Anasayfa
8 Mayıs 2021, 4:29
Namazlar
Yönetici

Hanefi Mezhebine Göre Tesbihat Farzdan Hemen Sonra Yapılabilir mi?

Hanefi Mezhebine Göre Tesbihat Farzdan Hemen Sonra Yapılabilir mi?

musab
Hanefi Mezhebine göre tesbihatı farzdan sonra yapıp,farz namazla sünnet namaz arasına fasıla koymak tenzihen mekruhtur.(Abdurrahman Ceziri de yazdığına göre) Allahumme entes selam …duasını okumakda sakınca yoktur.

Yanılmıyorsam Reddül Muhtar’da yazılana göre kişi tesbihatı farzdan sonra yapar,sonra sünneti kılarsa sünnet namazı yerinde kılmamış olur ve o sünnet namazı iade etmesi gerekir yazıyor.

Okudunuz mu?  Aynı Namaz İçin Hem İmamlık Hem Müezzinlik Yapılabilir mi?

Peygamberimiz farz namazdan sonra 33 defa subhanAllah,33 elhamdülillah,33 Allahu ekber derdi tarzındaki hadisleri şöyle yorumluyorlar;son sünnetten sonraki namaz aynı farzdan sonraki namaz gibidir.O namazlar bir bütündür.Ayrılamaz.Yani farzdan sonra şunları şunları okurdu hadislerini son sünnetten sonra okurdu olarak yorumluyorlar.Peygamberimiz farzdan sonra Allahumme… duasını okuyacak kadar oturur,sonra hemen kalkar sünnet namazı kılarmış.Bu görüşe katılmıyorum.Peygamberimiz kaç defa mescidde nafile namaz kılmış da hemen sünnet namazı kılardı diyorlar.

Okudunuz mu?  Hanefi Mezhebinde Teravih Namazı Kılmak Şart mı?

Hanefi Mezhebi bu görüşüyle diğer 3 mezhebe muhalif oluyor.

Not:Hanefi Mezhebinin ilk dönem müctehidleri bu konuda ne demiş bilmiyorum.


Cevap: Hanefi Mezhebine Göre Tesbihat Farzdan Hemen Sonra Yapılabilir mi?

EHLİMAN
Genellikle namaz bittikten sonra tesbihat yapılmaktadır.Fakat farz namazlarından sonra yapıp ara vermek ve ondan sonra da namaz kılmakta bir sakınca görülmemektedir.Önemli olan vaktin çıkmadan hemen namazların kılınmasıdır.

Okudunuz mu?  Hanefi Mezhebinde Farz Namazların Üçüncü ve Dördüncü Rekatlarında Fatiha Okumanın Hükmü Nedir?

farzdan sonra tesbihat, tesbihat farzdan sonra mı yapılır, namazda tesbihat farzdan sonra mı yapılır

Bu kategoride yer alan Hanefi Mezhebinde Mesbuk Oturuşları Nasıl Yapar? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Hanefi Mezhebine Göre Tesbihat Farzdan Hemen Sonra Yapılabilir mi? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.