Anasayfa
8 Mayıs 2021, 4:37
dualar
Yönetici

Musibete uğrayanlar kesinlikle içeri Musibet için dua.

Musibete uğrayanlar kesinlikle içeri Musibet için dua.

prokado
Es Selamu Aleyküm inşaAllah musibete uğrayanlar çok faylanırlar ki hepimizin başına geliyor dikkatli okuyalım inşaAllah.

Bismillahirrahmanirrahim.

Kardeşlerim Ebu seleme [r.a] ın ailesi sevgiyle,saygıyla,imanla dolu bir aileydi. Günlerden bir gün Ebu seleme [r.a.] sevinç içinde evine dönüyor karısı Ümmü Seleme ye diyorki ey Ümmü Seleme Peygamber [s.a.v.] den öyle sözler duydumki bana dünya üzerindeki en değerli şeyden bile daha kıymetlidir. Bunları öğrenmeye en pahalı taşıtları bile tercih etmezdim.

Okudunuz mu?  Teheccüd Duası (Arapça Türkçe)

Ümmü Seleme [r.a.] diyorki; nedir bu kelimeler Ebu Seleme? cevaben: Resulullah [s.a.v.] diyor ki: Musibete uğramış bir müslüman , Allah ın size ve bana söylemeyi emrettiği şeyi söyler , Nedir o Resulullah Üç şey:

1.si: inna lillahi ve inna ileyhi raciun : Biz Allah a aitiz ve sonunda O na döneceğiz. 2.si: Allahümme curni fi musibeti : Allah ım uğramış olduğum bu musibetten bana ecir ver. ve 3.sü : Ve ehlifni hayra min ha : Allah ım başıma gelen bu musibeti daha iyisi ile telafi et.

Okudunuz mu?  Medine-i Münevvere'de Türbe-i Şerif Hatibi; Şeyh Ahmet Diyor ki:

Peygamber [s.a.v.] diyorki: Bu üç şeyi söyleyip de Allah ın o üzüntü için mukafat vermediği ve ikinci olarak , Allah ın o başlarına geleni daha iyisi ile telafi etmediği kimse yoktur.

Kardeşlerim Ümmü Seleme [r.a] kocasından bu sözleri duyduktan bir süre sonra, çok büyük ve çok acı bir şey başına gelmişti. Nedir bu? Erdemli bir eşi kaybetmek, doğrulukla ve imanla dolu bir eşi kaybetmek. Kocası Ebu Seleme yi kaybetmişti,ağladı,üzgündü,yıkılmıştı.

Okudunuz mu?  Borçlu kimse hangi duayı yapmalı?

Fakat Ümmü Seleme [r.a.] Allah ın emrini hatırladı İnna lillahi ve inna ileyhi raciun diyordu ve sonra Allahümme curni fi musibeti ve sonra 3.sünü söyleyecekti fakat o diyorki: Kim Ebu Seleme den daha iyikim? Öyle büyük birinden daha iyi kim? Allah bana mal veya başka birşeyle daha ne verebilir ki kaybettiğim bu eşimin yerine geçsin?

Okudunuz mu?  Vitir Namazından Sonra Okunacak Dua

Ama o genede Ve ehlifni hayra min ha : Allah ım başıma gelen bu musibeti daha iyisi ile telafi et. Kardeşlerim Ümmü Seleme bunu söylemesinden çok geçmeden birisi Ümmü Seleme [r.a.] kapısını vurdu.

Kimdi bu adam? niye buradaydı ? Muhammed [s.a.v] adına gelmişti fakat onu kim, niye göndermişti ? Ona Peygamber adına geldiğini söylemek ve ona evlenme teklifi etmek istediğini söylemek için gelmişti.

Okudunuz mu?  İsmi azam duâsı hangi ayetlerde ve duâ içersindedir?

Allahü Ekber Umarım bu duaları kullanırsınız.


Cevap: Musibete uğrayanlar kesinlikle içeri Musibet için dua.

Kayıtsız Üye
Allah razı olsun. Musibetlere karşı okunacak dua için bundan böyle bu duayı okuyacağım


Cevap: Musibete uğrayanlar kesinlikle içeri Musibet için dua.

dr_pocck
EMİR BUHARİ HAZRETLERİ’NİN MUSİBETLERE
KARŞI OKUDUĞU SALAVAT

Okudunuz mu?  Kötü Duruma Düşünce, Çaresiz Kalınca, Zalimin Emri Altında Kalınca Okunacak Dua

Allahümme salli ala Muhammedin ve alihi ve sahbihi ve sellim Ya ıddeti ınde şiddeti Ve ya ğavsi ınde kürbeti Ve ya harisi ınde külli musiybeti Ve ya hafizıy ınde külli beliyyeti ve salli ala Muhammedin ve alihi ve ala cemiy’ıl mürseliyn Velhamdülillahi rabbil alemiyn.

Okudunuz mu?  Hz.Davud (as)'un Duası

Bu duanın sırları:

Emir Buhari Hazretleri buyuruyorlar ki:

-Her kim bu duayı sabah okursa semadan yağmur yağıp sel olsa akşama kadar ona bir zarar veremez.Yine akşamleyin okursa sabaha kadar kendisine hiçbir zarar ve musibet dokunmaz.Yetmiş melek her zaman o kimseyi koruma altında bulundurur. Gerek semavi ve gerekse yeryüzü afetlerinden ve şerli insanların her türlü kötülüğünden emin olursun.
Bu salavatın deprem tehlikesinden korunmak için okunması ve vird edinilmesi tavsiye ediliyor.

Okudunuz mu?  Cennette adınıza hurma ağacı diktirmek ister misiniz?

Cevap: Musibete uğrayanlar kesinlikle içeri Musibet için dua.

yeekici35
BELALARDAN KORUNMAK İÇİN

Allahümme salli ve sellim ala seyyidina ve mevlana Muhammedin salaten tehullü biha ukdeti ve tüferricü biha kürbeti ve tünkızüni biha min vahleti ve tükıylü biha asrati ve takdıy biha haceti

Manası:
Allah’ım! Efendimiz, Önderimiz Muhammed (s.a.v)’e salat ve selam eyle ki, Sen müşkillerimi bu salat yüzünden çözer, sıkıntılarımı bu yüzden açar, düştüğüm bataklıktan beni bu sebeple kurtarır, yanılıp sürçtüğümde beni bu yüzden bağışlar ve ihtiyaçlarımı bu salat sebebiyle giderirsin.

Okudunuz mu?  Peygamberimizin Dua Ederken Allah'tan istekleri

Kayıtsız Üye
Bu duaların arapçası var mı ?


Kayıtsız Üye
Aleykum selam. Çok güzel bir dua duanın gücü☝☝☝🌸


Allahümme curni, inna lillahi ve inna ileyhi raciun Allahümme ecirni fi musibeti, Allahumme curni

Bu kategoride yer alan Veccehtu vechiye duası [iftitah duası] arapça türkçe ve anlamı başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Musibete uğrayanlar kesinlikle içeri Musibet için dua. Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.