Anasayfa
8 Mayıs 2021, 4:30
Namazlar
Yönetici

Hanefi mezhebinde vakit girmeden ezan okunur mu?

Hanefi mezhebinde vakit girmeden ezan okunur mu?

musab
Sabah namazı dahil,hiçbir zaman vakit girmeden ezan okumak sahih olmaz.Vakit girmeden okunacak olursa vakit girdikten sonra iade etmek gerekir.


Cevap: Hanefi mezhebinde vakit girmeden ezan okunur mu?

musab
Şema:
Vakit girmeden ezan mi olur

Okudunuz mu?  Hanefi mezhebinde sabah namazı

Ben:Hocam ;bilalin ramazdanda gece ezan okuduğu,abdullah bim ümmü mektum’un imsaktan sonra ezan okuduğunu biliyoruz.O rivayete dayanarak hanbeli,şafi ve maliki mezhepleri sabah ezanını vakit girmeden okunabileceğini söyler.

Hanefide ise imamı azam ve imam Muhammed sabah ezanı dahi olsa vakit girmeden ezanın olmayacağını söyler.Ebu yusuf ise sabah ezanı vakit girmeden okunabilir der.Hanefide verilen fetva 1.görüştür

Okudunuz mu?  Ayaklarımız çıplak olarak namaz kılabilirmiyiz?

Yorum: Hanefi mezhebinde vakit girmeden ezan okunur mu?

Kayıtsız Üye
Allah rahmeti ve bereketi üzerinize olsun hocam ramazan ayında vakit girmeden hoca ezanı okudu veya vakit girdiği halde daha okumadı orucu neyapacaz bilginiz için şimdiden teşekkürler


Yorum: Hanefi mezhebinde vakit girmeden ezan okunur mu?

ACİLSERVİS
Saatine göre hareket edebilirsin. Önemli olan ezan değil vakittir.

Okudunuz mu?  Hanefi mezhebinde cuma namazı en az kaç kişiyle kılınır?

imsak vakti girmeden ezan okunurmu, vakit girmeden ezan

Bu kategoride yer alan Hanefi Mezhebinde Salli-Barik Duasını Okumanın Hükmü Nedir? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Hanefi mezhebinde vakit girmeden ezan okunur mu? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.