Anasayfa
9 Mayıs 2021, 0:21
sizden09
Abone

Borç Ödemek İçin Kredi Çekmek

Borç Ödemek İçin Kredi Çekmek

loser
Babam kredi kartları borçlarını ödemek için kredi çekmesi doğru mudur? Ne yapması gerekir?
Babamın bütün aylığı direk kredi kartı borcuna gidiyor ve borcun ana parası düşmezken her ay sadece borcun faizini ödeyebiliyor. Bu kredi kartı borcunu da keyfi harcamalarla yapmadı. Neredeyse asgari ücret alıyor. Faturalarla, yiyecek, giyecek, barınma gibi yaşamsal ihtiyaçlarla oldu. Ayrıca şehir dışında 2 çocuğu okuyor ve ikisi de burs veya yurt gibi yardımlar almıyor. Bu yüzden kredi çekip 1 kere faize girip borcu kapatmalı mı yoksa her ay borcun faizini ödeyip borcun artmasını mı izlemeli?

Okudunuz mu?  Mastürbasyon İlleti, Lütfen Sonuna Kadar Okuyun. Benim Sorunum Başka.

Cevap: Borç Ödemek İçin Kredi Çekmek

mum
Borç Ödemek İçin Kredi Çekilir mi?

< SORU:Ben Toki’den 10 yıl (120 ay) taksitli memur maaş zammına artış endeksi ev aldım. Taksitlerin 55 tanesini ödedim, 65 tanesi ise şu anda kalmış durumda. Ve bu taksitler bütçemi çok zorlamaktadır. Toki yılda iki defa kalan borcun tamamını bir defada kapatmak isteyenlere %20 indirim uygulamaktadır. Benim sizden öğrenmek istediğim şey kalan borcu kapatmak için herhangi bir bankadan kredi çekmek caiz mi? Çünkü karımı ve zararımı hesaba vurduğumda Toki’nin taksitleri memur maaş zammına endeksli olup ona göre arttığı için kalan 65 taksit ödemesi sonucunda taksitlerimin aylık daha ne kadara çıkacağı konusu meçhul. Ancak bankadan kredi çekersem ödemem gereken taksit miktarı sabit fiyatlı olup bugünün parasıyla hesapladığımda yaklaşık 30 bin TL karda olacağım. Yani çoluk çocuğumun rızkını bu şekilde heba etmeli miyim? İki yıldır bu ikilemde gidip geldiğim için bir türlü kendi vicdanımı rahatlatıcı bir sonuca varamadım. >
CEVAP: Selamünaleyküm. Bankadan kredi alabilmeniz için ölümcül bir zaruret olması gerekmektedir. O da ortada olmadığına göre bunu yapmanız caiz olmaz.
Nureddin Yıldız Hoca

Okudunuz mu?  Bedduadan sonra nasıl tövbe edilir

Cevap: Borç Ödemek İçin Kredi Çekmek

loser
< Borç Ödemek İçin Kredi Çekilir mi?

CEVAP: Selamünaleyküm. Bankadan kredi alabilmeniz için ölümcül bir zaruret olması gerekmektedir. O da ortada olmadığına göre bunu yapmanız caiz olmaz.
Nureddin Yıldız Hoca >
Yani kredi çekmeyip her ay yalnızca borcun faizinimi ödemeli? Kredi çekse borç en azından 3-4 seneye biter. Ama çekmezse her ay borcun sadece faizini öder ve borcun ana parası hiç düşmez. Yani iki türlü de faize bulaşmış olacak. Siz olsanız ne yapardınız hocam? Kredi kartı hiç kullanmazdım demeyin çünkü babamın maaşından fazlasını üniversitelerde okuyan öğrenciler tek başlarına 1 ayda harcıyolar. Ev geçindirip çocuk okutmak gerçekten çok zor. Kredi kartına bulaşmasaydı ev geçinmezdi.

Okudunuz mu?  Meni bulaşan eşyaya dokunmak

Cevap: Borç Ödemek İçin Kredi Çekmek

Desert Rose
ben olsam kredi kartı kullanırdım ama ayağımı yorganıma göre uzatırdım


asgari ücret

Bu kategoride yer alan Evlilikte Kaynananın Gelini Kıskanması başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Borç Ödemek İçin Kredi Çekmek Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.