Anasayfa
8 Mayıs 2021, 10:24
missa9
Abone

Sünnet ile Nafile arasındaki fark nedir?

Sünnet ile Nafile arasındaki fark nedir?

fsbcıa
Selamun aleykum arkadaşlar soru başlıkta ki gibi basit olduğunu düşünmüyorum 🙂
Araştırdım bir hoca dedi ki sünnet namazı kılacağımız zaman "niyet ettim Allah rızası için öğlen vaktinin ilk sünnet namazını kılmaya" diye niyet edemezmişiz çünkü Kuran’da ve hadiste bahsedilen sünnet bu namazın sünneti anlamına gelmiyormuş hatta bir ayette var "Tek sünnet vardır, O da Allah’ın sünnettidir." 33.38 böyle olunca sünnet namazında şöyle niyet edersek bir mahsuru var mı ? "Niyet ettim Allah rızası için öğlen vaktinin ilk nafilesini kılmaya" yani sünnet kelmesi yerine nafile kelimesini kullansan bir sorun olur mu? lütfen bu konuda gerçekten bilgisi olan bir arkadaş cevap verirse sevinirim kalın sağlıcakla

Okudunuz mu?  Üzerinde kul hakkı olanın tövbesi nasıl olmalıdır?

Cevap: Sünnet ile Nafile arasındaki fark nedir?

musab
Hanefi Mezhebinde sünnet;peygamberimizin mazereti olmaksızın kolay kolay terk etmediği fiiller için kullanılır.Mesela sabanın iki rekat sünnetini peygamberimiz terk etmemiştir.Dolayısıyla sabahın iki rekat namazı sünnet namazdır.

Ama peygamberimiz ikindinin farzından önce bazen dört rekat namaz kılmıştır,bazen kılmamıştır.Dolayısıyla ikindiden önce kılınan namaza sünnet namaz denmez,müstehap namaz denir.Ayrıca müstehap,mendup,nafile aynı anlama gelmektedir.

Okudunuz mu?  Hayızlı iken salavatı kübrayı okuyabilirmiyim

Cevap: Sünnet ile Nafile arasındaki fark nedir?

Şema
sünnet ve mendup arasındaki fark nedir?

Sünnet menduptan daha kuvvetlidir. ikisinin hükmü aynıdır


nafile ve sünnet arasındaki fark, nafile ne demek, sünnet namazı nafile midir

Bu kategoride yer alan Özgüven ve kimseden korkmamak için dua başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Sünnet ile Nafile arasındaki fark nedir? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.