Anasayfa
8 Mayıs 2021, 4:24
itikad
Yönetici

Melek isminin geçtiği ayetler

Melek isminin geçtiği ayetler

Şema
Melek isminin geçtiği ayetler

Melekler hakkındaki ayeti kerimeler

66. Sure (Tahrîm Suresi), 4. Ayet
(Ey peygamber’in eşleri!) Eğer siz ikiniz Allah’a tövbe ederseniz, ne iyi. Çünkü kalpleriniz kaydı. Eğer Peygamber’e karşı birbirinize arka çıkarsanız bilin ki Allah onun yardımcısıdır, Cebrail de, salih mü’minler de. Bunlardan sonra melekler de ona arka çıkarlar.

Okudunuz mu?  İlâhî Kitablar Kaça Ayrılır, İsimleri Nelerdir?

66. Sure (Tahrîm Suresi), 6. Ayet
Ey iman edenler! Kendinizi ve ailenizi, yakıtı insanlar ve taşlar olan ateşten koruyun. O ateşin başında gayet katı, çetin, Allah’ın kendilerine verdiği emirlere karşı gelmeyen ve kendilerine emredilen şeyi yapan melekler vardır

42. Sure (Şûrâ Suresi), 5. Ayet
Neredeyse gökler (onun azametinden) üstlerinden çatlayacaklar. Melekler ise, Rablerini hamd ile tespih ederler ve yeryüzündekiler için bağışlanma dilerler. İyi bilin ki Allah, çok bağışlayandır, çok merhamet edendir.

Okudunuz mu?  Allah (cc) Ayetlerde neden "biz" ve "o" buyuruyor..

40. Sure (Mü’min Suresi), 9. Ayet
"Onları kötülüklerden koru. Sen o gün kimi kötülüklerden korursan, ona rahmet etmiş olursun. İşte bu büyük başarıdır."

41. Sure (Fussilet Suresi), 38. Ayet
Eğer onlar büyüklük taslarlarsa, bilsinler ki Rabbinin yanında bulunanlar (melekler), gece gündüz hiç usanmadan onu tespih ederler.

Okudunuz mu?  Elest Bezmi: Rabbimizle Yaptığımız Sözleşme

40. Sure (Mü’min Suresi), 7. Ayet
Arş’ı taşıyanlar ve onun çevresinde bulunanlar (melekler) Rablerini hamd ederek tespih ederler, O’na inanırlar ve inananlar için (şöyle diyerek) bağışlanma dilerler: "Ey Rabbimiz! Senin rahmetin ve ilmin her şeyi kuşatmıştır. O halde tövbe eden ve senin yoluna uyanları bağışla ve onları cehennem azâbından koru."

Okudunuz mu?  İstiva ve Uluv Ne Demektir?

Cevap: Melek isminin geçtiği ayetler

İZGEN
meleklerin isimlerinin geçtiği bir çok ayet vardır. bu demek oluyorki kuranı kerimde Allahın kitabında isimlerinden bahsediliyorsa kuşkuya gerek yoktur melekler vardır ve hep olacaktır


meleklerin isminin geçtiği yer, kuranda meleklerin isminin geçtiği ayetler, meleklerin isimlerini

Bu kategoride yer alan Peygamberlik Ne Demektir Kısaca başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Melek isminin geçtiği ayetler Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.