Anasayfa
22 Temmuz 2022, 9:06
missa1
Abone

Maraş otu kullanmak günah mı

Maraş otu kullanmak günah mı

Kayıtsız Üye
Selamun aleykum arkadaşlar
Maraş otu kullanmak haram mı


Cevap: Maraş otu kullanmak günah mı

Darusselam
Maraş otu kullanmak haram mı

Yeni Zehir Maraş Otu

Vatandaşlar her gün uyuşturucu melanetinin yeni bir yüzüyle karşılaşıyor. Yurdun yer yanına hızla yayılan batı menşeili uyuşturucu olan bonzainin ardından şimdi de Maraş otu belası ortaya çıktı.
Kalbi çürüten, vücut sistemini çökerten bu belayı satanlar ise para ile hapis cezasından kurtuluyor.

Okudunuz mu?  Komşu komşunun külüne muhtaçtır hikayesi

Gençler arasında uyuşturucu kullanımı hızla yaygınlaşıyor. Çocuklarını teknolojiye ve sokağa emanet eden aileler, maalesef evlatlarını bıraktıkları gibi bulamıyor. Takip edilmeyen çocuklar, bağımlısı haline getirildikleri uyuşturucunun pençesinde günden güne eriyor. Bu saatten sonra anne, babaların haykırışları ise çoğu zaman evlatlarını geri getirmiyor.

Şimdi gençler arasında yeni moda batı menşeili, 300’den fazla çeşidi bulunan bonzai denen uyuşturucu… Türkiye’de hemen hemen tüm illerde görülen bu yeni uyuşturucu zengin fakir tüm ailelerin çocuklarını tehdit ediyor. Türkiye’ye batılı ülkelerden getirilen sentetik uyuşturucu bonzainin internet üzerinden de Türkiye’ye sokulduğu öne sürülüyor. Güvenlik güçleri bu melaneti satanlara karşı operasyonlar düzenlese de sonuçta alıcısı olan bu zehir hızla yaygınlaşıyor.

Okudunuz mu?  Yaşlı dedem dine imana sövüyor

Gençlerin kendilerini arkadaşlarına kanıtlamak için birkaç kez kullanmaları bu zehrin bağımlısına dönüşmeleri için yeterli. İlk zamanlar hediye olarak verilen uyuşturucunun fiyatı bağımlılık arttıkça artıyor. Gençlerin uyuşturucu bağımlısı olduğu çoğu zaman evden kaybolan para ve eşyalar sonrasında ortaya çıkıyor. Zaten bu aşamaya geldikten sonra o gencin eski sağlığına kavuşturulması neredeyse imkansız hale geliyor. Bonzai gibi bir uyuşturucunun girdiği bünye hızla tahrip oluyor, organlar bir daha eski sağlığına kavuşamayacak duruma geliyor. Aileler o zamana kadar kendi hallerine bıraktıkları çocuklarına yakın ilgi gösteriyor ama bu giden sağlığı, maddi ve manevi kayıpları geri getirmiyor.

Okudunuz mu?  Geçmiş yıllar ait kuran kursları öğreticiliği yazılı sınav soruları nelerdir?

Kamuoyu bonzainin adını yeni duymuşken yeni bir bela daha ortaya çıktı. Maraş otu… 1. Dünya Savaşı sırasında Fransız askerlerinin özellikle Kahramanmaraş ve Gaziantep çevresindeki halka öğrettiği ve burada sıkça kullanılan Maraş otu, deli tütün denilen bir tütün çeşidinin yapraklarının toz haline getirilerek meşe, ceviz veya asma çubuğu külü ile karıştırılmasından elde ediliyor. Yeşilimsi bir rengi ve un gibi yapısı olan Maraş otu, çoğunlukla sigarayı bırakmak için başvurulan, ancak bağımlı olunan bir uyuşturucu.

Okudunuz mu?  Zina ya bulaşan ergenlik öncesi bir çocuğa da zina günahı yazılır mı?

Zararları ile sigara tütününü geride bırakan Maraş otunun insan sağlığı üzerine çok sayıda olumsuz etkileri bulunuyor. Dudak ile dişler arasındaki bölgeye konularak ağızda uyuşmalara neden olan Maraş otu sinir, sindirim ve solunum sistemlerinde geri dönüşümü olmayan zararlara yol açıyor. Ağız florası denilen ağız sağlığını bozuyor. Dişi tutan kemik ve diş etinde kızarıklıklara ve iltihaplanmalara yol açan Maraş otu, kemik ve diş etini zayıflatıp dişlerin dökülmesine sebep oluyor. Kalp ve damar rahatsızlıklarına de neden olan, kalbi çürüten Maraş otu, ağız kanserine de yol açıyor.

Okudunuz mu?  Hz Ali ile ilgili şiirler

Bu kadar zararı aşikar olan, kalbi çürüten, vücudu tahrip eden Maraş otu, içeriğinde tütün bulunduğu, ağızdan kullanıldığı gibi gerekçelerle tütün kapsamında değerlendiriliyor. Şu an için ‘ağızdan kullanım için tütünün piyasaya arzının yasaktır’ hükmü gereğince Maraş otunun piyasaya arzı yasak. Mevzuat hükümlerine aykırı olarak Maraş otu satışı yapan kişilere ise Tütün ve Alkol Piyasası Düzenleme Kurumu tarafından idari yaptırım uygulanıyor, para cezası veriliyor. Maraş otunu yetiştirip satanlar küçük cezalarla kurtulurken, olanlar ise Maraş otunu kullanan gençlere oluyor. Bu zehrin zararlarına şahit olanlar bunun tamamen yasaklanmasını istiyor. Yetiştirip satanlara da hapis cezası verilmesini talep ediyor.

Okudunuz mu?  Allah'ın zati ve subuti sıfatları nelerdir

Maraş otunu kullanan çoğu kişi bu illete başladığı için pişman. Bağımlılıktan dolayı geri dönemiyor, dönse bile Maraş otunun vücutta oluşturduğu tahribat her daim acı veriyor. Vatandaşın muzdarip olduğu bu konuya yetkililer duyarlı olmalı, bu dertten muzdarip olanların sesine kulak vermeli. Maraş otu sigara kategorisinden çıkarılıp cezası da ağırlaştırılmalı. İnsanların sigaradan kurtulmak için başvurduğu, yağmurdan kaçarken doluya yakalandığı Maraş otu, toplum için bir sorun olmaktan çıkarılmalı.

Okudunuz mu?  Laikliğin İslam'a zararları nelerdir ?

maraş otu haram mı, maraş otu kullanmak günah mı, maraş otu orucu bozar mı

Bu kategoride yer alan İslamda baba hakkı nedir başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Maraş otu kullanmak günah mı Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.