Anasayfa
8 Mayıs 2021, 4:29
Namazlar
Yönetici

Hanefi mezhebinde cuma namazı en az kaç kişiyle kılınır?

Hanefi mezhebinde cuma namazı en az kaç kişiyle kılınır?

musab
en az imamdan başka üç kişiyle kılınır.ebu yusufa göre en az iki kişiyle kılınır.bu kişilerin erkek,baliğ,akıllı olmaları şarttır.bu kişilerin mukim olması yani seferi olup olmaması önemli değil.

– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – — – —

El-Mebsut’da İmam Muhammed’in imamdan başka en az iki kişi gerekir dediği yazıyor.

Okudunuz mu?  Hanefi Mezhebinde Kadei Ulada Tahiyyat Okumanın Hükmü Nedir?

El-Hidaye’de İmam Muhammed’in de Ebu Yusuf gibi en az iki kişi gerekir dediğini yazıyor.Ama açıklamada doğru olanın İmam Muhammed’in İmamı Azamla aynı görüşte olduğu yani en az üç kişi gerekir dediği yazıyor.

El-İhtiyarda’da İmam Muhammed’in en az iki kişi gerekir dediğini yazıyor.Yazının devamında ise sahih olan rivayetin İmam Muhammed’in İmamı Azamla aynı görüşte olduğu yazıyor.

Okudunuz mu?  Hanefi Mezhebinde Kadın İmam Olur mu?

Yani özetle;

İmamı Azam :İhtilafsız olarak imamdan başka en az üç kişi gerekir.İmamı Azam’dan başka görüş nakledilmiyor.

Ebu Yusuf :İhtilafsız olarak imamdan başka en az iki kişi gerekir.Ebu Yusuf’dan başka görüş nakledilmiyor.

İmam Muhammed :İmamdan başka en az iki kişi gerekir,imamdan başka en az üç kişi gerekir olmak üzere iki görüş naklediliyor.Ama Hanefi fıkıh kitaplarında İmam Muhammed’den sahih olarak nakledilen görüşün imamdan başka en az üç kişi gerektiği yazmakta.

Okudunuz mu?  Hanefi Mezhebinde Namazda Kadınlar Ellerini Nasıl Bağlamalı?

Cevap: Hanefi mezhebinde cuma namazı en az kaç kişiyle kılınır?

EHLİMAN
Zaten günümüzde cuma günleri camilerimiz dolup taşmaktadır.Cuma namazı kılmak için en az 3 kişi gerekmektedir.Önemli olan sadece cuma günleri değil tüm vakitlerde camileri doldurabilmektir.


cuma namazı en az kaç kişiyle kılınır, hanefiler için cuma namazı nasıl kılınır, cenaze namazı kaç kişiyle kılınır

Bu kategoride yer alan Hanefi Mezhebinde Farz Namazların Üçüncü ve Dördüncü Rekatlarında Fatiha Okumanın Hükmü Nedir? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Hanefi mezhebinde cuma namazı en az kaç kişiyle kılınır? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.