Anasayfa
8 Ağustos 2021, 16:09
Rüya Yorumu
Yönetici

Rüyada peygamber efendimizi gördüm

Rüyamda Peygamber Efendimizi Gördüm

mustafa 1979
Rüyamda Efendimizin Bir Dağin Tepesinde Oturmuş
Gelmiş Geçmiş Bütün Peygamberler Ve Alimler Nasihat Veriyor Bende çok Uzaktayım Ama Efendimizi Görüyom Benden Için Diyoki Gidin Ona Söyleyin Ismimi Söylüyo Sabrederse Sonu çok Iyi Olacak Diyo Birde Arkasında Namaz Kılıyodum


Cevap: Rüyamda Peygamber Efendimizi Gördüm

nuhoğlu
Selâmun Aleykum !
Tartışmayı sevmiyorum. Tartışma kesinlikle "bilenlerin" âdeti değildir. Sayın ‘Funda cinar’ bunu size cevap olarak yazmadım. Dilin âfetlerinden biri olan münâkaşadan ALLAH (cc)’a iltîcâ ederim. Söyler geçerim. İnsanların çoğu âfîyet değil âfet peşinde koşturuyor. Bu sitenin trafiği pek hızlı. Bu hız arasında yazdıklarımın telef olmasını istemiyorum. Yazdıklarımın dikkatlice okunmasını, anlayamadıkları husus olursa, çok yumuşak bir uslûp ile meraklarını gidermelerini tavsiye ederim. Eğer ki, bu sitede kaba, küstâhça tavırlarla karş karşıya kalmazsam, bu ortama can, kalplerinize yeni bir heyecan olacağımı düşünüyorum. Az sabır !
Nuhoğlu.


Yanıt: Rüyamda Peygamber Efendimizi Gördüm

acme
Selamun Aleykum

Öncelikle Kardeş ,

Eğer Peygamber Efendimizi gördüm diyorsan GÖRMÜŞSÜN’DÜR..

Peygamber efendimiz ( S.A.V ) " Eğer beni rüyanızda gördüyseniz , Beni görmüşsünüzdür..Çünkü ALLAH ( Azze ve Celle ) şeytana benim kılığıma girmesini yasakladı " demiştir..Şeytan Peygamber efendimiz ( S.A.V ) şekline giremez..

Nuhoğluna gelince ,

Söylermisin nasıl oluyorda Şeytani’dir diye fetva veriyorsun..Hangi tartışma..Bir rüya üzerine tartışma yapan Sen’sin…Kanıtın var mı ki Şeytandandır diyorsun ..

Bilmiyorsan ki bilmediğin apaçık aşikar ,konuşma, yorum yapma ,Sadece izle..Seni tatmin etmezse ki etmeyebilir..Araştır..Öğren..

Okudunuz mu?  Rüyada Resulullahın sesini duymak

Soru: Rüyamda Peygamber Efendimizi Gördüm

hbevci
selam;
bende ruyanı ıyı sekılde yorumladım.tabıkı ALLAH EN IYI BILENDIR.
Benımde bıldgım kadarıyla ruyalarda peygamberimizı gormek çok güzel bırsey ki sanda bızzat nasıhat etmıs ve arkasında namaz kılmısın.rüyada bıle olsa bu duygu çok guzeldır dıe düşünüyorum.


