Anasayfa
8 Mayıs 2021, 4:29
Namazlar
Yönetici

Hanefi Mezhebinde Cuma Namazının Farz Olmasının Şartları

Hanefi Mezhebinde Cuma Namazının Farz Olmasının Şartları

musab
1.Erkek Olmak
2.Özgür Olmak(Yani köle olmamak)
3.Sağlıklı Olmak.Yani yürüyerek camiye gidebiliyor olmak.Kendisini camiye götürecek birisi olsa bile hasta olan kişiye, İmamı Azama göre cuma namazı farz değildir.Ama ebu yusuf ve imam Muhammede göre kendisini götürecek birisi varsa cuma namazı farzdır.
4.Cuma namazı kılınan yerde veya yakınında ikamet etmek.Bir fersah mesafedekine cuma farz değildir demişlerdir.Bir fersah 3 mil,bir mil ise 6 bin ziradır.Bu ölçü 5040 metreye denk geliyormuş.Bir zira o zaman 28 cm oluyor.Bu zira ne kadar karışık ölçü birimi.Her konuda faklı çıkıyor zira ölçüsü.
5.Akıllı Olmak
6.Buluğa Ermiş Olmak

Okudunuz mu?  Hanefi mezhebinde Ettehiyyatuda şehadet parmağını kaldırmak gerekir mi?

NOT:Yukarıda yazılan 6 farklı durumda da cuma namazı kılınırsa cuma sahih olur.Çünkü bu sayılan maddeler ,cumanın sıhhat şartları değil,cumanın farz olmasının şartları.


Cevap: Hanefi Mezhebinde Cuma Namazının Farz Olmasının Şartları

EHLİMAN
Cuma namazına mutlaka gitmek gerekmektedir .Müslünaların mübarek günü olan Cuma günlerinde cuma namazı için hazırlıklar ayapmak gusül abdesti almak ve temiz kıyafetler giymek sünnettir.

Bu kategoride yer alan Hanefi mezhebine göre namazda selam lafzı? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Hanefi Mezhebinde Cuma Namazının Farz Olmasının Şartları Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.