

Okudunuz mu?  İçimizden geçirdiğimiz yemin hakkında soru

Kayıtsız Üye
Selamun aleyküm abilerim bir sorum var 19 yaşındayım namaza başlıcam inşAllah şimdi ben kazalarım var 19 yıllık bunları nasıl kılıcam sünnet kıldıgım namazlar kaza yerine geçermi veya sünnet namazları kılamayıp farzları kılıp her farz namazı kıldıkdan sonra 2 3 kaza namazmı kılsam birde zammı sure en az 1tane okusak yeterlimi birde sıra önemlimi zammı surelerde nas ihlas felak biliyorum hangilirini ilk okumalıyım şimdiden Allah razı olsun sizden

Okudunuz mu?  Sosyal medyada çıplak fotoğraf paylaşmak

mumsema
– 19 yaşındaysan ergenlik çağından başladığına göre 5-6 yıllık kaza namazın var demektir.
– Sunnet yerine kaza namazı kıl (Tavsiye)
– Farz namazların ilk iki rekatında hep KEVSER ve İHLAS oku yeterli


Kayıtsız Üye
Vakit namazları içinde vitir de var vacip namaz olduğu için kılınmadığında kazası gerekir ve bunda kamet getirilir

Okudunuz mu?  Ameliyata girecek olana okunacak dua

sünnet namazları kaza yerine geçer mi, sünnet namazı kazaya sayılırmı, sünnetler kaza yerine geçer mi

Bu kategoride yer alan Kuranı tersten okumak başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Sünnet Kaza namazı yerine geçer mi Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.