Anasayfa
8 Mayıs 2021, 4:29
Namazlar
Yönetici

Hanefi Mezhebinde İftitah Tekbiri Alırken Eller Nereye Kadar Kaldırılır?

Hanefi Mezhebinde İftitah Tekbiri Alırken Eller Nereye Kadar Kaldırılır?

musab
Hanefi Mezhebine göre,iftitah tekbiri alırken eller kulak hizasına kadar kaldırılır.Eller başka yerde kaldırılmaz.


Cevap: Hanefi Mezhebinde İftitah Tekbiri Alırken Eller Nereye Kadar Kaldırılır?

EHLİMAN
İftitah tekbiri yani namaza başlarken alınan tekbir de eller kulak hizasında kalkarken baş parmakların kulak memesine değmesi yada o derecede olması gerekmektedir.Fakat ellerin omuz hizasına kadar da kalkması yeterlidir.

Okudunuz mu?  Hanefi Mezhebinde Tilavet Secdesi Yaparken Gülmek

Cevap: Hanefi Mezhebinde İftitah Tekbiri Alırken Eller Nereye Kadar Kaldırılır?

musab
Bir kitapta okumuştum,şuan hangisi hatırlamıyorum.Diyorduki elleri kulak hizasına kadar kaldırmak sünnet,baş parmağı kulağa değdirmek müstehaptır.

Baş parmağımızı kulağımıza değdirmemizin hikmeti vesveseyi önlemektir.Öbür türlü acaba kulak hizası oldu mu olmadı mı diye aklımıza şüpheler gelir;ama baş parmağımızı değdirdiğimiz zaman ellerimizi kulak hizasına kaldırdığımızı anlarız.

Bu kategoride yer alan Hanefi Mezhebinde Gıyabi Cenaze Namazı Kılmak Caiz mi? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Hanefi Mezhebinde İftitah Tekbiri Alırken Eller Nereye Kadar Kaldırılır? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.