Anasayfa
17 Ekim 2023, 7:23
sizden1
Abone

Yalan yere yemin etmek

Yalan yere yemin etmek

Kayıtsız Üye
selamın aleyküm

bir şey danışmak istiyorum benim abim birkaç kez sigara içti bunu ben ve kuzenim biliyoruz annem duydu ve yemin ettirdi kardeşlerinin üstüne yemin et dedi abimde etti annemde tamam yalansa çıkar kardeşlerinden görürsün dedi abim pişman ama anneme evet içtim derse babam döver ,ben tövbe et dedim ama bilmiyorum ne yapmalı?


Yalan yere yemin etmek

Hoca
ve aleykumusselam.
Yemin sadece Allah adına olur. Allah adı dışında yemin etmek batıldır ve günahtır.
Bu işlediği günah ve yalan için tevbe etsin ve bir daha yapmasın.


Yanıt: Yalan yere yemin etti

yavuz_altinok
evet zaten yemin edildiği zaman Allah’ın adıyla yemin edilmelidir.ama her şey içinde yemin etme sakıncalı olabilir

Okudunuz mu?  Dini gruplaştıran Cemaatlere katılmak ?

Cevap: Yalan yere yemin etti

Zeineb
hazır yeri gelmişken ben de sorayım, başlık açmayayım inşaAllah.
bir daha ağzıma sigara koymak istemiyorum, Allahım senin üzerine yemin ediyorum, bana güç ver şu zıkkımı içmemem için dedim, 2 gün sonra yine başladım.
sigara içmediğimden ötürü deli gibi yemek yedim gün boyu, sürekli canım yemek istiyordu.
öyle ki fazla yemekten istifra etmeye başladım.
bu nedenle sigaraya tekrar başladım.
kefareti nedir bunun acaba


zerebro1
Ben yalan yerine yemin ettim nedeni ise çok uzun :
Benim kuzenim var 18 yaşında ve sigara kullanıyor , tabikide annesi ve babası yani dayım ve yengem bunu bilmiyor (!) Annem biliyor ama onlara söylemiyor fakat neden orda değil . Bir gün Annem bana sordu sana hiç teklif ettilermi içmen için . Uzun zaman önce etmişlerde … ama ben Anneme yinede hayır dedim onu korumak için . Sonra yemin ettirdi ve etmek zorunda kaldım fakat çok çabuk geçti teklif ettiler diyecektim ama kabul etmedim diyecektim ama çok hızlı geçti ve buna şansım olmadı . Şimdi ne yapmam gerek çünkü yalan yere yemin etmek 4 büyük günahlardan biri 🙁 ?

Okudunuz mu?  Cennet'in Dolması

NuN
Annenden özür dile, Rabbine karşı da tövbe et ve bir daha yapma
bir de yemin kefareti ver. 10 fitre (300 TL 2020 yılı)


seda.demir
Merhabalar nişanlım bana ikidebir eski arkadaşlıklarımla ilgili bana soru soruyor onlarla bir şey yaşadın mı bir şey oldu mu diye yemin et diyor bende boş yere yemin etmek zorunda kalıyorum ama içimden hemen tövbe ediyorum. Biliyorum çok günah bidaha bana yemin ettirmemesi gerektiğini söyledim Allah’a tövbe edecegim. Ayrıca en sevdiklerinin üzerine yemin et içimi rahatlat diyor bende doğruyu söylemiyorum ne yapmam gerek? Ve araştırırken şöyle bir yazı gördüm sadece tevbe mi etmem gerekiyor?

Okudunuz mu?  İncil vahiy midir yoksa hz isanın davranışlarımıdır

Sual: Bir işi yaptığı halde yapmadım diyerek insan yalan yere yemin etse sonra pişman olsa, (yalan yere yeminin) cezası nedir?
CEVAP
Sadece tevbe gerekir.


Kayıtsız Üye
Tabii "yemin edeyim nasıl olsa sonra tövbe ederim ve affedilirim" kafasıyla başlamışsın işe, ne dememizi bekliyorsun ?

Okudunuz mu?  Zikir konusunda işin ehli biri bana yardım edin

Hoca
< bende doğruyu söylemiyorum ne yapmam gerek? >
Doğruyu söylersen dünyayı da ahireti de kazanırsın
< sadece tevbe mi etmem gerekiyor? >
Allah adını yalan yere kullanmak en büyük 7 günahtan biridir.
Hem tövbe gerekir hem de kefaret. bu tüm ilmihallerde yazılıdır


Kayıtsız Üye
Merhaba size sorum şudur evlenmek istedigim biri vardi ve gercek anlamda ciddi dusundugm biri vardi ve çok pinpirikli sürekli sunu yapmadigina dair yemin et kuran ustunr yemin et cartta curt… sayamadigim nice seyler.. bende olmasini çok istedigim için yemin ettim bunun günahı nedir ? Cok uzuluyorum

Okudunuz mu?  Camii içinde ayrı cemaat yapılabir mi ?

