Anasayfa
8 Mayıs 2021, 4:29
Namazlar
Yönetici

Hanefi mezhebinde cuma günü yolculuğa çıkılır mı?

Hanefi mezhebinde cuma günü yolculuğa çıkılır mı?

musab
hanefi mezhebinde öğle vakti girdikten sonra seferi mesafeli yolculuğa çıkmak mekruhtur.ama öğleden önce çıkılırsa mekruhluk kalmaz.mekruh olması yolculuktayken cuma namazını kılamama tehlikesinden kaynaklanmakta.

sabah 10 günü yolculuğa çıkan kişi cuma namazını kılması gerekmez ve bu yolculuğu mekruh olmaz.çünkü öğle vakti girmeden yolculuğa çıkıldı

Okudunuz mu?  Hanefi Mezhebinde Kıyama Nasıl Kalkılır?

diyelimki acil işimiz çıktı seferi mesafeli bir yere gideceğiz ve yola çıkma zamanımızda tam cuma namazı saatine denk geliyor.bu durumda vakit girdikten sonra seferi oluyoruz ve mekruh bir iş yapmış oluyoruz.


Cevap: Hanefi mezhebinde cuma günü yolculuğa çıkılır mı?

EHLİMAN
Cuma günleri cuma namazı bulunduğu için namazı aksatmamaya özen göstermek gerekir.Bunun için de acil değil ise daha sonra yapılmasında sakınca yok ise Cuma günleri seyahate yolculuğa çıkmak iyi değildir.

Okudunuz mu?  Hanefi Mezhebinde Az Olan Necaset Namaza Engel midir?

cuma günü yola çıkılır mı, cuma günü yolculuk yapılır mı, cuma günü sefere çıkmak

Bu kategoride yer alan Hanefi Mezhebine göre bayram namazı nasıl kılınır başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Hanefi mezhebinde cuma günü yolculuğa çıkılır mı? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.