Anasayfa
8 Mayıs 2021, 4:29
Namazlar
Yönetici

Hanefi mezhebinde imamın imamlığa niyeti şart mıdır?

Hanefi mezhebinde imamın imamlığa niyeti şart mıdır?

musab
arkasında sadece erkek cemaat varsa şart değildir.ama kadın varsa imamlığa niyet etmediği taktirde kadın cemaatin namazı geçerli olmaz.

İmam Züfere göre kadın cemaat olsada imamlığa niyet şart değildir.


Cevap: Hanefi mezhebinde imamın imamlığa niyeti şart mıdır?

EHLİMAN
İmam olan kimse imamlığa niyet eder.Fakat cemaatte kadınlar olmasa niyet etmese de olmaktadır.Fakat kadınlar var ise mutlaka niyet etmesi gerekir.Kadın olsa da olmasa da niyet etmesi daha doğru olur.

Bu kategoride yer alan Hanefi mezhebinde türkçe olarak namaz kılınabilir mi? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Hanefi mezhebinde imamın imamlığa niyeti şart mıdır? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.