Anasayfa
9 Mayıs 2021, 0:25
sizden09
Abone

Ölmek İstemek

Ölmek İstemek

Enfal
Mumsema Selamun Aleyküm bir mü’min elbette Allah’a kavuşmak Cennet’e girmek ister ve bunların olması için ölmesi geremektedir.Bu durumda bir mü’minin ölmeyi istemesi doğru mudur?Aramızda bunu isteyenler var mı?Düşünün yani Cennet orada Allah ve Peygamberi orada melekler orada her şey orada gibi ve sen burada ortalama bir 70 yıl(Allah bilir.) bekliyorsun.Bu bence çoooook uzun bir süre…Yani kim bekleyebilir ki bir de daha ahiret yaşamı var kıyameti bekleyeceksin insan buna nasıl sabreder?


Cevap: Ölmek İstemek

Hicret_74
Aleykum Selam ;

– 1.Cennet ve Cehennem Hesap Günün’den sonra girilicek diye bilinmektedir.
– 2. Bunları Arzulamak bencede normal çünkü Dünya hayatı bir oyun ve aldatmaca,sonu var ve inanan bir mümin için ilahi huzura kavuşmayı engel bir aşama … Sınavın zorluğu bazen Allah’a kavuşmayı düşündürüyor .
– 3.Çok uzun kısmı > 70 sene final biçilmiş fakat Hz.Nuh ve onlar zamanında yaşlar kaça kadar çıkıyordu veya geçmiş dönemdeki insan ömrü hiç inceledin mi?
– 4.Son madde ama en önemlisi insan bu dünya’da bulunma ve gelme amacını düşünerek akıllı olmalı. Peygamber efendimiz (s.a.v) buyurdular ”Dünya ahiretin tarlasıdır ” ne güzel bir ifade .Anlamı şu Cennet yazmışsın yukarı peki cennet’e adım attın mı onun için bu ömürü değerlendirme sınavını bir an olsun içinde hissedip adımlar atmaya karar verip salih işler yapabildin mi gibi anlamların yüklü olduğu sözdür .Ayrıca Yüce Kitabımız Kuran-ı Kerim’de :

Okudunuz mu?  Bir tutam'dan daha kısa olan Sakal?

EN’ÂM-32 :

Dünya hayatı bir oyun ve eğlenceden başka bir şey değildir. Ahiret yurdu, takva sahipleri için elbette daha hayırlıdır. Hâlâ akıl etmez misiniz?

ANKEBÛT-64 :

Bu dünya hayatı, bir eğlence ve oyundan ibarettir. Gerçekten son yurt, işte öz hayat odur. Keşke bilselerdi.

Okudunuz mu?  Alçılı Elle Abdest Ve Gusul?

Biz göğü, yeri ve aralarında olan varlıkları oyuncak olsun diye yaratmadık. (Enbiya, 21/16)

Selametle Kardeşim ;


Cevap: Ölmek İstemek

Enfal
Öylede insan arzulanıyor değil mi :)?


Cevap: Ölmek İstemek

Hicret_74
Elbette ..

Hz.Muhammed (s.a.v) efendimiz : İstemez misin ey Ömer? Dünya onların olsun, ahiret te bizim!.. ne güzel buyurmuş …

Okudunuz mu?  Allah'ın Rahmetinden Uzak Olanlar Cennete Girebilir Mi

veya Dünya mü’minin zindanı, kâfirin cennetidir.


Hasan01
işte ölmek yani hayattan sıkılmak sizce ölümü istemek caizmi yada bunu bana düşündüren ne?


Tevbe
Ne yüzle gideceğiz kardeşim ? Ölümü isteyecek kadar nasıl yürekli olalım ? Hayattan sıkılmak dediğiniz şey kulluk için geldiğimiz bu dünyada tek amacımız allah-ü Teala’ya kul olabilmek. allah-ü Teala bizleri kendine kul, habibine ümmet eylesin, bizleri bağışlasın yüzümüz yok huzura çıkmaya bizlere af buyursun.


Acizanekul
Caiz olabilir mi değildir tabiki , canı veren Allah alan Allah , Allah’ın verdiği canı Allah dilediği zaman alır , canınız sıkılmış belli ki Allah yardımcınız olsun ,dua edin namaz kılın kuran okuyun inşAllah geçer
Ayrıca Allah’tan hayırlı ölüm temenni etmeliyiz bizim istediğimiz zaman hayırlı olmayabilir ,nasıl ölürsek öyle diriliriz ,Allah kötü ölümden muhafaza etsin

Okudunuz mu?  Evveline ve ahirine besmele çekmek

Kayıtsız Üye
Selamün aleyküm abilerim 16 yaşındayım 1 abim 1 ablam var iflas ettik onlar istanbulda yaşıyorlar bu durum beni çok üzüyor heleki tatilde onların yanına gidip geri dönünce ağlaya ağlaya yaşama zevkim kalmadı artık çok şey istedim Allahtan hepsini kabul etti sadece bu olay içinki duami yalvariyorum başka bir şey istemiyorum ama kabul etmiyor sizden yardım istemeye geldim rahat rahat nefes alamıyorum artık daha çocuğum ben 10 11 yaşındayken bölündük artık dayanamıyorum söyleyin bana bu çocuk neden yaşasın.

