Anasayfa
8 Mayıs 2021, 4:29
Namazlar
Yönetici

Aynı Namaz İçin Hem İmamlık Hem Müezzinlik Yapılabilir mi?

Aynı Namaz İçin Hem İmamlık Hem Müezzinlik Yapılabilir mi?

musab
Hanefi Mezhebine göre imamın müezzinlik yapması mekruhtur,rasulullah imamın müezzinlik yapmasını men etti hadislerini delil alan alimler buna mekruhtur demişlerdir.

Birçok muhaddis bu iki hadis için,ravilerde güvenilmeyen kişi var,bu hadis zayıftır demiştir.

Okudunuz mu?  Hanefi Mezhebinde Teyemmüm Almış Olan Abdest Almış Olana İmam Olabilir mi?

Bu sebeple,alimlerin çoğu hem imamlık hem müezzinlik yapmakta sakınca yoktur demiştir.

Peygamberimizin uygulamasında,ya da raşid halifelerin uygulamasında hem imam olmayı,hem müezzin olmayı bir defa dahi görseydik bu işe menduptur diyebilirdik.Ama böyle bir uygulama rivayet edilmediği için mendup,müstehap,sünnet diyemeyiz.Sadece caizdir diyebiliriz.Sünnet olan şekli imamın ve müezzinin ayrı kişiler olmasıdır.

Okudunuz mu?  Hanefi Mezhebinde Birinci Rekat Kıraatının İkinci Rekattan Uzun Olmasının Hükmü Nedir?

====
Kaynak İçin Bakınız:Celal Yıldırım,Kaynaklarıyla İslam Fıkhı
====


Cevap: Aynı Namaz İçin Hem İmamlık Hem Müezzinlik Yapılabilir mi?

EHLİMAN
Normal camilerde imam ve müezzin ayrı kişilerdir.Fakat bazı durumlarda ev aile arkadaş toplantılarında cemaat ile namaz kılmak isteyenler olmakta ve bunun sevabından faydalanmak istemektedirler.Lakin aralarında müezzinlik yapmayı bilmeyen insanların olması yada çekinmeleri imam olan kimsenin ikisini de yapmasını zaruri kılmaktadır.

Okudunuz mu?  Hanefi Mezhebinde Gıyabi Cenaze Namazı Kılmak Caiz mi?

hem imam hem müezzin olunur mu

Bu kategoride yer alan Hanefi Mezhebinde Gıyabi Cenaze Namazı Kılmak Caiz mi? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Aynı Namaz İçin Hem İmamlık Hem Müezzinlik Yapılabilir mi? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.