Arif34
Kitap almak için para biriktiriyordum fakat annem bazen sigara almak için para istiyor, param yok diyorum. Ama paran olmadığına dair yemin et. Benim üzerime yemin et falan diyor. Ben de biriktirdiğim parayı vermek zorunda kalıyorum yemin etmemek için. Size sorum şu: Yemin etsem günah olur mu? Birisi üzerine yemin etsem o kişiye zarar gelir mi?


Ensar
Başkası üzerine yemin etmeniz haramdır. Üstelik sizler bu durumda yalan üzere yemin etmiş sayılacak sınız. Yemin etmek basit görülmemelidir. Sizde para var olduğu halde hem yalan söylemiş olacak hamde yalan yere başkası üzerine yemin etmiş olacak sınız. Bakın peygamberimiz hadislerinde şöyle buyuruyor;

Okudunuz mu?  Şeytanların,cinlerin çöle götürüp de attıkları insanlar..

Yemin edecek kişi Allah dışında hiçbir şey üzerine yemin etmesin. (Nesâî, Eymân, 4)

– Allah dışında bir şey üzerine yemin eden kimse şirk koşmuştur. (Müsned, II, 34)

– Allah atalarınızın üstüne yemin etmenizi yasaklamıştır. (Buhârî, Eymân, 4)

Yemin konusunda daha hassasiyetli davranalım.


kaanemre34
Ben bir konuda bir şey saklamam lazım ölüm kalım meselesi gibi…
Ama biri öğrenecek gibi oldu bende hayır sadece bu var dedim
Ama kuranı kerimin üstüne yemin et dedi bende ettim ama şöyle ettim sesli olarak bu var içimden de ve sakladığım şeyi söyledim onun duymayacak şekilde dedim
Şimdi bu yalan yere yemin sayılmıyor değil mi
Kendimi çok kötü hissediyorum

Okudunuz mu?  Oturmak ile ilgili takıntım

Ensar
Söylemiş olduğunuz şey yalan oluyor, siz burada kendi kendinizi kandırmış oluyorsunuz, doğruyu söylemeyip Kur’ana üstelik elinizi sürüyorsunuz, yaptığınız şey hafife alınacak bir durum değildir. Bu mesele belki diğer tarafa fazlasıyla zarar verecektir. Eğer tatlı dille gerçekten ortada bir ölüm vs olmayacaksa anlatın yada söylemenin bir yolunu bulunuz. Allah af etsin


Kayıtsız Üye
Merhaba. Arkadaşımla mesajlaşırken olmayan bişey için yemin ederim yazdım ama yemin ederim var yazmadım. Yazarken de yemin ederim yok diye geçirdim içimden. Kefaret ödemem gerekli mi yazarak yemin olur mu? Sonra da annemin üzerine yemin ederim yazdım. İçim içimi yiyor ne yapmam gerek

Okudunuz mu?  Yatakta ekmek kırıntısı

Ensar
Yazmak söylemenin kendisidir, ister yazarak ister söz ile söyleyerek olsun sonuçta söylemiş olduğunuz şey yemin olur.
Anne üzerine edilen yemin geçerli değildir, neden bu İşe Annenizi koyarsınız ki… Burada siz yemin ederek yalan söylemiş bulunmaktasınız, eğer niyetiniz yalan söylemek se yemin ederek Allah a karşı günah işlemiş oldunuz.

"Birbirinizi aldatmak için (yalan) yemin etmeyin, bu yüzden yere sağlam basan ayak sürçebilir ve Allah yolundan alıkoymanıza karşılık kötü bir azab tadarsınız. Bunun için size (ahirette de) büyük bir azab vardır." (Nahl,16/94)
Allah’a gerçek tövbe edin ve şunuda unutma ki yalan yere edilen yeminden dolayı kefaret gerekmez.

Okudunuz mu?  Namazımı eksiksiz kılıyordum ama kolum alçıya alındı şimdi ben namazımı nasıl eda edebilirim

Kayıtsız Üye
Merhaba;
Tanıdığım bir kadın, gerçekten çok kötü bir insanla görüştüğünü biliyorum. Hani zannetmiyorum, biliyorum. Ve bu sebepten ötürü kendisi ile olan arkadaşlığımı bitirdim. Ayda en az birkaç kez arıyor. Ben de seninle bu sebepten görüşmüyorum diyorum. Allah şahit olsun ki görüşmedim diyor. Maalesef yalan yere yemin ediyor. Ve her seferinde, belki onlarca kez aynı durumu yaşadık. Burda benim sormak istediğim onun durumu değil, benim durumum. Çünkü yüce yaratanın şahitliğine inanmıyorum diyemiyorum. Yalan yere yemin ettiğini biliyorum. Her seferinde de dua ediyorum. Senin şahitliğine hayır diyemem, eden kişiyi sana havale ediyorum diyorum. Bu yalan yere yemin eden kişiye karşı nasıl davranmalıyım? Bu kişi benim hakkıma girmiyor mu? Bunu yapması beni hem sinirlendiriyor, hem de çok üzüyor. Cevabınız için teşekkür ederim.

Okudunuz mu?  Babam beni sevdiğime vermiyor

yalan Yemin Etmek

Bu kategoride yer alan Harama Güzel Demek Küfür Mü? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Yalan yere yemin etmek Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.