Anasayfa
9 Mayıs 2021, 0:36
sizden1
Abone

Şu tesettür normal sayılır mı? Etek, Gömlek, Şal

Şu tesettür normal sayılır mı? Etek, Gömlek, Şal

efvfeev
Esselamü aleyküm ve rahmetullah.

daha önce de kapanmak istediğimle ilgili bir başlık açmıştım. kapanmaya karar verdim Elhamdülillah. Hiç kimseye aldırmadan Allah (c.c) yolunda ilerleyeceğim İnşAllah Fakat aklıma şu takıldı: ben henüz 13 yaşındayım ve renkli giyinmeyi seven birisiyim. Buluğ çağına ermedim.

Şu tesettür normal sayılır mı? Etek, Gömlek, Şal

bu şekilde kapanmamın bir zararı olur mu? Çarşaf giymeyi düşünmüyorum çünkü. Yanlış anlaşılmasın çarşaflı hanımlara saygım sonsuzdur.. Bu şekilde başlasam belki daha ilerletirim, daha az dikkat çeken şeyler giyebilirim diye düşündüm. Fikirlerinizi ve dualarınızı bekliyorum.. Selametle !

Okudunuz mu?  Çeşme suyu ile akar suyun hükmü nedir

Cevap: şu tesettür normal sayılır mı ?

musab
Beni en çok mutlu eden,küçük kardeşlerin bu şekilde doğru yolu bulması sanırım.

Ergenliğe girmemişsin;ama her an girebilirsin.Bence de artık kapanmalısın.Bu şekilde giyinebilirsin;ama giysiler biraz geniş olsun.Allah yardımcın olsun.


Cevap: şu tesettür normal sayılır mı ?

Hicret_74
İzlemeni Öneririm Sevgili Kardeşim … Allah yar ve yardımcımız olsun :

Okudunuz mu?  Bir şey çaldım ne yapmam lazım

Tesettür Konusunda Zorlanıyor Musun? İşte Reçetesi
video izle


efvfeev
evet çook teşekkürler

şu aralar genç tesettürdeki değişimin farkındayım 13 yaşındayım ama bol olsun diye 14-15 yaş kıyafet alacağım vücudum belli olduktan sonra ha kapanmışım ha kapanmamışım..


musab
< evet çook teşekkürler

şu aralar genç tesettürdeki değişimin farkındayım 13 yaşındayım ama bol olsun diye 14-15 yaş kıyafet alacağım vücudum belli olduktan sonra ha kapanmışım ha kapanmamışım.. >
Bu yaşta bunu anlayabilmen ne güzel:)

Okudunuz mu?  Dövme Yaptırmak Gusül Abdestine Engel Mi.?

Armi
Bak tatlım (konuyu başlatan 13 yaşındaki kardeşimize hitap ediyorum) öncelikle o kadının üstündekilerin tesettürle hiç bir alakası yoktur .Hatta o bacının üstündekilere tesettür demeye bin şahit gerek.
Sevgili kardeşim çarşaf tesettürün takva boyutudur (ismail ağa cemaatine göre farzdır)
yaşında 13, gelde çarşaf giy diyemeyiz
yaşın küçük olabilir ama ağaç yaşken eğilir elbise tarzında değilde birazcık daha pardesü tarzında giyinmeye çalışmalısın sevgili kardeşim nasıl alışırsan öyle gider bir kere o giyindiğini zanenden manken kız gibi kıytırık tesettür giyersen daha alışkanlık olur kopamassın yahu mademki örtüyoruz doğru düzgün örtsek olmazmı ?

Okudunuz mu?  Cips mekruh mudur?

tabi tesettür amelini 13 yaşında yapmanda çok takdire şayandır ama güzel kardeşim hakkını vermeye çalışalımm hep beraberce bizim başörtümüz islamın sancağıdır bir kafir kadın ile müslüman kadını ayırd eden en büyük özellikdir islamın sancağını mücahidler elinde biz mücahidelerde başımızda taşıyoruz oyüzden rica ederim hakkıyla taşıyalım çünkü bizde bizden sonraki nesillere örnek olacağız
En sevgiliye emanet olunuz

Okudunuz mu?  İslam dinimize göre nasıl tövbe edilmelidir nedir

musab
<
Sevgili kardeşim çarşaf tesettürün takva boyutudur (ismail ağa cemaatine göre farzdır)
>

İsmailağa cematine göre çarşaf giymek farzdır demişsin.Bu dediğini ispatlayabilir misin?