Rayyan Emir
çok güzel bir rüya.Allah (c.c) hayırlara çıkarsın inşaAllah.. Şeytan Hz. Muhammed (s.a.v) kılığına giremez.. ben de 1 sene önce çok sıkıntılı bir anımdı .. evlenmek için çok engelimiz vardı eşim yurtdışındaydı arap ülkelerinden birinde. evlenip yanına gitmek için tüm yollar kapalıydı bana. rüyamda bembeyaz tenl simsiyah sakallı bir arap gördüm gülerek haklı selamlıyordu sonra yanındakilerle çölde oturup namaz kıldı oturup ellerini açıp yalvararak ağladı hüngür hüngür . uyandım ben sanıyorum ki eşimin çalıştığı yerin kralı fln.. açtığım tüm linklerde hz.Muhammedi rüyada görmek çıktı. tariflere göre aynen hz.Muhammeddi .bilemiyorum emin olamadım inşaAllah O dur. ama çok ilginç bir şey oldu 3 ay sonra evlendim. rüyamda Hz. Muhammed ve çevresindekilerin namaz kıldıkları,ağladıkları yer evimin önündeki çöl,demir parmaklık,yol şuan karşımda 🙂 kapımın önünde 🙂


azeri
sa ben şehit olmak için dua ederim bir gece rüyamda bir odadayız ve ynımda 20 tane falan adam var dedilerki peygamber efendimiz geliyor hazırlıklı olun dediler ve peygamber efendimiz geldi gördüm yüzünü şehitlik için dua edeip rüya görmek isteyip yattım ve bunu gördüm bu acaba şehit olacağıma karşı bir işaret midir

Okudunuz mu?  Rüyada peygamber efendimizin gölgesini görmek

sahabeyolunda
herşeyin hayırlısı olsun değerli kardeşim kaderde Mevla ne yazmışsa o olucaktır saten senin şehitliği istemen çok güzel çünkü böle devam edersen yatağında bile ölsen şehit olunuyor .Allaha kulluk edip onun yasaklarından sakınıp sıratı müstakim yolunda yürümeye devam edelim işAllah.


antheras55
Rüyamda bir evin içerisindeydim. İçeride kısım bayan ve erkekden oluşan krem ve beyaz örtülerle örtünmüş sadece yüzleri görünen ev ahalisi vardı. İçlerinden birisi bana Peygamberimizin geldiğini söylediler. Peygamberimiz İçeriye girdi .Üzerinde krem rengi bir kaftan. Kaftanın içerisinde beyaz bir kumaşla başında yine krem rengi bir sarık vardı. yaklaşık 40 lı yaşlardaydı. Sakalları gri ve beyaz temiz ve düzdü. Yüzünü yaklaşık 5 sn kadar gördüm diyebilirim. 40 Yaşındaki birisine göre oldukça taze bir yüzü vardı. Hiçbir kusursuzluk yoktu. İçeride peygamberimizin varlığını oluklarıma kadar hissedebiliyordum. Daha sonra kapıdan içeriye kara bir kaftanlı kara yüzlü ve yine sakallı fakat sakalı oldukça kötü gözleri görünmeyen birisi girdi. Ve peygamberimize bir yiyecek ikram etti. Daha sonra içimdeki o içeri giren kişinin Şeytan olduğunu söyledi ve içeriyi soğuk bir hava kapladı. Ev ahalisimi yoksa içimdeki ses mi dedi hatırlamıyorum ama bir ses o verilen ikramın zehir olduğunu bana iletti. Peygamberimiz ikramı yiyecekken elinden alıp yememesi için kendim yedim. Aradan 5-6 sn sonra yere yıkıldım ve titremeye başladım. Karnıma bıçak saplanmış gibi bir ağrı vardı. Acısını sanki gerçekmiş gibi hissediyordum. Sonra içeridekiler şeytan diye haykırmaya başladılar. İçimde çok büyük bir acı ve Şeytanın varlığından dolayı kötü bir his vardı. Daha sonra Peygamberimizin yüzünü gördüm. Peygamberimiz Allahu Ekber diye Tekbir getirmeye başladı. Peygamberimiz tekbir getirdiğini görünce. Sesim çıktığı kadar Tekbir getirmeye başladım. Peygamberimizle tekbir getiriyorduk. Acım dinmeye başladı ve ben daha gür bir şekilde Tekbir getiriyordum. Artık haykırmaya başlamıştık. İçerisi tekbir sesleriyle inlemeye başlıyordu. Daha sonra Şeytan birden tozla duman olup kaçtı içerisi Peygamberimizin huzuruyla doldu. Ayağa doğruldum ve uyandım.

