Anasayfa
8 Mayıs 2021, 4:29
Namazlar
Yönetici

Hanefi mezhebinde sabah namazı

Hanefi mezhebinde sabah namazı

musab
hanefi mezhebinde 2 rekat sünnet ve 2 rekat farz olmak üzere 4 rekattır

sabah namazının 2 rekat sünneti dünya ve içindekilerden daha hayırlıdır,arkanızda atlılar kovalasa bile o 2 rekatı terk etmeyin ve benzeri hadislere dayanarak hanefiler vacip derecesinde kuvvetli sünnet demişlerdir.zaten peygamberimizde sabahın 2 rekat sünnetine düşkün olduğu kadar başka bir sünnete düşkün değildi.

Okudunuz mu?  Hanefi Mezhebinde Ağlamak Namazı Bozar mı?

camiye girdiğinde cemaatle namaza durulmuş olduğunu gören hanefi,sünneti kılarsa selamdan sonra yetişeceğini zannederse sünneti terk eder.yok eğer 2.rekata ya da 2.rekatın rukusuna yetişebileceğini sanarsa hemen sünnete durur.sonra imama uyar.farzı eda ettikten sonra hanefi sünneti kaza edemez.

Dört mezhebe göre de sabah namazı sünneti çok önemlidir.
Efendimiz, zammı süre olarak 1. rekatta kafirun 2. rekatta ihlas okurmuş.

Okudunuz mu?  Hanefi Mezhebinde Cenaze Namazında Selam Vermenin Hükmü Nedir?

Cevap: Hanefi mezhebinde sabah namazı

EHLİMAN
Sabah namazı en önemli namazdır.Tüm namazlar önemlidir ama sabah namazı herkes uyurken kalkılması ve Allah’a ibadet edilmesi ayrı bir faziletlidir.Sabah namazını kaçıranların güneş doğduktan sonra sünneti ile kaza yapması gerekmektedir.


sabah namazı hanefi, hanefi mezhebinde sabah namazı nasıl kılınır, hanefilerde sabah namazı

Bu kategoride yer alan Hanefi Mezhebinde Köle,Hasta Veya Seferi Olan Kişi Cuma Namazında İmam Olabilir mi? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Hanefi mezhebinde sabah namazı Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.