Anasayfa
8 Mayıs 2021, 12:23
missa2
Abone

Cami isminin açılımı nedir

Cami isminin açılımı nedir

Kayıtsız Üye
Caminin açılımı; Cebrail Azrail Mikail İsrafil deniyor bu doğru mu


Cevap: Cami isminin açılımı nedir

Darusselam
Cami isminin açılımı nedir

Cami; toplayıcı, toplayan, kaplayan, Müslümanların ibadet gayesiyle toplandıkları yer, ma’bed.
"Câmi" terimi "(cemaatleri) bir araya getiren mescid" anlamındaki "el-mescidü’l-câmi"den kısaltılarak sonradan kullanılmaya başlanmıştır.
Kur’an’da, hadislerde ve ilk tarihî kaynaklarda "câmi" yerine "mescid" kelimesi geçmektedir. "Mescid", "secde edilen yer" anlamında bir mekân ismidir. Namazın başka rükünleri de olmasına rağmen ibadet edilen yer, önemine binaen secdeye izafe edilmiştir.
İnsanın daha ilk yaratılışında şahit olduğu secde (Bakara, 2/34) hürmet ve tazimin en güzel ifadesidir. Hz. Peygamber (s.a.s) onu, kulun Allah’a en yakın anı olarak vasıflandırmıştır. (Nesâî, Tatbik, 78) İçinde Allah’a ibadet edilen her yere mescid denilmiştir. Kur’an bu geniş anlamıyla mescidi geçmiş dinlerin
Batı dillerinde kullanılmakta olan "mosquee" ve benzeri terimler "mescid"in değişik telaffuzundan doğmuştur.
Osmanlılar da sultanlar tarafından yaptırılan câmilere "salâtin câmi", vezirler ve rical tarafından yaptırılanlara, yaptıranın adına izafeten "… câmii" küçük olanlara da "mescid" demişlerdirmabedleri ile beraber zikreder.(Hac, 22/41 ).

Okudunuz mu?  En Güzel İslami Erkek İsimleri

Yorum: Cami isminin açılımı nedir

Kayıtsız Üye
Akrostiş olarak’tan
cebrail
azrail
mikail
israfil
kisacasi cami…..


caminin açılımı, cami açılımı, caminin acilimi

Bu kategoride yer alan Hatim bitince yapılan dua başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Cami isminin açılımı nedir Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.