Okudunuz mu?  Rüyada peygamberimizden bir şey almak

Açıklaması nedir ne değildir bilmiyorum, Uzun ve fazlasıyla gerçek gibi bir rüyaydı. Şimdiden cevaplama zahmetine giren dostlarımdan Allah razı olsunç


Şema
Rüya gerçektir.
Rüyada bile kendini Peygamberimiz için feda etmek çok güzel bir duygu.
Hayırlı sun rüyan


burcealtug
Rüyam sabah ezanından önceydi. Ezan sessine uyandım. Uyanmasaydım…
Hala şaşkın ve mutluyum.
Yüzünü net olarak hatırlayamasamda oydu.
Kalabalık bir kadın topluluğuna peygamberimizin meşhur hadisi olan
Peygamberimizi evlatlarınızdan ana babanızdan maınızdan daha çok sevmedikçe iman etmiş olmazsınız diyordum.
Sonra yanıma O oturdu
O kadar şaşkınım ki.
Annem kadınların arasındaydı. Ve bana sürekli
Hadi gidelim deyip duruyordu.
Bende tamam vahiy gelecek onu dinleyip öyle gidelim dedim.
Kalktık merdiven gibi bir yerden geçtik.
Yerde kırmızı biber varmış onu alıp yedim.
Çok acıydı. Tükürdüm.
Sonra ordan çıktık.
Bu rüyanın etkisindeyim.
Rabbime çok şükür ki bana Onu görmeyi nasip etti.

Okudunuz mu?  Rüyada rus görmek

hemde hiç haketmediğim halde.
Birde odada telefon desem telefon değil değişik bir teknolojik alet vardı.
Whatsaaptan bayan arakadaşlarıma
günlük hadis ve ayet paylaşıyorum acaba ondan mı?


burcealtug
YALNIZ rüyada bazı ibareler var.
Annemin hadi kalk gidelim diye ısrarı
kırmızı biber yemek.
Sanki rüyada bana bişey anlatılmak isteniyor


Enfal
Bende Peygamber Efendimiz’i görmüştüm ama mübarek yüzünü görmek nasip olmamıştı :(((.Yüzü nasıl şimdi merak ettim.Benim rüyamda (o zamanlar 4.-5. sınıftaydım.) ben yatağımda yatarken (işte sabah olmuş uyanıyorum…)Peygamber Efendimiz evimizin dışından süzülerek geldi ve penceremize bir anahtar bıraktı.(Ben Peygamber Efendimiz’i yataktan doğrulmadan görüyorum duru görü gibi…)Sonra gitti ve bende gidip anahtarı aldım.Bu kadar o beni görmedi galiba :(.


Hicret_74
🙂 ne güzel ya … umarım bizlerede nasip olur


Enfal
< 🙂 ne güzel ya … umarım bizlerede nasip olur >
Aslında rüyada Peygamber Efendimiz’i görmek için bazı (tabiri caizse) metodlar var istersen bunları yazabilirim.


Hicret_74
az çok bakmıştım sanırım dua var birde namaz var deniliyor ..

peki sen denedinde mi oldu ?

Okudunuz mu?  Rüyada Pekmez Görmek (imam nablusi)

Enfal
< az çok bakmıştım sanırım dua var birde namaz var deniliyor ..

peki sen denedinde mi oldu ? >
Ben denemedim ama benimki uzun bir süre(1 ay gibi) dua ettim bir gece gördüm.

