Anasayfa
8 Mayıs 2021, 4:30
Namazlar
Yönetici

Hanefi Mezhebinde Ağlamak Namazı Bozar mı?

Hanefi Mezhebinde Ağlamak Namazı Bozar mı?

musab
Hanefi Mezhebinde kişi namazda eğer cehennem korkusundan ağlamışsa namaza zarar vermez.Başka sebeplerle ağlamak namazı bozar.Mesela kişinin bir yakını yeni vefat etti.Acısı yeniyken namaza durdu ve namazda ağladı bu durumda namaz bozulur.


=====
Kaynak için Bakınız:Prof.Doktor İbrahim Canan ,Kütübi Sitte Şerhi, c.8.
===== =

Okudunuz mu?  Hanefi mezhebinde fatiha ve zammı sure okumanın hükmü nedir?

Cevap: Hanefi Mezhebinde Ağlamak Namazı Bozar mı?

EHLİMAN
Namaz kılarken ağlayan insanların bunu Allah korkusu ile yapmaları halinde bozulmamaktadır.Bazı hocaların imamlık yaparken ağladıkları görülmektedir.Bu namza mani değilidir.Fakat dünyevi işler için ağlamak bozmaktadır


Yorum: Hanefi Mezhebinde Ağlamak Namazı Bozar mı?

Kayıtsız Üye
Peki dünya ile ilgili bir sıkıntımız var ama kimseyle paylaşamıyoruz. Sadece Rabbul Âleminin huzurunda anlatabiliyor, çözümünü O’ndan talep ediyoruz ve bu sırada da gözümüzden yaşlar boşanıyor. Namaz kulun Rabbine en yakın an değil midir? Sıkıntı da olan bir insan,odak noktası,aklı fikri bu değil midir? Bu durumda olan bir insan çare olan merciye Ona en yakın olduğu anda başvurmaz mi? Dile getiremediği şeyler gözünden damla damla düşmez mi? InşAllah kıldığım namazlarim bozulmamıştır

Okudunuz mu?  Hanefi Mezhebinde Salli-Barik Duasını Okumanın Hükmü Nedir?

Yorum: Hanefi Mezhebinde Ağlamak Namazı Bozar mı?

mum
Namazda ağlamak konusunda hüküm şudur: Allah için ağlanmışsa namaza bir zararı yoktur.
Allahtan af dileyip derdinizi arzederken ağlamanız namazı bozmaz.


namaz kilarken aglamak, ağlamak abdesti bozar mı hanefi

Bu kategoride yer alan Sabah namazının sadece sünneti vaktinde kılınamamışsa kaza edilebilir mi? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Hanefi Mezhebinde Ağlamak Namazı Bozar mı? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.