Anasayfa
8 Mayıs 2021, 4:29
Namazlar
Yönetici

Hanefi Mezhebinde Teravih Namazı Nasıl Kılınır?

Hanefi Mezhebinde Teravih Namazı Nasıl Kılınır?

musab
Hanefi Mezhebine göre teravih namazının kılınışı;

Niyet ettim Allah rızası için teravih namazını kılmaya uydum hazır olan imama diye niyet ederiz.İmam tekbir aldıktan sonra bizde tekbir alırız.Subhaneke okuruz, euzu ya da besmele okumayız.İmam Fatihayı okur bir miktar Kuran okur,sonra beraber ruku-secde yaparız.Ruku ve secde tesbihlerini bizde okuruz.Sonra ikinci rekata kalkarız.İkinci rekatta aynı birinci rekat gibi kılınır.

Okudunuz mu?  Hanefi Mezhebi Sünnet Namazlar

İkinci rekatın sonunda selam veririz.Teravihi dördüncü rekatların sonlarında selam vererek de kılabiliriz.Ama cumhurun görüşüne uyup ikişer rekatta selam vermek daha doğru.

Dört rekatta selam vereceksek aynı yatsının ilk sünneti gibi kılarız.İlk oturuşta tahiyyat,salli-barik okuruz.Üçüncü rekata kalktığımızda da subhaneke okuruz.


Cevap: Hanefi Mezhebinde Teravih Namazı Nasıl Kılınır?

EHLİMAN
Teravih namazı camide cemaatle birlikte kılındığı zaman imama uyulur ve 20 rekat namaz kılınır.Bu namaz aralarında salavatlar getirilmektedir.İmamın kılış şekline göre iki yada dört rekatta bir selam verilmektedir.

Okudunuz mu?  Hanefi mezhebinde imamın imamlığa niyeti şart mıdır?

hanefilerde teravih namazı nasıl kılınır, hanefi mezhebinde teravih namazı nasıl kılınır, hanefi mezhebine göre teravih namazı nasıl kılınır

Bu kategoride yer alan Hanefi mezhebinde namazın sıhhat şartları? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Hanefi Mezhebinde Teravih Namazı Nasıl Kılınır? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.