Anasayfa
8 Mayıs 2021, 12:35
missa1
Abone

Allah Kimseye Kaldıramacağı Kadar Yük Vermez Sözü Doğrudur

Allah Kimseye Kaldıramacağı Kadar Yük Vermez Sözü Doğrudur

Kayıtsız Üye
Biliyorum Allah kimseye kaldıramayacağı kadar yük vermez fakat günümüzde borçları yüzünden tacize uğradıkları yüzünden intihar eden insanlar var eğer bu söz doğru ise bu olaylar ne üzerine gerçekleşir


Cevap: Allah Kimseye Kaldıramacağı Kadar Yük Vermez Sözü Doğrudur

mum
Kişi dengesiz harcamalarda bulunur veya önlem almaz da tacize uğrarsa bu Allahın suçu mudur? !!
İnsan her haltı işlesin sonra da faturasını Allah’a kessin!!! ne ala
__________________________-

Okudunuz mu?  Cuma Namazında Hutbenin Sonunda İmamın Ettiği Dua

Bakara süresi, 286. ayet
Allah hiç bir kimseye gücünün yeteceğinden başkasını yüklemez. …..

Allah kimseye takatinden fazlasını yüklemez. Bu Yüce Allah’ın onlara olan lütuf ve merhametinden dolayıdır. Yüce Allah’ın, "İçinizdekini açıklasınız da gizleseniz de Allah onunla sizi hesaba çeker" buyruğunda Ashab-ı kiram’m korkup çekindikleri şeyi açıklayan işte bu ayet-i kerimedir. Yani Yüce Allah eğer hesaba çekecek ve soracak olursa, böyle hesaba çeker ve sorar. Fakat O, ancak kulunun def etme ve yapmama imkânı bulduğu şeyler dolayısıyla azap verir. Kulunun savma gücü olmayan vesvese ve nefsî telkinlere gelince, hiç bir kimse bundan mükellef tutulmaz. Şunu bilmek de gerekir ki, kötü vesveseden nefret duymak imandan gelir.

Okudunuz mu?  İnsan onuru ile ilgili hadisler

Ağır tekliflerin yapılmayacağına, kolay tekliflerin yapılacağına ise Kur"an-ı Kerim’in bir çok ayetinde işaret edilmiştir. Yüce Allah’ın şu buyrukları bunlara misaldir: Allah size kolaylığı diler, sizin için güçlük dilemez." (Bakara, 2/185); "Ye dinde sizin için herhangi bir zorluk konmamıştır." (Hac, 22/78).

Okudunuz mu?  İslamda seferilik şartları

Kısacası, Yüce Allah’ın, "Allah hiç bir kimseye gücünün yeteceğinden başkasını yüklemez" buyruğu Yüce Allah’ın hiç bir kimseye, güç yetiremeyeceği, altından kalkamayacağı şeylerle yükümlü tutmayacağına dair açık bir nastır. Herhangi bir kimseye güç yetiremeyeceği bir teklifte bulunacak olsaydı, Yüce Allah o kimsenin gücü çerçevesinde olmayan şeyleri yapmakla onu mükellef tutmuş olurdu. Bu(nun böyle olmaması) dinin önemli bir esasıdır ve İslâm hükümlerinden önemli bir hükümdür.

Okudunuz mu?  Peygamber Efendimizin çocuk Sevgisi Ile Ilgili şiirler

Bu fiilen vaki olan durum açısından böyledir. Aklen bunun caiz olup olmamasına gelince: Eş’ariler (aklen) güç yetirilemeyenin teklifinin imkânsız olmadığı görüşündedirler. Şeran böyle bir şey vuku bulmamış olsa bile bu, aklen mümkündür, derler.


Cevap: Allah Kimseye Kaldıramacağı Kadar Yük Vermez Sözü Doğrudur

kaars
Allah’ın, kullarını güçlerini aşan fiillerle ve davranışlarla yükümlü kılmayacağını ifade eden bu âyet, İslâm düşüncesinde ortaya çıkmış bulunan önemli bir tartışmanın çözümüne ışık tutmaktadır.

Okudunuz mu?  Kuran şiirleri

"Allah’ın kullarına, güçlerini aşan bir görevi yüklemesi (teklîf-i mâla yutak) caiz midir" sorusu etrafında gelişen bu tartışmada, Allah’ın kudret ve iradesini sınırlar korkusuyla "caizdir" diyenlere karşı, O’nun hikmetine, adaletine, imtihan iradesine, dinî, ahlâkî, hukukî değerlerin, mükâfat ve cezaların mâkul bir temele oturması gereğine ağırlık verenlerin savunduğu "Caiz değildir, hakîm olan Allah böyle bir yükümlülük getirmez" diyenleri bu âyet teyit etmektedir.

Okudunuz mu?  Haksız yere adam öldürmenin cezası ve hükmü nedir

Allah kimseye

Bu kategoride yer alan Allah belamı versin ki yemin midir ? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Allah Kimseye Kaldıramacağı Kadar Yük Vermez Sözü Doğrudur Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.