Armi
Ben onların bayanlara yaptıkları sohbetlere katıldım halende katılmaktayım onlar kendileri sohbetlerinde söyledi zaten o gurupki(çok sevdiğim bir gurupdur islamı en güzel yaşayan guruplardan biridir )bizim takva saydımız amelleri farz gibi yaşarlar farz gibi tutunurlar hanım hoca kendi ağzıyla söyledi bize göre çarşaf farzdır dedi istanbuldan gelmiş kaliteli bir hoca hanım

Okudunuz mu?  Birine yanlış fetva vermek

musab
< Ben onların bayanlara yaptıkları sohbetlere katıldım halende katılmaktayım onlar kendileri sohbetlerinde söyledi zaten o gurupki(çok sevdiğim bir gurupdur islamı en güzel yaşayan guruplardan biridir )bizim takva saydımız amelleri farz gibi yaşarlar farz gibi tutunurlar hanım hoca kendi ağzıyla söyledi bize göre çarşaf farzdır dedi istanbuldan gelmiş kaliteli bir hoca hanım >
Onu diyen kişi İsmailağa cemaatini zan altında bırakıyor.Bu cemaate iftiradır.Kesinlikle öyle bir görüşleri yoktur.Çarşafın,tesettür olarak en güzeli olduğunu söylerler;ama farzdır demezler.

Okudunuz mu?  Kabe imamları kimlerdir?

Evet,takva olan şeyleri farz gibi görebilirler.Bu güzel bir şey.Ama kesinlikle farz diyemezler.Bence siz yanlış anladınız.Ya da ben öyle anlamak istiyorum.Yoksa Şeyh Mahmud Efendi’yi başta olmak üzere cemaati zan altında bırakıp,iftira atmaktır bu.


Armi
Kesinlikle farz olduğunu söylüyorlar kurandaki tesettür ayeti çarşafı kastediyormuş yanlışım yok bu konuda ben duyduğumu söylüyorum bizim tesettürümüzü beğenmiyorlar bencede haklılar

Okudunuz mu?  Suizan hakkında bilgi

Takvaya dair amelleri farz GİBİ görüyorlar dedim farz diyorlar demedim farz gibi algılayıp ehemmiyet veriyorlar demek istedim


efvfeev
< elbise tarzında değilde birazcık daha pardesü tarzında giyinmeye çalışmalısın sevgili kardeşim >
tamam uyarı için çok sağolun.. pardesü tarzında giyinmeye çalışırım.


Ufkuaçık
13 yaşı ergenliğe doğru ilk adımdır.Zira kadın için tam ergin olmaya az kaldı demektir.Nice aileler biliyorum ki, 13 yaşında evlendirilen kızlar var.Konumuz bu değil ama kadınlık alametleri üzerinde belirlenince onun tesettüre bürünmesi farz olur.Bu kızımız, anlaşılan o ki tesettürün ne demek olduğunu az da olsa kavramış.Kendisinden Allah razı olsun diyorum.Lakin yaşı ilerledikçe bazı şeytan insanların dolduruluşuna gelip üzerinde ki tesettür elbisesini çıkarmaya kalkarsa yazık eder kendine…Zira, herşey küçük yaşta başlamaktadır.Alışkanlıklar belli yaşa gelince başlıyor.Ona göre herkes hüsn-ü ahlak sahibi olmaya erken başlamalıdır.

Okudunuz mu?  Dişlerim yüzünden gülemiyorum

etek gomlek tesettur saglanir mi

Bu kategoride yer alan Rüyada birinin boyunun uzaması başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Şu tesettür normal sayılır mı? Etek, Gömlek, Şal Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.