Anasayfa
8 Mayıs 2021, 4:29
Namazlar
Yönetici

Hanefi Mezhebinde Namazda Kadınlar Ellerini Nasıl Bağlamalı?

Hanefi Mezhebinde Namazda Kadınlar Ellerini Nasıl Bağlamalı?

musab
Hanefi Mezhebinde namaz kılan kadın, gögsü üzerine sol elini koyar,sol elinin üzerinede sağ elini koyar.Bileklerini felan tutmaz.Direk sağ elini sol elinin üzerine koyar.

Hanefi Mezhebinin bu konuda ayetten ya da hadisten delilleri yoktur.Hanefiler bu şekilde bağlamanın kadının örtünmesine daha uygun olduğunu söyler.

Okudunuz mu?  Hanefi Mezhebinde Ağlamak Namazı Bozar mı?

Cevap: Hanefi Mezhebinde Namazda Kadınlar Ellerini Nasıl Bağlamalı?

EHLİMAN
Kadınların namaz kılarken ellerini göğüs üzerinden ve sol elin üzerine sağ eli getirerek bağlarlar.Bu bağalama şekli kadınların yapısına daha uygun olarak görülmüştür.


kadınlar ellerini namazı nasıl bağlamalı Cübbeliden

Bu kategoride yer alan Hanefi Mezhebinde Akşam Namazında Ezanla Kamet Arasında Beklemek başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Hanefi Mezhebinde Namazda Kadınlar Ellerini Nasıl Bağlamalı? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.