Okudunuz mu?  Yılbaşında özel programı izlemek küfür olur mu?

mikaela
Merhaba kardeşlerim, bir kaç derdim var. Çok dua ettim, çok aşmaya çalıştım ama bu dertlerim hayatımı yüzde 90 ölçüde yaşanılmaz kılıyor, psikolojimi çok zorluyor. Ölmek istemiyorum annem çok üzülür. Henüz 20 yaşındayım lakin nefes alabileceğim tek bir yer yok. Hayatımdaki her şey beni boğuyor ve çaresiz bırakıyor. Normalde neşeli ümitli biriyimdir ama biraz zorlanıyorum, nefes alamayacak yemekten içmekten kesilecek kadar. Bir tavsiyeniz var ise buyrun, intihardan uzaklaşmam için bana bir yol gösterin. Teşekkürler sevgiler.

Okudunuz mu?  Namazda Fatiha'dan sonra okunan dualar

seyit gazi
insanı hayattan soğutan neyse, demek ki insanın hayatı oymuş. ya işte güzel makul şeyler düşünüyordum, iyilik güzellik olsun istiyordun, gayette makuldü ama insanlar böyle çıktı diyorsa demek ki dünyası insanlardan ibaretmiş. ya işte güzel güzel eğitim hayatım şöyle olacaktı böyle oldu, demek ki hayatı buymuş insanların arasında bir itibar veya kendini özellikli görmekmiş. veya ben işte güzel güzel işler yapayım güzel güzel para kazanayım ama öyle olmadı da böyle oldu diyorsa, demek ki bu kimsenin hayatı da buymuş. veya şöyle güzel olamadım böyle güzel olamadım ben yine güzel olup herkes gibi olup hayırlı işler yapardım diyorsa da, demek ki hayatı buymuş. tamam insanların bunları istemesi gayet normal, bunların sebeblerini araması ve bunları elde etmek için çabalaması da gayet normal veya insanın hatalar yapması canının sıkılması da gayet normal ancak insanı hayattan bu kadar soğutuyorsa; demek ki insanın hayatı bunlardan ibaretmiş ki istediği gibi olmayınca yokluğu bu kadar dokunuyor. kendimizi de kandırmayalım üç aşağı beş yukarı hepimizde böyleyiz. bunları istemekde tabiidir sebeblerini aramak ve bunları yerine getirmekte yapılması gerekendir ancak bunları saplantı haline de getirmemek lazım.

Okudunuz mu?  Bütün müslümanları sevmek zorunda mıyız

mikaela
Böyle değildim, inançlıydım daha inançlıydım iki yıl önce, dünyevi şeyler üzmezdi beni ama insanın dünya ve ahiret dengesini bir arada tutması gerek. Dünyadaki fazlaca mutsuzluk ve sorunlar da insanın amelini etkiler, bu yüzden dünyada içinde ahiret içinde hayrı isteriz. Çünkü ikisi birbirine bağlı, birbirinden ayrı değil, dünya bir tarla ama senin tarlan koca koca taşlarla doluysa , daha tarlayı ekmeden o taşları ortadan kaldırmakla uğraşmak yorar da ben daha tarlayı hangi güçle ekicem demez mi insan. Denge her şeyde gerekli ve şunu biliyorum ki Allah insanların anlayışsızlığına rağmen çok daha merhametli ve kulunun neyi kaldırıp kaldıramayacağını bilir. Bu dünyada çok şeyde gözüm yok. Ha bir şeyde gözüm var ise de o benim canımı sıkan iyi amel etmemde engel olan bir durumdur, dünyamı da ahiretimi de zarara sokmama neden olacak bir durumdur ki öyle isterim Rabbimden. hayırlı günler

Okudunuz mu?  Kuran'da ezberlediğimiz ayetleri unutursak??

seyit gazi
tabiki öylesinizdir ancak herkes dünyada bir hedefe çağrılırken, biz müstakim olan yola çağrılırız; herkes sonuçlara göre değerlendirirken, Allah avc çabayı değerlendirir. aynı sonuçları beklemek bunların neticesinde üzülmek, bizim değerlendirme hatamızdır. üzgünlük ifade eden bir konu hakkında konuşulduğu için bunları söyledim, ben hayal kırıklığına uğramamayı bazı şeyleri çok istememekte görüyorum. aynı nimetlerden daha çok faydalanılabiliyor, daha mutlu olunabiliyor, daha az hayal kırıklığı ve üzüntü yaşanabiliyor yoksa bahsettiğim şeyleri bende herkes kadar istiyorum, nimetler ve sebeblerde kovalanacak tabiki de yazdıklarımın istekleri ve azmi kıracak nitelikte anlaşılmasını da istemiyorum. Allah a emanet olun hayırlı günler.

Bu kategoride yer alan İmkansız Dua Var Mıdır? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Ölmek İstemek Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.