Anasayfa
8 Mayıs 2021, 4:30
Namazlar
Yönetici

Hanefi Mezhebinde Fatiha Okumayı Unutmak

Hanefi Mezhebinde Fatiha Okumayı Unutmak

musab
Hanefi Mezhebine göre Fatihanın tamamının ya da çoğunun terk edilmesi durumunda sehiv secdesi yapmak vacip olur.Yarısından azını terk etmek sehiv secdesini gerektirmez.

Yani Fatihanın ilk iki ya da son iki ayetini okumayı unutana sehiv secdesi gerekmez.

Okudunuz mu?  Hanefi Mezhebinde Cuma Namazına Üst Üste 3 Hafta Gitmeyen Dinden Çıkar mı?

===== =
Kaynak İçin Bakınız:Vehbe Zuhayli,İslam Fıkhı Ansiklopedisi, c.2, s.219.
===== ==


Cevap: Hanefi Mezhebinde Fatiha Okumayı Unutmak

EHLİMAN
Hanefi mezhebine göre Fatiha suresini okumayı unutmak yanılmak yada az bir kısmını okumak namaz sonunda sehiv secdesi yapmayı gerektirmektedir.


Yorum: Hanefi Mezhebinde Fatiha Okumayı Unutmak

Kayıtsız Üye
imam farzda fatiha okumadan zammi süre okursa ne olur

Okudunuz mu?  Hanefi mezhebinde vakit girmeden ezan okunur mu?

Yorum: Hanefi Mezhebinde Fatiha Okumayı Unutmak

arifselim
Hanefilerde cemaat halinde iken cemaat fatihayı okumaz. Fatiha suresinin bizzat imam tarafından okunması ise Hanefi mezhebinde vaciptir. Bu durumda Terki halinde ise sehiv secdesi yapması gerekir.


Kayıtsız Üye
Sabah namazının sünnetinde, fatihayı okumayı unuttum ve yanlışlıkla ilk olarak zammı sureyi okudum. bu durumun sehiv secdesi gerektirdiğini biliyorum,fakat ben fatiha suresini okumayı unuttuğumu hatırladığımda tekrardan eüzü besmele çekip o rekatta baştan fatihayı okudum, sonra zammı sureyi tekrar okudum namazın sonunda da sehiv secdesi yaptım,eüzü besmele ve zammı sureyi iki kez okumamın namazıma bir zararı olur mu? Fatiha suresini unuttuğumu hatırladığımda namaza o şekilde devam mı etmeliydim, yoksa yaptığım sıralama doğru mu?

Okudunuz mu?  Akşama bir saat kala ikindi Namazını kılabilir miyim?

Ensar
Fatiha yı unuttuğunuz taktirde geri dönüş yapmadan rekatı tamamlamanız gerekirdi, ve sonda sehiv secdesi yapar namazı tamamlardınız. Fatihadan sonra tekrar sünnet bir fiil yapmak için dönüş yapılmaz böyle yaptığınız taktirde namaz bozulmuş olur.
Yani; zammı sure okuduysanız tekrar farz olan fatihayı, ardından tekrar zammı sure okumanız hata olmuştur.

Okudunuz mu?  Hanefi mezhebinde yatsı namazı

namazda fatiha okumayı unutmak, namazda fatihayı unutmak, namazda fatiha unutmak

Bu kategoride yer alan Hanefi Mezhebinde Namazda Sübhaneke Okumayı Unutunca Sehiv Secdesi Yapılır mı? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Hanefi Mezhebinde Fatiha Okumayı Unutmak Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.