Anasayfa
9 Aralık 2021, 16:20
Namazlar
Yönetici

Hanefi mezhebinde ezan okumanın hükmü?

Hanefi mezhebinde ezan okumanın hükmü?

musab
Ezan okumak müekked sünneti kifayedir.terk edilmesi vacip terki derecesinde günahtır.seferdeyken,mukimken 5 vakit namaz için-kaza olsa dahi-ezan okumak sünnettir.ama evimizde namaz kılarken okumak gerekmez.çünkü sünneti kifaye yani birileri okuyunca bizden sünnet sorumluluğu düşüyor.oturduğumuz yerde mescid/cami olup ezan okunduğunda bizim okumamız gerekmez.mesela köydeyiz.mescidin imamı izinli/ya da yok.bu durumda ezan okumamız gerekir.çünkü ben evde ezan okuyan birisinin olacağını sanmıyorum.

Okudunuz mu?  Hanefi Mezhebinde Cenaze Namazında Fatiha Okunur mu?

bayram namazı,cenaze namazı,farzdan önce/sonra kıldığımız sünnet namazlar,güneş tutulması namazı,ay tutulması namazın,yağmur namazında ezan okumak sünnet değildir.

Not:güneş tutulması namazında es-Salâtü câmiatün(namaz için toplanın,birleşin)denilebilir.bu da ezan lafızları olmadan namaza çağrıdır


Cevap: Hanefi mezhebinde ezan okumanın hükmü?

EHLİMAN
Ezan namaza çağrı namaz vaktinin geldiğini bildirmektedir.Ezan eski zamanlarda bir konu hakkında toplanılması gerektiği için de vakit dışı zamanlarda okunmuştur.

Okudunuz mu?  Hanefi Mezhebinde Kaza Namazı Borcu Olan Kişi Nafile Namaz Kılabilir mi?

ezan okumanın hükmü, ezan okumanin hukmu, camide ezan okumanin hükmü nedir

Bu kategoride yer alan Hanefi Mezhebinde Cuma Namazının Farz Olmasının Şartları başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Hanefi mezhebinde ezan okumanın hükmü? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.