< peki açıkla bakalım 🙂 >
Yöntemleri yazayım o zaman:

1.Hasan-ı Basri(rahimehullah)’tan:
Kim yatsı namazından sonra dört rekat namaz kılıp, her rekatında Fatiha’dan sonra birer kere(Vedduhâ, e lem neşrah leke, innâ enzelnâhü ve izâ zülzilet…) surelerini okur, ondan sonra yüz kere Allah’a istiğfarda bulunur, yüz kere Peygamber Aleyhisselam’a salat ü sekan getirirse ve yüz kere de (lâ havle ve lâ kuvvete illâ billâhil aliyyil azıym) derse, Rüyasında Peygamber (s.a.v)’i görür.

2.Ebu Hüreyre (r.a.) rivayet ediyor.
Peygamber Efendimiz(s.a.v.) buyurdu:
Kim cuma gecesi iki rekat namaz kılıp, her rekatında bir kere Fatiha, bir kere Ayet’el-Kürsi,on beş defa Kul hüvallâhü ehad… okur, selam verdikten sonra da bin kere salatü selam getirirse,diğer cumaya kalmaz, mutlaka beni rüyasında görür.

Bir tanede daha vardı ama uzun bir dua var onu yazamadım inşAllah yanlış yazmamışımdır elimdeki kitapla böyle yazıyor.

< senin denediğin hangisi >
Dediğim gibi ben denemedim sadece dua ettim ama bence sen denemelisin.Şu cuma gecesi olayı benim dikkatimi çekti onu deneyebilirsin.


burcealtug
peygamber efendimizin ihlasla sünnetini yasayip yaymakta vesile olabilir.Bu tamamen kisisel dusuncem.cunku ben dua falan etmemistim.sadece icimde tum samimiyetimle Allahi vevpeygamber efendimizi kullarina ummete sevdirme dusuncesi vardi.halada çok var.
bilmiyorum belkide o yuzden gördüm.ruyami tekrar okursaniz anlarsiniz

Okudunuz mu?  Rüyada Rusya'da Olmak

fatsaf
Selamün Aleyküm.
Rasülüllah yaşlı idi,bir inşaat yapıyorlardı,Rasülüllah ın ağrıları gittikçe artmıştı ve Allah a ağlayarak dua etti;
Allah’ım ölmeden önce burasını yapılmış olarak göreyim .dedi
ben ise Rasülüllah ı izliyordum.
ve rüya atladı..
Peygamber efendimiz o inşaatın merdivenlerinden çıkıyordu arkası dönük halde bizde arkasındaydık,fotoğrafçı,ben ve hz.ömer veya hz.ali veya hz.ebubekir
ile malesef rüyamı tam olarak hatırlamıyorum
biz fotoğrafçının sahtekar olduğunu bizi kötülemeye çalıştığını peygamber efendimize söyledik,Rasülüllah fotoğrafçıya bir şey sordu galiba ve bize kızdı yani ben ile hz.ömer veya.hz.ebubekir veya hz.ali ye
daha sonra rüya tekrardan atladı ve Rasülüllahın kabrini dışardan gördüm ve uyandım,anlamı nedir sizce ?


arifselim
Aleykum selam kardeşim. Rüyan hayırlıdır. Peygamber aleyhisselamı sevmeye ve sünnetine sıkı sıkı sarılmak gerektiğine işarettir. Ayrıca onun yolunda sıkıntılar yaşamaya tabir edilir. En doğrusunu Allah blir.


hokucu
Allah’ım bize de görmeyi nasip et.Bence çok şanslı bir kulsun kardeşim.


Hülmer
Merhabalar sizden geçen gün gördüğüm ve hala etkisinde olduğum rüyanın tabirini rica ediyorum ..

Rüyamda peygamber efendimizin (sav) sadece sağ kolunu görüyorum. Mezardan çıkmış ve sağ kolu çürümeye başlamış. Ben bu rüyanın çok etkisinde kaldım ve hala etkisindeyim. Ne anlama geldiğini çok merak ediyorum .
Şimdiden teşekkür eder hayırlı ramazanlar dilerim ..

