Anasayfa
8 Mayıs 2021, 4:29
Namazlar
Yönetici

Hanefi Mezhebinde Namazda Gülmenin Hükmü Nedir?

Hanefi Mezhebinde Namazda Gülmenin Hükmü Nedir?

musab
Hanefi Mezhebinde namaz kılarken gülmek;

İmamı Azama göre sesli gülme olayı son oturuşta teşehhüdden sonra bile olmuş olsa namazın bozulmuş olması lazım.Çünkü İmamı Azam, bildiğimiz gibi namazdan kendi isteğimizle çıkmayı rukun kabul eder.Gülmek eylemi kendi isteğimiz dışında gerçekleşmiştir.

Okudunuz mu?  Hanefi Mezhebinde Kaza Namazı Borcu Olan Kişi Nafile Namaz Kılabilir mi?

İmam Züfere göre teşehhüdü okuduktan sonra gülersek ;

kılmış olduğumu namaz bozulmaz
abdestimiz bozulmaz
diğer namaz içinde abdest almak gerekmez.

El-Mebsutta; namazda teşehhüdden sonra kahkahayla gülme konusunda benimsenen görüşün diğer namaz için abdest alması gerektiği yazmakta.Çünkü farz olan oturuş yapılmış olsa bile gülme işi namaz içinde meydana gelmiştir.

Okudunuz mu?  Hanefi mezhebinde cemaatle namaz kılmanın hükmü nedir?

Cevap: Hanefi Mezhebinde Namazda Gülmenin Hükmü Nedir?

EHLİMAN
Namaz esnasında gülmek namazı bozmaktadır.Yalnız sadece kendinizin tebessüm etmesi ve sessiz olmak şartı ile namaz bozulmaz.Hanefi mezhebinde sesli gülmek namazı bozar abdeste zarar vermez.


namazda gülmek

Bu kategoride yer alan Hanefi Mezhebinde Cuma Namazının Farz Olmasının Şartları başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Hanefi Mezhebinde Namazda Gülmenin Hükmü Nedir? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.