Anasayfa
8 Mayıs 2021, 4:29
Namazlar
Yönetici

Hanefi Mezhebinin Namaz Kılarken Fatiha Okumak Farz Değildir Görüşlerinin Kurandan Delili Nedir?

Hanefi Mezhebinin Namaz Kılarken Fatiha Okumak Farz Değildir Görüşlerinin Kurandan Delili Nedir?

musab
Hanefi Mezhebi bu konuda Müzzemmil Suresi 20.Ayete dayanıyor.Allah ayette Kurandan kolayınıza geleni okuyun diyor.O zaman biz namazda Fatiha okumak farzdır diye nasıl deriz diyorlar.Herkese Fatiha okumak, kolay gelecek diye bir kural olamaz diyorlar.

Okudunuz mu?  Hanefi Mezhebinde Kadınlara Cuma Namazı Kılmak Farz mıdır?

Bu ayetin namazda Kuran okumak olduğu hakkında benim bildiğim kadarıyla ittifak var.Belki şunu diyen çıkabilir;O ayette Allah namaz dışında Kuran okumaktan bahsediyor olamaz mı?Evet mantıken olabilir.Ama ayetin başını okuduğumuzda,gecenin 2/3,yarısında kalkmak gibi ifadeler var.Gece kalkmak deyince akla ilk teheccüd namazı gelir.

Okudunuz mu?  Hanefi mezhebine göre namazda selam lafzı?

Cevap: Hanefi Mezhebinin Namaz Kılarken Fatiha Okumak Farz Değildir Görüşlerinin Kurandan Delili Ned

EHLİMAN
Her Müslümanın kendine göre değişik düşünceleri olabilmektedir.Fakat önemli olan uygulamalara da bakmak gerekmektedir.Yani Müslümanlar olarak Fatiha suresini hep okumaktayız.Bu farz olmasa bile zaten ayet okumak gerekecektir.Bu da ayet ve suredir.

Bu kategoride yer alan Hanefi Mezhebinde Farz Namazların Üçüncü ve Dördüncü Rekatlarında Fatiha Okumanın Hükmü Nedir? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Hanefi Mezhebinin Namaz Kılarken Fatiha Okumak Farz Değildir Görüşlerinin Kurandan Delili Nedir? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.