Anasayfa
8 Mayıs 2021, 4:29
Namazlar
Yönetici

Hanefi mezhebinde kimler ezan okuyabilir?

Hanefi mezhebinde kimler ezan okuyabilir?

musab
Hanefi mezhebinde kafirin,kadının,delinin,sarhoşun,cünübün,fasığın ezan okuma sahihtir ama mekruhtur.Ama kafire,deliye güvenip ezan okudu diye namazı kılmak ne kadar mantıklı orası tartışılır.

Hanefi mezhebi ezanın sahih olması için tek şart koşar o da ezanı okuyanın en azından mümeyyiz çocuk olmasıdır.Mümeyyiz olmayan çocuğun okuduğu ezan sahih olmaz.

Okudunuz mu?  Hanefi mezhebinde kıyam halindeyken eller nerede bağlanır?

Cevap: Hanefi mezhebinde kimler ezan okuyabilir?

EHLİMAN
Ezan okuyan kimse yetişkin olmalı yani büluğ çağından çıkmış olmalı ve abdestli olarak okumalıdır.Ezan okuyan kimse İslamın istediği şekilde olan insanlardan olmalı.Yani sarhoş,cünüp v.s gibi durumları olmamalıdır.

Bu kategoride yer alan Hanefi mezhebinde kuşluk namazı kaç rekat kılınır? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Hanefi mezhebinde kimler ezan okuyabilir? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.