Okudunuz mu?  Rüyada Pırlanta Görmek (imam nablusi)

arifselim
Merhabalar. Bu rüya sendeki sünnete veya dinine karşı olan çok önemli eksikliklerine veya ihmal ettiklerine işarettir. Bu rüyadan ancak öyle bir mana çıkarılabilir. Herşeyi hakkıyla bilen sadece Allah’tır.


Allah yolunda
Rüyamda büyük bir altından kapı vardı insanlar kapıyı tutuyordu bir kadın bebek doguruyordu bebek doğdu annem bebeği benim elime verdi ben o bebekten hiç ayrılmadım uyandiktan sonra bebeğim yüzünü dogurani hatirlayamiyorum

Rüyamda büyük bir altın kapı vardı o kapıyı bir sürü insan tutuyordu sonra bir kadın bebek doğurdu annem o bebeği kucağıma vermek istedi utandım sonra aldım hiç ayrılmadım uyandığımda bebegin yüzünü hatirlayamiyorum


arifselim
Bol ve bereketli bir döneme girileceğine, insana sıkıntı veren şeylerden kurtulacağına ve Allah’ın izniyle rahata kavuşacağına alamet eder. Çevresinde ve toplum içerisinde sayılan ve sevilen kimse olmak anlamında da yorumlanır. Herşeyi hakkıyla bilen sadece Allah’tır.


arzudeniz
Merhaba,
24 yaşımdayım ve açık bir bayanım. Bi süre önce bir rüya gördüm ve anlamını bulamadım hiç bir yerde.

Rüyamda savaşın olduğu heryerin yıkık dökük olduğu bir yerdeyim. Ne olduğunu anlayamıyorum. Dizlerimin üstündeyim ve kucağımda ve yerde ölmüş küçük çocuklar var. Ağlamaya başlıyorum hıçkırarak "ben öldürmedim ben öldürmedim özür dilerim özür dilerim…" diye arka arkaya söylerek ağlıyorum. Sonra kucağımda olan çocuğu yere bırakıp ayağa kalkıyorum bilinçsizce ama çağrılmış gibi yıkılmış bir eve giriyorum merdivenleri var sadece üst açık (dam dedigimiz yer) var. Tam yıkılmamış ev yani. Merdivenlerden tutarak çıkıyorum peygamberimizi görüyorum son basamaktayken beni bekliyor gibi arkasi dönük oturuyordu. Ve ben yukarı çıkınca ayağa kalktı bana döndü o da benim gibi ağlıyordu. Hem de çok. Özür dilerim özür dilerim diye ağlamaya devam ettim bende, mahcup başım yere eğik.. uyandığımda gozlerim ıslaktı zaten…

Okudunuz mu?  Rüyada Proje Hazırlamak/Yapmak

Tv hiç izlemem, savaşlardan falan öyle haberim yoktur. Tam 2 hafta kendi kendime düşündüm orasi neresiydi. Hep ders çalışırım normalde. Internette kullanmam. Salona girdim annem tv izliyor. Haberlerde suriyeyi havadan gösteriyor. Yıkıldım, rüyamda gördüğüm yer işte aynen öyle bir yerdi.. Ne yapmam gerek ben bilmiyorum. O gözyaşlarına kalbim yanıyor hala aklıma geldikçe.

———————–
Allah razı olsun, çok sağolun.. ben hiç bu açıdan bakamamıştım. Düşünememiştim. Dediğim gibi savaşlarla ilgili ve ümmetinin ahir zamandaki haline,halimize ağladığını düşündüm yine de sormak istedim. Iyi ki sormuşum, bu da benim için çok değerli oldu.. sitenizin de vesilesi ile çok şey okudum, namazlarıma ve diğer ibadetlerime eksikliklerime dikkat edeceğim. Allah tekrardan razı olsun ”


arifselim
Merhaba hanım kardeşim. Allah şu ahir zamanda imanımızı bizleri ve bütün ümmeti Muhammedi korusun. Gördüğün yıkık dökük yerler geçici olan dünya hayatıdır. İsyanlar, zulümler ve haksızlıklardır. Ama özelde bu senin manevi hayatındır. Yani kendine bundan bir pay biçmelisin. Sana Allah tarafından böylesine ibret dolu bir rüya gösterilmesi aslında çok güzeldir. Peygamber aleyhisselamın görülmesi aynen gerçekte onu görmek gibi değerlidir ve o rüya doğru demektir. Allah’a şükür et, tövbe et, ibadetlerini yerine getir ve peygamberinin yoluna uy. Şüphesiz herşeyi hakkıyla bilen sadece Allah’tır.

