Anasayfa
8 Mayıs 2021, 4:29
Namazlar
Yönetici

Hanefi Mezhebinde Kıyama Nasıl Kalkılır?

Hanefi Mezhebinde Kıyama Nasıl Kalkılır?

musab
Bu konuyu daha önce yazmak istemiştim;ama herhangi bir kitaptan görmediğim için delilsiz konuşmak istemedim.Ama bu konuyu geçenlerde kitapta okudum ve kitap benim görüşümü destekliyordu.

Kadei uladan,ya da secdeden kıyama kalkarken bir kısım cemaatin ,elleri yere paralel olacak şekilde,sanki jimnastik hareketi yapar gibi kalktıklarını görüyorum.Yani kıyama kalkarken ne yerden destek alıyorlar,ne de dizlerinden.Bu görüntünün namaz ruhuna aykırı olduğunu düşünüyorum.Dediğim şeklin resmini bulabilseydim buraya koyacaktım ama bulamadım.

Okudunuz mu?  Hanefi Mezhebinde Orta Namaz Hangi Namazdır?

Kıyama kalkılırken eller dizlerin üzerinde olur.

====
Diyanet İslam İlmihali, c.1, s.263.
====


Cevap: Hanefi Mezhebinde Kıyama Nasıl Kalkılır?

EHLİMAN
Namaz kılarken çok hızlı hareket etmek doğru değildir.Namazın adabı vardır.Bu adaba uymak gerekir.Önemli olan ilk ayağa kalkan değil düzgün ve abartılı hareketlerden uzak olarak yapmak gerekir.

Bu kategoride yer alan Hanefi Mezhebinde Cuma Namazına Üst Üste 3 Hafta Gitmeyen Dinden Çıkar mı? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Hanefi Mezhebinde Kıyama Nasıl Kalkılır? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.