Anasayfa
8 Mayıs 2021, 4:30
Namazlar
Yönetici

Hanefi mezhebinde her zaman kaza namazı kılınabilir mi?

Hanefi mezhebinde her zaman kaza namazı kılınabilir mi?

musab
hanefi mezhebinde güneş doğduktan 45 dk sonraya kadar,öğle vaktine 45 dk kaladan öğle vakti girene kadar,akşam vaktine 45 dk kadar zamandan akşam vakti girene kadar ne nafile namaz kılınabilir ne de kaza namazı.bu vakitlerde kaza namazı kılmak tahrimen meruhtur.

Okudunuz mu?  Hanefi mezhebinde yatsı namazı

Cevap: Hanefi mezhebinde her zaman kaza namazı kılınabilir mi?

EHLİMAN
Namaz kılmanın mekruh olduğu yasak olduğu saatler vardır.Bunlar sabah güneş doğarken akşam güneş batarken ve öğlen güneş tam tepedeyken olan vakitlerdir.Bu vakitlerde hiç bir namaz kılınmaz.


Hanefi Mezhebine ve Kaza Namazı

hukar
İyi günler kaza borcumuz çok. Kaza namazlarında 3 ve 4 rekatta zammı sure okumadan namaz kilsak Hanefi mezhebine göre kabul olur.

Okudunuz mu?  Hanefi Mezhebinde Teravih Namazı Kılmak Şart mı?

Yorum: Hanefi mezhebinde her zaman kaza namazı kılınabilir mi?

arifselim
Hayırlı günler. Kaza namazlarının kılınışı niyet hariç tamamen normal farzlar gibi kılınır. Farzlarda olsun kazalarında olsun 3 ve 4. rekatlarında fatihadan sonra zammı sure okunmaz.

Bu kategoride yer alan Namaz Bozan Şeyler başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Hanefi mezhebinde her zaman kaza namazı kılınabilir mi? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.