Anasayfa
8 Mayıs 2021, 4:24
itikad
Yönetici

Ahirete iman ile ilgili kompozisyon

Ahirete iman ile ilgili kompozisyon

Şema
Ahirete iman ile ilgili kompozisyon
AHİRETE İMAN

Yaratılan her şeyin bir ömrü olduğu gibi, bu dünyanın da bir ömrü vardır. Bir gün gelecek, bu âlemden ve üzerindeki yaratılmışlardan bir eser kalmayacak ve kainattaki bu mükemmel nizam bozulacaktır. Yalnız ve yalnız Baki olan Allah kalacaktır. Allah’ın belirlediği bir zaman sonra ahiret denilen alem başlayacak, ruhu ve bedeni ile tekrar diriltilen insan, Allah’ın huzuruna çıkacaktır.

Okudunuz mu?  Dört Büyük Melek İsimleri ve Görevleri

Kuran-ı Kerîm’den ahiret hayatı ile ilgili tasvirleri sizlere aktaracağım:
Mutaffifin Suresi, 4,5 ve 6. ayetler:
Onlar düşünmezler mi ki, büyük bir günde (hesap vermek için) diriltilecekler! Öyle bir gün ki, insanlar o günde âlemlerin Rabbinin huzurunda divan duracaklardır.
Abese Suresi 34 ila 42. ayetler:
İşte o gün kişi kardeşinden, annesinden, babasından, eşinden ve çocuklarından kaçar. O gün, herkesin kendine yetip artacak bir derdi vardır. O gün birtakım yüzler parlak, güleç ve sevinçlidir. Yine o gün birtakım yüzler de keder bürümüş, hüzünden kapkara kesilmiştir. İşte bunlar kâfirlerdir, günahkârlardır.

Okudunuz mu?  Meleklere neden iman ederiz

Fecr Suresi, 21 ila 30. ayetler:
Yeryüzü parça parça döküldüğü, Rabbinin emri geldiği ve melekler saf saf dizildiği zaman her şey ortaya çıkacaktır. O gün cehennem getirilir. İnsan yaptıklarını birer birer hatırlar. Fakat bu hatırlamanın ne faydası var! İşte o zaman insan: Keşke bu hayatım için bir şeyler yapıp gönderseydim! der. Artık o gün, Allah’ın edeceği azabı kimse edemez. O’nun vuracağı bağı kimse vuramaz. Ey huzura kavuşmuş insan! Sen O’ndan hoşnut, O da senden hoşnut olarak Rabbine dön. Seçkin kullarım arasına katıl ve cennetime gir!
Zilzal Suresi 7 ve 8. ayetler:
Kim zerre miktarı hayır yapmışsa onu görür. Kim de zerre miktarı şer işlemişse onu görür
Al-i İmran Suresi 14 ve 15. ayetler:
Kadınlar, oğullar, yük yük altın ve gümüş, salma atlar, davarlar ve ekinler gibi, nefsin şiddetle arzuladığı şeyler insana süslü gösterildi. Bunlar dünya hayatının geçimliğidir. Oysa asıl varılacak güzel yer ancak Allah’ın katındadır. De ki: Size, onlardan daha hayırlısını haber vereyim mi? Allah’a karşı gelmekten sakınanlar için Rableri katında, içinden ırmaklar akan, içinde ebedi kalacakları cennetler, tertemiz eşler ve Allah’ın rızası vardır. Allah, kullarını hakkıyla görendir.
Kaynaklar:
1- Mutaffifin,83/4-6
2- Abese Suresi 34-42

Okudunuz mu?  El Kahhar ne anlama gelir?

DİYANET İŞLERİ BAŞKANLIĞI


Cevap: Ahirete iman ile ilgili kompozisyon

İZGEN
herşeyin sonu olduğu gibi yaşamında sonu gelecek ve herkes ektiğini biçecek hesap günü gelip çatacaktır,ahiret alemi gerçektir ve ebedidir,insanların hesap vereceği bu yer iyliği ve kötülüğü birbirinden ayıracaktır


ahiret ile ilgili kompozisyon, ahiret hayatı ile ilgili kompozisyon, kompozisyon ahirete imanı nasıl anlatabiliriz

Bu kategoride yer alan Melek isminin geçtiği ayetler başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Ahirete iman ile ilgili kompozisyon Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.