Okudunuz mu?  Rüyada peygamber devesi böceği görmek

Kayıtsız Üye
Rüyadamda bir binanin uzerine peygamberimizle gorusmek için cikiyorum. Peygamberimiz orta yaslarda sakali simsiyah kilosu normal elbisesi yeni fakat boyutlari küçük benim yari boyutumda ve etrafinda sanki tellerle cevrili gibi… ben onunla konusmak için egiliyorum. Belinde ikitane bicak var soruyorum bunu Ömerden mi aldin diye oda basini salladi onaylarcasina… yorumlarmisiniz


arifselim
Allah rüyanı mübarek eylesin. Hayırlı ve makbul bir rüyadır. Sana adaletli olman, sünnetine uyman ve vazifelerini yapman için bir uyarıdır diyebiliriz. Daha isabetli bir yorum için sana özel yorumlanmalıdır. Allah’tan hayırlısını dile. Herşeyi hakkıyla bilen sadece Allah’tır.


Kayıtsız Üye
Rüyamda peygamberimizi gördüm.esimden 1 yıl önce ayrilmistim ve ramazan ayiydı.Rüyamda namazda secded3 diz üstüne çökmustum.etrafta insanlar vardı ama yüzleri secilmiyordu.karşı tarafta ayın parlaklığı belli oluyordu hemen önünde yine yüzü belli oomayan bir adam eli kulagında ezan okuyordu.şöyle etrafıma bakınca insanlar var ama yüzleri belli degildi karanlikti ayın etrafından ışıklar vardı.sonra sol tarafıma döndüm hemen yanımda gözgöze geldigim ve gülümsedigim peygamberimizmis.konusmadık ama çok heyecanliydim.tam o esnada secdede tahiyyatin sonundaki salavatı söyluyordum ve gözüne bakarak icimden biz burada bu duayı okurken seni anıyoruz dedim ve basimi omzuna koydum sonra uyandım.ayrılıl sonrası çok üzüldüm ve sürekli dualar ediyorum ozaman gördüm rüyayı

Okudunuz mu?  Rüyada Panter Görmek (imam nablusi)

Tohat
Peygamber efendimizi rüyasında gören bir kimse her ne tür bir sıkıntısı var ise bu sıkıntıların tez zamanda geçeceğine olan müjdesidir. Üzülen mutlu olur, borcu olan maddi refaha ulaşır, hasta olan iyileşir. Kısaca mutlu ve huzurlu hissedeceğiniz günlerin gelmesiyle buhranlı günlerin son bulması anlamına gelir. Hakkıyla bilen bir tek Allahtır tabiki.


Kayıtsız Üye
Rüyamda istediğin zamana gidiyordum ve peygamber efendimizin zamanına gittim Peygamber Efendimizle beraber vahiy indirildiği zamanı gördüm benim ismimi sordu bana Ben de İslam dedim Ve cebrail’i gördüm


Tohat
Hayatınızı peygamber efendimizin yolundan ashabı kiramı örnek alarak sürdürmek isteyeceğinize dinin gerekliliklerini yerine getirerek yaşantınızı oluşturacağınıza işaret eden güzel ve hayırlı rüyalardan biridir. Hakkıyla bilen bir tek Allahtır.

Bu kategoride yer alan Rüyada patates kızartması yemek başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Rüyada peygamber efendimizi gördüm Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.