Anasayfa
9 Mayıs 2021, 0:20
sizden09
Abone

Zina yapan eşlere karşı tavrımız nasıl olmalı

Zina yapan eşlere karşı tavrımız nasıl olmalı

Saliha olmak
Selamün aleyküm hocam. Benim sorum teyzemle ilgili.teyzem 23 yıllık evli ve 5çocuk sahibi bir kadın . Dinini yaşamaya çalışan namazında orucunda biri yani ibadetlerini aksatmadan yapan biri. Eşi ise tam tersi. İçki içer haram yoldan para kazanır yer. Ve bundan bikaç ay önce teyzem eşinin 8yıldır onu aldattığını öğrendi çok büyük bir bunalım yaşıyor.

Okudunuz mu?  Cünüp olduktan sonra idrar yapmak ve kırk adım atmak

Eşi 4 sene boyunca o kadınla dost hayatı diye tabir edilen bir hayat sürmüş ev almış ona berbaer yaşamışlar. Sonra kadın hamile kalınca nikah kıymış ona şimdi o kadından 2de çocuğu var. Teyzem eşi çok seviyor ama bu durumu kaldıramıyor. Ya ondan ya benden boşanacak diyor. Ondan boşanırsa çocuklarınada bakmaya razı olduğunu söylüyor ama kesinlikle böyle bir ayatı yaşamak istemiyor. Ve neyazıkki hala eşini çok sevior. Eşi de önce onu boşaçam diye kandırmış aylarca sonra bu ramazan ikinizde namusumsunuz boşamıyorum diye karar vermiş. Ama teyzem bu durumu kabul etmiyor. Ona dini yönden yaklaşmaya çalıştım hocam Allah’a sığınmasını ondan yardım etmesini çokça dua etmesini söyledik.

Okudunuz mu?  Evde Kur'an okunurken gusül abdesti alınır mı ?

Bunun bir imtihan olabileceğinde. Dedim senin kaldıramadığın eşinin zinaya bulaşmasımı yoksa senin üzerine kadın getirmesimi? Dedi hiç böyle bakmamıştım ama benim üzerime kadın getirmesi çok zoruma gidiyo. Günah onun günahı okadarını düşünemem. İlla onu bırakması lazım diyo. Anladıkkı bizim dediğimizle ferahlamayacak sonra sizi ve fetva meclisi sitesini ve Nurettin Yıldız hocayı anlattım ona benze konuda sorulan soruları yapılan sohbetleri dinlettim kendisine. Oda benim gibi size çok işindi fakat yine nefsiyle çok uğraştığını için zor durumda olduğunu sizin ona kendi durumuna özel bir cevap yazmanızı istedi. Eğer cevap yazarsanız çok memnun oluruz.

Okudunuz mu?  Evliliğim bitiyor ne yapmalıyım

Buarada eşi maddi olarakda bakmıyo teyzem ve çocuklarına sadece ev kirası veriyor. Teyzemin büyük oğlu 20 yasında ama psikolojisi çok bozuk bu olayı 6 yıldır biliyomuş ama annesi için susmuş babasına düşman bir çocuk çalışmıyo ve okumuyo hastalığı sebebiyle askerliktende muaf oldu. Kızı okulu bıraktı Kurani bıraktı hatta bir ara 3harfliler musallat oldu şimdi kurtuldu çok şükür ama oda kötü bir durumda. Ortanca oğlu çok sınırlı ve sürekli evi rerkeden sokaklarda bir çocuk ve küçük kızıda hiç annesini dinlemeyenbiri. Bide bir bebeği var daaha 2yasına girmek üzere.

Okudunuz mu?  Hanefi Mezhebinde Sünneti Müekked

Çocukları hiç teyzemi dinlemiyor onu çok üzüyorlar laf geçiremiyo teyzem. Çocukları hakkındada yapacağı yada okuyacağı dua varsa bilmek istiyor. ŞimdidenAllah razı olsun hocam cevabınızı mail adresime atabilirseniz çok memnun oluruz . Çünkü ona soru içinde sitede bulamıyoruz cevabı. Hatta bu soruyor fetva meclisindede sorduk ama bir yanıt alamadık. Enyakın zamanda cevabınzla buluşmak dileğiyle selametle kalın hocam. Allah yar ve yardımcınız olsun

Okudunuz mu?  Kız kardeşe maddi yardım yapmak

Cevap: Zina yapan eşlere karşı tavrımız nasıl olmalı

mum
Evlilik konusunda Nureddin Yıldız Hocamdan daha güzel tavsiyede bulunacak Alim bilmiyorum.
Aile sitesi var, oraya girin ve aile konusundaki videoları mutlaka izleyin

Bu kategoride yer alan Vakit geçtikten yarım saat sonraki namaz kaza'mıdır? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Zina yapan eşlere karşı tavrımız nasıl olmalı Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.