Anasayfa
8 Mayıs 2021, 11:56
missa3
Abone

Türban Yerine Peruk Takmak Caiz midir

Türban Yerine Peruk Takmak Caiz midir

Kayıtsız Üye
Hocam bilindiği üzere dinimizde kapanmak farzdır.Benim sorum tesettür yerine bir kadının peruk takarak gezmesi farzı yerine getirir mi


Cevap: Türban Yerine Peruk Takmak Caiz midir

Darusselam
Türban Yerine Peruk Takmak Caiz midir

Okudunuz mu?  Eşler arası Küskünlük ve Baş Etme Yolları nelerdir?

Diyanet İşleri Başkanlığı üniversitelerde yaşanan türban sorununa karşı getirilen peruk takma teklifine onay vermedi. Başkanlık, türban yarine peruk takmanın kandırmaca olduğunu, bunun ise Peygamberimiz tarafından kınandığını bildirdi.

Diyanet İşleri Başkanlığı ergenlik çağına erişmiş Müslüman hanımların el, yüz ve ayakları dışında kalan kısımlarını aralarında dinen evlilik caiz olan erkekler yanında örtmelerinin dinin ana kaynaklarında yer alan ve bugüne kadar da Müslümanlarca dini bir gereklilik olarak görülen bir konu olduğunu belirtti.

Okudunuz mu?  Kur'an okurken yarıda kesip devam etmek?

İslam dininin örtünmenin şekli konusunda bir hüküm getirmediği iifade edilen açıklamada, bunu örfe bıraktığı vurgulandı.

"PERUK BAŞKASINI KANDIRMA AMAÇLI TAKILMAZ"
Özellikle üniversitelerde yaşanan türban krizi nedeniyle peruk takarak eğitime devam eden kişilerin davranışlarının caiz olup olmadığı yönündeki açıklama şöyle devam etti:
"Peruk takılmasıyla ilgil olarak Hz. Ebu Bekir’in kızı Esma’dan nakledilen bir hadis-i şerifte Resulullah Efendimiz; başkasının saçını takan ve taktıranı kınamış ise de burada örtünme amaçlı değil, başkalarını kandırma amaçlı olarak peruk takma kınanmıştır."

Okudunuz mu?  Evli Birini Uzaktan Sevmek Günah Mı?

Peruk Takmak Haramdır


Cevap: Türban Yerine Peruk Takmak Caiz midir

musab
Peruk Kullanmak Caiz mi?


Peygamberimiz (aleyhi ekmelü’t-tehaya), ifade buyurduğu hadis-i şeriflerinde kadınların, saçlarına saç eklemelerini, bir başka kadının saçını başlarına koymalarını yasaklamış47, her kadının kendi saçıyla var olmasını istemiştir. Her ne kadar bir mazeret sebebiyle, insan saçı dışında pamuk, naylon vs. nesnelerden yapılan saç benzeri şeylerin kullanılmasına Hanefi Mezhebinde izin verilmiş olsa da48, bunlar da bir örtü ile kapatılacak ve ancak kocaya ve nikah düşmeyen akrabaya gösterilebilecektir. Peruğu saçın üzerine takıp bunu başörtüsü niyetine kullanmayı düşünmek bir yanlışlıktır; çünkü kullanılan peruğun görüntü ve şekil itibarıyla saçtan bir farkı yoktur. Hatta kullanılan peruk, kadını daha da çekici hale getirebilmektedir. Dolayısıyla zaruret halinde bazı zaman ve mekanlarda takılabileceği nazarda tutulsa bile, normal şartlarda peruk takmak caiz değildir.

_____________________________________________
47- Buhari, libas 83.
48- Mevsuatu’l- Fıkhiyyetu’l-Kuveytiyye, "Şa’r" mad., 26/109.

Okudunuz mu?  Okumak adlı bir deneme yazısı


=============================================
Kaynak İçin Bakınız: Işık Yayınları, Kadın ve Aile İlmihali, s.425.
=============================================


Cevap: Türban Yerine Peruk Takmak Caiz midir

melle
İslamda eşarp yerine perük takmak caiz değildir


başörtüsü yerine peruk takmak, PEruk takmak gunahmI, peruk takmak caizmi

Bu kategoride yer alan Memurluk hayatımın sonlanması için dua başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Türban Yerine Peruk Takmak Caiz midir Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.