Anasayfa
8 Mayıs 2021, 12:35
missa1
Abone

İslammda Tıb okumaya, Doktor olmaya teşvik edici ayet ve hadisler var mı

İslammda Tıb okumaya, Doktor olmaya teşvik edici ayet ve hadisler var mı

Kayıtsız Üye
Günümüzde tıp fakültelerine yoğun bir rağbet var ve hekimlik toplumumuzda kutsal meslek olarak algılanmaktadır. Asrı Saadette de hekimler mevcuttu. Peygamber Efendimiz’in (sav) onlar için söylediği bir müjde, hekim olmaya yönelik bir teşviki vb. bir hadisi mevcut mu? Dinimizde bu yönde bir teşvik var mı? Hekim olan birisi ahireti kazanma yönüyle daha avantajlı olur mu? Elbette insan hayatı kurtarmaya vesile olmak büyük bir sevap ancak hekimliğin dinen riskleri var mıdır?

Okudunuz mu?  Hz. Hüseyin'in Ailesi, Hanımları ve Çocukları

Cevap: İslammda Tıb okumaya, Doktor olmaya teşvik edici ayet ve hadisler var mı

musab
Tıp ilmi öğrenmek bir toplum için farzı kifayedir.Yani ne kadar din ilimlerini öğretecek hocaya ihtiyacımız varsa aynı derecede doktorlara,mühendislere ihtiyacımız vardır.

Doktorluğun ne kadar önemli olduğuna şu ayeti delil getirebilirim.Kim bir insanı öldürürse tüm insanları öldürmüş gibidir.Kim de bir insanı yaşatırsa tüm insanları yaşatmış gibidir.İnsanları yaşatma işini ALLAH doktordan başkasına vesile yapmaz.Dolayısıyla bu müjdeye yalnız doktorlar nail olabilir.

Okudunuz mu?  Hz. Zülkarneyn kıssası hakkında yeni bir yorum

Ama sadece doktorluk mesleği avantajlıdır demek de pek doğru değil.Önemli olan niyettir.Ayrıca populasyondaki her kişinin nişi farklıdır.Bir topluma doktor ne kadar gerekli ise marangoz da ,çöpçü de o kadar gereklidir.Yeterki kişi parasını helal yoldan kazansın ve ALLAH’ı unutmasın.Böyle olduğu müddetçe kişinin çalışması da ibadettir.İbadeti sadece namaz kılmak olarak algılamak yapılan büyük yanlışlardan birisidir.

Okudunuz mu?  Değer verip değer görememekten çok yoruldum

sevabı içn doktor olmak

Bu kategoride yer alan Çok gülmenin zararları nelerdir? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

İslammda Tıb okumaya, Doktor olmaya teşvik edici ayet ve hadisler var mı Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.